Diyanet hac kura sonuçları açıklaması! 2019 Kayıt tarihi belli oldu..

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 hac kura sonuçlarını resmi sitesinden açıklayacak. Günlerdir "Hacca gitmek" ibadetini yerine getirmek isteyen 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı gözünü hac kuralarına çevirdi. Diyanet tarafından yapılan resmi açıklamaya göre hac kura sonuçları 28 Aralık cuma günü saat açıklanacak .

Diyanet hac kura sonuçları açıklaması! 2019 Kayıt tarihi belli oldu..
Diyanet hac kura sonuçları açıklaması! 2019 Kayıt tarihi belli oldu..
GİRİŞ 31.12.2018 10:29 GÜNCELLEME 31.12.2018 10:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2019 Hac kura sonuçlarının ardından 80 bin kişi, kutsal topraklara gitmeye hak kazanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanacak olan hac kura sonuçlarını haberimizin detayını inceleyerek görüntüleyebilirsiniz. 2 milyon 213 bin 835 hacı adayını yakından ilgilendiren sonuçları 28 Aralık cuma günü itibariyle https://www.hac.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecek. Bu yıl alınacak olan hac farizasının ücreti, Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecek. Kesin kayıtla ilgili bilgiler ilerleyen süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanacak. Sonuçlar, ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına mesaj olarak gönderilecek.

 

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kurada kesin kayıt hakkı elde eden hacı adayları, 3 Ocak ile 11 Ocak cuma günü arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak hac kayıtlarını yaptırabilecekler.

 

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan yedek kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 seneleri arasında kayıt yaptırıp, daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek.

HAC KAYIT ÜCRETİ

Hac kayıt ücreti 2019 yılında ilk kez kayıt yapacaklar için 20 TL olarak belirlendi. 2019 yılı hac ön kaydı için gerekli olan 20 TL şu bankalardan yatırılabilir;

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, VakıfBank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım. 

Hac Kuraları - 2019

HAC KURA SONUÇLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Diyanet'e başvuru yapan adaylar önceki yıllarda kazanamama durumlarına göre kat sayıları kazanacaklar. Örneğin önceki yıllarda 3 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı kurada 9 kez, 4 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı 16 kez, 5 kez kayıt yaptırmış ancak kazanamamış adayların adı ise 25 kez listeye yazılacak. Bu yıl ilk kez kayıt yaptıran adayların adı ise yalnızca 1 kez listede olacak. Buna göre önceki yıllarda kayıt yaptıran ve kazanamayan adayların kurada çıkma olasılıkları arttırılmış olacak.

HAC KURALARI HAKKINDA EN ÇOK MERAK EDİLEN SORULARIN YANITLARI!

Kurada Adı Çıkanların Ne Yapması Gerekecek?

Bu yılki hac kurasında adı çıkan hacı adayları  kesin hac kayıt tarihlerini bekleyecek ve bu süre içerisinde tercih edeceği hac organizasyonunu belirleyecek.

Hac Kurasında Adı Çıkmayanlar Özel Şirketlerle Hacca Gidebilir mi?

Hac kurasında adı çıkmayanlar özel şirketlerle de hacca gidememektedir. Çünkü Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın getirmiş olduğu 80 bin kişilik kota nedeniyle sadece adı kurada çıkanlar hacca gidebilmektedir. Bu anlamda özel kuruluşlar (acenteler de) hac ve umre hizmetlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na tabiidir.

Hac Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Hac fiyatlarında azami sınır her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmekte olup Semerşah Turizm belirlenen bu fiyatlara uymaktadır.

Kura Sonucunda Adı Çıkmayan Hacı Adaylarının Ne Yapması Gerekecek?

2019 hac kurasında adı çıkmayan hacı adaylarının 1 yıl sonraki hac kurasını beklemeleri ve 2020 yılında hac kayıtlarını yeniden güncellemeleri gerekecek.

YORUMLAR 13
  • Murat göl 4 yıl önce Şikayet Et
    Hacılıgım çıktımı
    Cevapla
  • İhsan şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Haci adayıydım
    Cevapla
  • Şeref zaman 5 yıl önce Şikayet Et
    Hac günü ne zaman
    Cevapla
  • Ben fatma 5 yıl önce Şikayet Et
    Hacılığım çıktı ama iptal ettirdim Ama pişman oldum hacıya gitmek istiyorum nasıl olacak
    Cevapla
  • düriye yanık 5 yıl önce Şikayet Et
    hacılığım çıktımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi