Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu personel alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı

Sağlık Bakanlığı bünyesine 6 bin 409 kişilik personel alımı için başvurular devam ediyor. Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılacak olup, 4 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir. Peki başvuru şartları neler? Başvuru işlemleri nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu personel alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı
Sağlık Bakanlığı en az lise mezunu personel alımı sona eriyor! İŞKUR başvuru ekranı
GİRİŞ 03.01.2019 14:13 GÜNCELLEME 03.01.2019 14:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamaya göre, lise mezunu ve 60 KPSS puanına sahip adayların başvuru yapabileceği 6 bin 409 kişilik personel alımı için başvurular 4 Ocak 2019 tarihinde sona eriyor. Başvurular, İŞKUR üzerinden yapılacak olup, başvuru şartları ve detayları haberimizde...

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

- 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan alımlara başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden yapılıyor. Adaylar İŞKUR internet sitesi üzerinden yada İŞKUR hizmet birimlerinden de şahsen müracaat edebilirler. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapacak adayların öncelikle https://www.iskur.gov.tr sitesine tıklayarak, açılan sayfadaki açık işler butonuna tıklamaları gerekmektedir. Ardından işyeri türünü " kamu " işyeri ünvanına ise " SAĞLIK BAKANLIĞI " yazarak ara butonuna tıklayın. Çıkan ilanlardan başvuru yapmak istediğiniz kadronun genel hususlarını ve özel şartlarını taşıdığınızı düşünüyorsanız başvurusu yapmak için sisteme giriş yapınız.  Sisteme giriş yapmak için T.C. kimlik numarası ve şifre gerekli olacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra iş arayan girişi diyerek giriş yapabilirsiniz. Şifreniz bulunmuyorsa e-devlet şifresi ile de giriş yapabilirsiniz.

YORUMLAR 7
  • esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz iş istiyoruz işveren yok gelirim yok yaşa takılı kaldım başvuru yapamadım 83luyum 84olmasi gerekiyor adalet bunun neresinde işistiyorum duyun sesimizi artik
    Cevapla
  • Sibel 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık yonetimi son sınıf öğrencisiyim. Bende başvuru yapamadım.Diplama istiyorlarmış illaki olanlara niye yapamadı o ayrı muamma boşuna mi okuyup bunca eziyeti çekiyoruz biri bizi duysun ..
    Cevapla
  • ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretim Fakültesi Önlisans Tıbbi Dökümantasyon ve Tıbbi sekreterlik mezunları neden müracatı kabul edilmedi bir nedeni varmı açıklansın.
    Cevapla
  • Saçmalık 5 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığı bir sürü şart koşmuş. Mesşek yüksek okulu mezunuyum başvuru yapamıyoru. Neden? Çğnkü istediği bölümler var. Ama bak adaşet bakanlığı alımlarına herkes başvuru yapabiliyor. Adalet mezunu biri gayet veri giriş işlemi yapabilir. Neden tıbbi sekreter ya da halkla ilişkiler sadece? Saçma bir ilan
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    ben de 4 yıllık üniversite mezunuyum 82 doğumlu olduğum için başvuru yapamadım. haksızlık bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!