Talal Silo YPG ile Esed arasındaki bağı ifşa etti

Suriye'de bir süre terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo, 'Terör örgütü PKK ile Esad rejimi arasında kesinlikle koordinasyon var' dedi.

Talal Silo YPG ile Esed arasındaki bağı ifşa etti
Talal Silo YPG ile Esed arasındaki bağı ifşa etti
GİRİŞ 05.01.2019 22:25 GÜNCELLEME 05.01.2019 22:25

Suriye'de bir süre terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'nin sözcülüğünü yaptıktan sonra bölgeden kaçan Talal Silo, TRT World'de katıldığı programda önemli açıklamalar yaptı.

ELEBAŞI ŞAHİN CİLO'NUN KORUMALARINDAN BİRİ DE KARAKOL SALDIRISINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Silo, SDG altında örgütlenen PKK'lıların Türkiye'de askeri karakollara saldırdığını söyledi. PKK'nın Suriye kolu elebaşlarından Şahin Cilo'nun korumalarından birinin de karakol saldırısında öldüğünü belirtti.

SİLAHLARI GERİ VERECEĞİMİZE DAİR BİR KAĞIT İMZALAMADIK

Silo, ABD'nin terör örgütüne verdiği silahların akıbetiyle ilgili de konuştu.

"Ben silahları almakla görevli kişilerden biriydim. Tek yaptığımız kağıt imzalamaktı. Eskiden silahları alırdık yarı Türk yarı Kürt olan ve Arapça bilmeyen Safkan adlı bir PKK'lı bütün silahları özel bir depoya kaldırırdı. ABD bunu inkar ediyor. Bu silahları geri vereceğimize dair bir kağıt imzalamadık. Silahların büyük kısmı ya terör örgütü PKK'nın depolarında ya da Kandil'e götürüldü."

DÜNYAYI GEZEN BÜTÜN PKK ELEBAŞLARI SURİYE PASAPORTU TAŞIYORLAR

ABD ve Batılı ülkelerinin terör örgütünü kullanmak istediğini belirten Silo, Esad rejimi ve terör örgütü arasındaki ilişki hakkında da konuştu.

"SDG'de olduğum günlerde bir halkla ilişkiler ofisi vardı. Bu ofis PKK ile Suriye rejimi arasında tüm ilişkileri koordine ediyordu. Dünyayı gezen bütün PKK elebaşları Suriye pasaportu taşıyorlar. Şu anda PKK ile Suriye rejimi arasında kesinlikle bir koordinasyon var."

YPG, ÇOCUKLARI ZORLA SİLAH ALTINA ALIYOR

YPG'nin çocukları zorla silah altına alması ve demografik yapıyı güç kullanarak değiştirdiğine dair de çarpıcı ifadeler kullananan Silo, "12 yaşında bir erkek çocuğunu gördüğümde şaşırdım. Şahin Cilo ve çevresindeki kişilerle birlikteydi. Münbiç'ten Arap kızlar da vardı. Demografik yapıyı değiştirme konusuna gelince bölgede insanların yerlerinden edildiğini ve yağmalandığını birçok kez gördüm" dedi.

Silo, Arap köylerinin de terör örgütü tarafından yerle bir edildiğini halkın bölgeden sürüldüğünü ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı