Rektör unvanıyla görevini idame ettiren Nihat Hatipoğlu kimdir? Hayatı!

Resmi Gazete'de bulunan rektör atamaları kararı doğrultusunda, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde rektör unvanıyla görevini icra edecek Nihat Hatipoğlu kimdir? Üniversitede göreve atanarak burada faaliyetler üstlenecek ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, bilinmeyenleri!

Rektör unvanıyla görevini idame ettiren Nihat Hatipoğlu kimdir? Hayatı!
Rektör unvanıyla görevini idame ettiren Nihat Hatipoğlu kimdir? Hayatı!
GİRİŞ 31.01.2019 14:20 GÜNCELLEME 31.01.2019 14:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı neticesinde Resmi Gazete aracılığıyla rektör atamaları kararı açıklanarak, ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne atandığı ilan edildi. Peki, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde rektör olarak çalışmalarını yürütmeye başlayacak Nihat Hatipoğlu kimdir? Mübarek Ramazan ayında televizyon programı gerçekleştirerek dinleyicilere çeşitli dini sohbetler aktaran Şerif Nihat Hatipoğlu aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, verdiği dini tavsiyelerle kamuoyuna ışık tutan ve yeni görevine atanmasının beraberinde internet platrformu üzerinden sıklıkla sorgulama konusu haline getirilen Nihat Hatipoğlu hakkında ayrıntılı hayatı ve hakkında bilinmeyenler...

 

 

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDADIR?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'in yeni rektörü Nihat Hatipoğlu, 1955 tarihinde Diyarbakır'da hayata gözlerini açmıştır. İlkokul eğitimini Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da bitirmesinin akabinde lisans eğitimini ise 1981 tarihinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden başarı ile tamamlayarak mezun olmuştur.

 

 

Üniversiteden mezuniyetini tamamladığı fakültenin Hadis Ana Bilim dalında "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" isimli çalışmasıyla doktor unvanını kazanırken, sırasıyla 2000 tarihinde Doçent, 2012 tarihinde de Profesör derecesine yükselmiştir. Dicle Üniversitesi’nin İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi unvanıyla görevini ifa etmiştir.Kanal A ekranlarında 5 yıl boyunca dini programlar düzenleyip sunumu gerçekleştirmesinin yanı sıra, Ankara ilinde yayın faaliyetinde bulunan iki yerel radyoda haftalık yayın düzenlemiştir.

İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevini üstlenen ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoplu, 1985 ve 1987 tarihleri arasında Mısır'da Arapça alanında eğitim almıştır. 2004 tarihinde Ramazan ayında Flash TV ekranlarında, 2005 tarihinde Ramazan ayında Star TV ekranlarında Sahur programını düzenleyip sunumunu gerçekleştirmiştir.

2006 tarihinde Star TV ekranlarına taşınan "Dosta Doğru" programının sunumunda bulunan Nihat Hatipoğlu yine aynı tarihte Star TV ekranlarında iftar ve Sahur programlarını sunumunda bulunmuştur. 2011 tarihinden itibaren halen ATV ekranlarında yayınlanan Ramazan programı ve sonrasında da haftalık programlarının sunumunu gerçekleştirmeye devam etmektedir.

nihat hatipoğlu kimdir? aslen nereli ve kaç yaşındadır

YORUMLAR 4
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun hocam yakışır
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim insanlara dinin dusturunu-kaidesini-emrini anlattığında yav hocam her şeye günah diyorsun derler ama millete hikaye anlatır gibi kıssalar anlatırsan milletin çok hoşuna gidiyor.Ama asıl önemli olan farzlardır.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    ilahiyatta okumuş ve görev yapmış öğretmen öğretim üyesi hocası rektörü en çok bilen değil en çok dini yaşayan ve tatbik eden takvalı ve şuurlu olan kişi üstündür.şimdi islamın tam düsturunu anlatan ilahiyatçıya millet demezmi sen niye uymuyorsun kendin yapmıyorsunki bize söylüyon hoca demezlermi
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun hocama.. Hem kişilik olarak hemde akademik olarak fazlasıyla hak ediyorsun hocam. Hayırlı uğurlu olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı