Hortum felaketi sonrası önemli açıklama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez açıklamasında, "Antalya'da 140 civarında trafoda enerjimiz yok.Büyük bir oranda gün içerisinde Antalya'ya enerji vermeye başlayacağız. " dedi.

GİRİŞ 26.01.2019 14:35 GÜNCELLEME 26.01.2019 17:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  Antalya'daki hortum felaketine ilişkin, "Şu anda Antalya'da yaklaşık 260 trafo  merkezimizde enerjimiz yok. 80 bin civarında konut etkilenmiş durumda. Keza  Isparta'da da 140 civarında, ağırlıklı kırsal bölgelerde olmak üzere yine trafo  merkezlerimizde enerjimiz yok. Orada da yaklaşık 15-20 bin vatandaşımız şu anda  enerjisiz. Ekipler de hava koşulları müsaade ettiği ölçüde çalışmalarına devam  ediyor. Büyük bir oranda gün içerisinde Antalya'ya enerji vereceğiz." dedi. 

 

Dönmez, Taksim'de bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) Genel  Müdürlüğü'ne, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşanan hortum  felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına baş sağlığı  diledi.

 

Felakette yaralanan vatandaşlara da acil şifalar dileklerini ileten  Dönmez, son birkaç gündür Antalya ve civarında meydana gelen olumsuz hava  koşulları nedeniyle hayatın da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Bu durumdan enerji altyapısının da etkilendiğini özellikle elektrik  tarafında, enerji nakil hatları, direkler ve trafo merkezlerinde sıkıntılar  yaşandığını dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Şu anda Antalya'da yaklaşık 260 trafo merkezimizde enerjimiz yok. 80  bin civarında konut etkilenmiş durumda. Keza Isparta'da da 140 civarında,  ağırlıklı kırsal bölgelerde olmak üzere yine trafo merkezlerimizde enerjimiz yok.  Orada da yaklaşık 15-20 bin vatandaşımız şu anda enerjisiz. Ekipler de hava  koşulları müsaade ettiği ölçüde çalışmalarına devam ediyor. Büyük bir oranda gün  içerisinde Antalya'ya enerji vereceğiz. Bazı bölgelerde de fırtınanın şiddetine  bağlı olarak tedbir amaçlı da oradaki elektrik dağıtım şirketimiz bazen enerjiyi  kesiyor, daha olumsuz bir yansıması olmasın diye. Ben tekrar bu vesileyle  Antalya'ya büyük geçmiş olsun diyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek