Mustafa Aydıner vefat etti!

İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı’nın (İVEK) manevi mimarlarından ve kurucu mütevelli heyeti üyesi Eczacı Mustafa Aydıner vefat etti.

Mustafa Aydıner vefat etti!
Mustafa Aydıner vefat etti!
GİRİŞ 30.01.2019 12:04 GÜNCELLEME 30.01.2019 12:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mustafa Aydıner, bugün Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrası Eyüp Sultan Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

 

 

İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı’nın (İVEK) manevi mimarlarından ve Vakfımızın kurucu mütevelli heyeti üyesi Eczacı Mustafa Aydıner Eczacılıkta adeta bir çınardı.

1964 yılında İstanbul Eczacılık Fakültesinden mezun olan, ailesinden gelen bitkisel ilaç bilgilerini eczacılık fakültesindeki öğrencilik yıllarında Prof. Sarım Çelebioğlu, Prof. Mehpare Heilborn ve bilhassa Prof. Dr. Turan Baytop gibi değerli hocalarının sayesinde bilimsel bir kalıba oturtan Aydıner, Mezun olduktan hemen sonra aktif eczacılık alanında faliyet göstermeye başlamış ve bitkisel ilaç bilgilerini eczanesinin laboratuvar ortamında steril bir şekilde hazırlamıştır. Ve tüm bu bilgi ve tecrübelerini Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi adındaki kendisine ait kitabında toplamıştır. 

 

 

ERDOĞAN ZİYARET ETMİŞTİ

Eczacılıkta koca bir ömrünü feda eden ve bugün ebediyete uğurlanacak Ecz. Mustafa Aydıner yakın bir zamanda, tedavi gördüğü hastanede kadim aile dostlukları bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etmişti. 

Herkesin sevgisini kazanan, hayır hasenat dolu bir ömrü geride bırakan Ecz. Mustafa Aydıner'e Allah'tan Rahmet, Yakınlarına, sevenlerine ve tüm İVEK ailesine de sabırlar diliyoruz.

YORUMLAR 11
  • kayserili 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmetiyle mumumele eylesin.
    Cevapla
  • Çevreci 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendisinden bitkisel ilaçlar konusunda çokca şifa görmüştük.Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • hasanali 5 yıl önce Şikayet Et
    rabbim rahmet ve mağfiretiyle muamele buyursun inşaAllah
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın rahmeti ve mağfireti üzerine olsun...Prof. dr. turhan Baytop da analın o da bilim insanı idi..bu vatana hizmeti çok oldu..
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Hasta ve yaşlı olan çok ezik kalmış yazık... Allah (c.c.) rahmet etsin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den