Kılıçdaroğlu şaşırtmadı! Soyer'i yere göğe sığdıramadı

Kılıçdaroğlu, CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer'in darbeci babasını savundu. Yere göğe sığdıramadığı Nurettin Soyer'in işkencelerini görmezden gelen CHP lideri, ''Hiçbir suçu yok, kamu görevlisiydi, başarılı bir hukukçuydu'' dedi.

Kılıçdaroğlu şaşırtmadı! Soyer'i yere göğe sığdıramadı
Kılıçdaroğlu şaşırtmadı! Soyer'i yere göğe sığdıramadı
GİRİŞ 03.02.2019 08:41 GÜNCELLEME 03.02.2019 08:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP, İP ve HDP’nin birlikte katılacağı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala ittifakın ortak adayları tartışılmaya devam ediyor. CHP’nin İzmir adayı, 1980 darbesinin başındaki Kenan Evren’in ekibinde yer alan Askeri Savcı Albay Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer, en çok tartışılan isimlerin başında geliyor. Düzenlediği ‘iftiranamelerle’ darbeci Soyer, 12 Eylül döneminde hem sağcı hem solcu birçok vatandaşın idamına zemin hazırlayıp, yüzlercesinin de hapishanelerde çürümesine neden oldu.

SKANDAL CEVAPLAR

Savcı Soyer’in verdiği emirlerle suçsuz vatandaşlar tacizden tecavüze kadar akıl almaz işkencelere maruz kaldılar. Nurettin Soyer’in insanlık dışı uygulamaları ve tüyler ürperten işkenceleri hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. Darbeci babasıyla her fırsatta gurur duyduğunu dile getiren oğlunu İzmir’e başkan adayı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işkenceleriyle tarihe geçen Soyer’e sahip çıktı. Günlerdir tartışılan Tunç Soyer'le ilgili soruya Kılıçdaroğlu skandal cevaplar verdi. Kılıçdaroğlu, darbeci Soyer’in şiirlere bile konu olan işkencelerini görmezden geldi. CHP lideri, övgüler yağdırdığı Soyer’i “Hiçbir suçu yok, kamu görevlisiydi, başarılı bir hukukçuydu” diye savunmaya çalıştı.

HİÇ BİR CEZA ALMADI

Soyer'le ilgili kamuoyu tepkilerine karşı Kılıçdaroğlu’nun, “Suç bireyseldir. Kaldı ki babasının hiçbir suçu yok ki. Babası bir kamu görevlisi. Davayı açmış, kişiler beraat eder, beraat etmez. Babasının açtığı bir davadan ötürü hele hele aradan bu kadar yıl geçmiş oğlu kalkıp suçlayalım, bu nedir biliyor musunuz, demokrasi kültürünün olmaması demektir” ifadelerini kullandı. Genel başkanının 12 Eylül döneminde yaşanan işkenceleri görmezden gelerek verdiği cevaplar ise büyük tepki topladı. Mamak Askeri Cezaevi’nde yapılan işkencelerin sorumlusu CHP'nin İzmir Adayı'nın babası Soyer, buna rağmen hiç ceza almadan hayatını kaybetti.  

12 Eylül döneminin Askeri Savcısı Nurettin Soyer

MHP kurucu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş

TÜRKEŞ’E DÜZMECE İDDİANAME

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘hukukçu’ olarak yere göğe sığdıramadığı darbeci Nurettin Soyer, MHP kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’i idamla yargılatmıştı. Soyer, hazırladığı yalan ve iftiralarla dolu iddianameyle Türkeş’i çileden çıkarttı. Soyer'e mahkeme salonunda sert tepki gösteren MHP’nin kurucu lideri Türkeş, “Benim kitabımda, iddianamede yer alan cümle yok. Nereden bulup da koymuş bu savcı bunu” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 10
  • hsn 5 yıl önce Şikayet Et
    pkk sevici adamı sever tabi kk çünkü kendidi de chp yi hdpkk yapmaya uğraşıyor
    Cevapla
  • xxxxx 5 yıl önce Şikayet Et
    chp ermeni , rum ,yahudi,hıristiyan ve içimizdeki islam düşmanlarından oluşan bir partidir itirazı olan varsa söylesin ,,,,,,,,,,
    Cevapla
  • Mugla 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy izmir uyanin bunlarin derdi belediyecilikfalan degil..... bunlar kukla sadece aldiklari talimatlari yerine getirecekler .AMAC darbe teror vs ile bolemedikleri ülkemizi bir başka hal ile bolmeye calisacaklar. Kilicdaroglunun seçimlerle ilgili bir hedefi yok aldigi emirleri yerine getiriyor. Tum Turkiye uyanin artik uyanin ayni gemideyiz eger batarsak sizde batacaksiniz
    Cevapla
  • beşir 5 yıl önce Şikayet Et
    hacı hacıyı mekkede, hain haini chp de bulur
    Cevapla
  • BOYCOTT ISRAEL 5 yıl önce Şikayet Et
    Kilicdaroglunun bir "proje" oldugunu unutmayalim..!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti