Nasıl PÖH olunur? 2019 Polis Özel Harekat başvuru şartları...

Binlerce gencin hayallerini süsleyen meslek gruplarından birisi de, Polis Özel Harekat (PÖH) mesleğidir. Kadın erkek farketmeksizin her yıl binlerce PÖH alımı yapılmaktadır. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) nasıl olunur? 2019 PÖH başvuru şartları nelerdir?

Nasıl PÖH olunur? 2019  Polis Özel Harekat başvuru şartları...
Nasıl PÖH olunur? 2019 Polis Özel Harekat başvuru şartları...
GİRİŞ 11.03.2019 15:33 GÜNCELLEME 11.03.2019 15:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Polis Özel Harekat, Emniyet Genel Müdürlüğünün en etkili ve nitelikli silahlı gücü konumundadır. Özel harekatçıların amacı banka soygunları , bölücü terör örgütlerinin eylemleri , kaçırılma , rehine kurtarma gibi olağan dışı harekat gerektiren olaylara müdahale etmektir. PÖH için hangi olayın nerede olduğunun pek bir önemi yoktur. Çünkü PÖH Timleri her türlü saha ve hava şartlarına göre zorlu ve etkili bir eğitimden geçmektedirler.  Bu yüzdendir ki Polis Özel Harekat için Emniyet Genel Müdürlüğünün en etkili ve nitelikli silah gücü diyoruz. Binlerce kadın erkek gencimizin hayallerini süsleyen Polis Özel Harekat birimi için her yıl düzenli alımlar yapılmaktadır. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) nasıl olunur? 2019 PÖH başvuru şartları ve detayları nelerdir? Tüm merak edilenler haber7.com’da...

 

POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH) NASIL OLUNUR? /2019/

Özel Harekat Polisi nasıl olunur sorusu, bu mesleği düşünen her bireyin merak ettiği bir konudur. Önceki yıllarda PÖH olmak için hali hazırda bir polis memuru olmanız veya PMYO da okuyan bir öğrenci olmanız gerekmekteydi. Çünkü PÖH alımı iki şekilde yapılıyordu. Birincisi, polis memurları arasından gönüllülük esasına göre başvuran adayların arasından gerekli sınav ve diğer süreçleri geçerek PÖH olmak. İkincisi ise, henüz PMYO’da eğitim gören öğrencilerin arasından yine aynı şekilde gönüllülük esasına göre başvurarak PÖH olmak.

 

Ancak günümüzde yukarıda saymış olduğumuz yolların dışında da Özel Harekat Polisi olunabilmektedir. Yani Özel Harekat Polisi olmak için şu anda bir polis memuru veya PMYO da okuyan bir öğrenci olmanız şart değildir. Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz dönemlerde sivil kaynaklı en az lise mezunu PÖH alımı gerçekleştirmiştir. Ve böylece PÖH olmak isteyen binlerce adayın önü açılmış PÖH olma ihtimalleri artmıştır.

PÖH BAŞVURU ŞARTLARI NELER? (2019)

En son PÖH alımına ilişkin şartlar aşağıda yer almaktadır. Özel Harekat Polisi alımında yaş ve merak edilen birçok şart hakkında kesin bilgiye 2019 Özel Harekat Polisi alımı başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra erişilecektir.Bu yüzden PÖH olmak isteyen  adayların sabırla gelecek olan 2019 Polis Özel Harekat ilanını beklemeleri gerekmektedir.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar), (Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019'da PÖH alımlarında yaş şartının 30 olacağını belirtmişti. Fakat henüz resmi açıklama yapılmadı.)

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; sabıka ve sicil kaydı temiz olmak,

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,

- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

YORUMLAR 7
  • sdf 4 yıl önce Şikayet Et
    alırlar
    Cevapla
  • GİZLİ AŞK 5 yıl önce Şikayet Et
    aile sicili temiz ama amca sicili siyasiden bozuk olan birini alırlarmı ?
    Cevapla
  • isimsiz kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    yas krıterı 30 a cekılse keşke cok madur olduk cok hakkımız yendı
    Cevapla
  • İsimsizler 5 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna beklemesin kimse pöh alımı yapılmayacak mart nisan gibi deniyor alımlar kasım aralık oluyor bakında görün
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene Lise mezunu alım olacağı kesin mi ki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini