Bu kadar da vicdansızlık olmaz!

Türkiye’ye yönelik kur operasyonunu fırsata çeviren uyanıklar, gözünü işitme engelliye dikti. SGK’nın karşıladığı biyonik kulak ücretine doları bahane ederek peş peşe zam yapan fırsatçı firmalara devlet 'dur' dedi.

Bu kadar da vicdansızlık olmaz!
Bu kadar da vicdansızlık olmaz!
GİRİŞ 12.02.2019 12:17 GÜNCELLEME 12.02.2019 12:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her yıl çok sayıda ileri derecede işitme kaybı yaşayan hastalara umut oluyor. Koklear İmplant adı verilen tek biyonik kulak doktorların uygun görmesi halinde hastalara ameliyatla ücretsiz uygulanıyor. Ancak Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıyı fırsat bilen tedarikçi şirketler çarşı pazarda fiyatları tırmandıran fırsatçılara özenip biyonik kulağın fiyatına zam üstüne zam yaptı.  

 

 

Biyonik kulaklık üreten firmalar, SGK’ya yaklaşık 24 bin TL’den verdikleri cihazın fiyatını önce 35 bin TL’ye çıkardı. Bir süre bu fiyattan alım yapılırken gözü dönen fırsatçılar son olarak cihazın fiyatını 10 bin dolar (yaklaşık 65 bin TL) fiyat çekti. Bir anda ücreti ikiye katlanan cihaz alımı durma noktasına geldi. 

DAHA DÜŞÜK FİYATLI

 

 

SGK yetkilileri duruma müdahale etti. İhaleye giden Devlet Malzeme Ofisi toplu alım için bir firmayla anlaşıldı. SGK, uygun fiyatla bu firmadan cihazı almaya başladı. Böylece hastaneler bir taraftan da biyonik kulak bekleyen hastalara cihazları hızlı bir şekilde ulaştırdı. 

YILDA 2 BİN HASTAYA UYGULANIYOR

Biyonik kulak işlemi, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan, işitme cihazından fayda sağlayamayan veya Koklear İmplant yerleştirilmesi uygun bulunan hastalara uygulanıyor. Hem uygulama hem de 2 bin 727 TL'lik hastane masrafı SGK tarafından karşılanıyor. Yılda yaklaşık 2 bin hastaya Koklear İmplant işlemi yapılıyor. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşam için Kullanılması ve takılması zorunlu araç gereç ile, yaşam destek makinalarına bağlı hastların sayısı,kullandığı sarf malzemeleri Bakanlığın kayıtlarında mevcuttur veya çok kolay ulaşılır. Bu hastalara araç,gereç vb.malzemeleri temin eden firmalar genelde ithal ettikleri ürünü bir kaç katına satıyorlar.Hem SGK dan para alıyorlar hemde hasta kaınını söğüşlüyorlar.Devlet bu işe acil el atmalı.
    Cevapla
  • Fırtın 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan vicdansızlar bu cıhaz gücü yetmeyen insanlar takıyor devletin desteğiyle inşaallah devlet o cihazları üretir sizin gibi kan emicilerden kurtulur
    Cevapla
  • Fırtına 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu cıhazları inşaallah devletimiz üretir
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    allah razi olsun herkesten iyiki bu konuya el atildi cik Şükür hukumetimize
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletten razı olsun. Devlete zeval vermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı