Türkiye'yi sarsan olayla ilgili yeni gelişme!

Giresun'da aile hekiminin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istenen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın çıkan arbedede fenalaşarak hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili iki polis memuru hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla dava açıldı.

Türkiye'yi sarsan olayla ilgili yeni gelişme!
Türkiye'yi sarsan olayla ilgili yeni gelişme!
GİRİŞ 13.02.2019 14:22 GÜNCELLEME 13.02.2019 14:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca polis memurları H.Ş. ve T.K.  hakkında hazırlanan iddianame, Giresun 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul  edildi. İddianamede, polis memurları H.Ş. ve T.K'nin 2 yıldan 6 yıla kadar  hapisle cezalandırılması talep edildi. Sanıkların yargılanmasına 27 Haziran'da başlanacak.

 

 

AİLE HEKİMİ İÇİN KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI KARARI

Yusuf Topal'ın ölümüyle sonuçlanan olayda "beyaz kod" uygulayarak  polis çağıran o dönem 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli aile  hekimi Ö.Y. hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "taksirle ölüme neden olma"  suçlamalarıyla Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada ise takipsizlik  kararı verildi.

 

 

Soruşturma tutanaklarında, Ö.Y'nin, Yusuf Topal'a karşı herhangi bir  eyleminin olmadığı, bu haliyle ölüm olayına ilişkin herhangi bir kusurunun  bulunmadığından "taksirle ölüme neden olma" suçundan sorumlu tutulamayacağı  belirtilerek, "Şüpheli hakkında atılı suçlardan yasal unsurların oluşmadığından  ve mükerrer soruşturma nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı"  kaydedildi.

ÖLÜMÜNDEN ÖNCE TERS KELEPÇE TAKILIP BİBER GAZI SIKILMIŞTI

İddianamede, polis memurları hakkında kamu davası açılması için  yeterli şüphenin oluştuğuna vurgu yapılarak bütün suçlarda olduğu gibi taksirli  suçlarda da hareket ile sonuç arasında nedensellik bağının varlığının  cezalandırmanın koşulu olduğu ifade edildi.

Taksirli suçlarda nedensellik bağının varlığının kabulü için failin  hareketinden bağımsız bir etkinin sonuca tek başına neden olmaması gerektiği  belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheliler her ne kadar öldürme kastıyla hareket etmemiş iseler de  olay tarihinde 82 yaşında olan Yusuf Topal'ı yere yatırmak, yerdeyken ters  kelepçe takmak ve biber gazı sıkmak suretiyle yaptıkları müdahale neticesinde  Yusuf Topal'ın ölebileceğinin objektif olarak öngörülebilir bir sonuç olmasına  karşın şüphelilerin bu sonucu öngöremediği, bu kapsamda şüphelilerin olayda  meydana gelen ağır neticede olan ölümden taksirle sorumlu tutulmasının gerektiği,  bu nedenle şüphelilerin eyleminin 'taksirle ölüme neden olma' suçunu  oluşturduğuna kanaat edinilmiş, şüpheliler hakkında kamu davası açılması için  yeterli şüphenin oluştuğu anlaşılmıştır."

OLAY

Yusuf Topal, 24 Temmuz 2018'de eşine ilaç yazdırmak için aile hekimine  başvurmuş, Topal ile olumsuz yanıt aldığı doktor Ö.Y. arasında tartışma çıkmıştı.

Doktorun "beyaz kod" talebi üzerine gelen polislerce gözaltına  alındığı sırada çıkan arbedede fenalık geçiren Topal, Giresun Üniversitesi Prof.  Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen  kurtarılamamıştı.

Olayın ardından Topal'ın yakınları, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına  başvurarak polisler hakkında şikayetçi olmuş, haklarında adli ve idari soruşturma  başlatılan polisler, Giresun Valiliğince açığa alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Polislere yazık olmuş, polis müdahale etmeseydi ve rahmetli amcamız doktora bir yumruk atsaydı suç yine polise bulunacaktı...
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    dr kavuşturmaya gerek olmaması çok yanlış zaten tahrik yapan yaşlı amcayı polisler ile karşı karşıya bırakan zaten dr bence azda olsa kusuru var disiplin kınama vb ceza almalı idi yanlış olmuş kesinlikle yanlış buluyorum millet vicdanını yaralayan bir olay
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsan öldürmenin ceza 6 yıldan çok daha fazla olmalı. İşini yapmayan doktora da ceza verilmeli.
    Cevapla
  • Sözcü 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk duyduğumda da ürpermiştim; adam yaşlı sakinleştirmek yerine ters kelepçe bir de üstüne bibergazı nasıl bir insafsızlıktır. Ayrıca halkımızında doktor denilince gereksiz dibi düştüğünden dolayı, doktorlar kendileni bi halt zannedip insanlara bağırıp tersliyorlar. Doktorların mesleki süreçte teşhis ve iyileştirme kayıtları ve oranları tutulsa %80 meslekten ihraç edilir. Sağlık ocağında mesleğimi sordu mühendisim dedim doktor bana soruyor nasıl bir ilaç yazmamı istersiniz diye, şaştım kaldım, ilaca gerek yok deyip çıktım. Doktorlar bu halde.
    Cevapla
  • Mehmet.A 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi meslekten olursanız olun yaşlılara Öncelik verin, Saygılı olun, Sabırlı davranın.. Polisin bu yaptığı mantığıma sığmıyor. Ayıp be kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum