Kalıcı bedelli ve uzun dönem askerliğin kısalmasıyla ilgili tarih belli oldu!

Kalıcı bedelli askerlik, yeni askerlik sistemi ve uzun dönem askerliğin düşmesini bekleyenler için yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki askerlik ne zaman düşecek? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptığı açıklamalarında yeni askerlik sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kalıcı bedelli ve uzun dönem askerliğin kısalmasıyla ilgili tarih belli oldu!
Kalıcı bedelli ve uzun dönem askerliğin kısalmasıyla ilgili tarih belli oldu!
GİRİŞ 08.03.2019 12:37 GÜNCELLEME 08.03.2019 12:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle üzerinde durduğu yeni askerlik sistemi hakkında vatandaşların kafalarındaki soru işaretleri de giderildi. Buna göre eğitim durumu ne olursa olsun 6 ay zorunlu askerlik görevini tamamlayanlar terhis olacak. Askerliğe devam etmek isteyenler 6 ay boyunca maaş alacak ve toplamda 12 ay askerlik yapabilecek. Bununla birlikte kalıcı bedelli askerlik sistemi devreye girecek ve 1 aylık zorunlu temel askerlik eğitimini tamamlayanlar her yıl belirlenen bedel dahilinde bedelli askerlik yapacak.

 

 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptığı açıklamalarında yeni askerlik sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mahir Ünal açıklamalarında yeni askerlik sisteminin Nisan ayında TBMM'nin gündemine geleceğini ifade etti.

 

 

Yeni Askerlik Sistemi

KALICI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Kulislerde, bedelli askerlik için yurtdışında yaşayan Türklerin yararlandığı dövizli askerlik uygulamasındaki gibi 2 bin EURO (yaklaşık 12 bin TL) üzerinde durulduğu ancak yığılmanın önlenmesi için bedel miktarının 2 bin Euro’nun üzerinde olabileceği iddiaları dile getiriliyor. Bedel ücretinin başvuru sayısı da dikkate alınarak her yıl yeniden belirlenebileceği de dile getirilen iddialar arasında.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

-Askerlik sistemiyle ilgili yeni sistemde lisan ve lisans üstü için belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam edecek.

-2 yıllık meslek yüksek okul mezunları için ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriliyor. .İki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta döneminde maaş ödenecek.

-Lise ve altı mezunlar için 6 ay+6 ay askerlik uygulaması getiriliyor.

(6 ay artı 6 aylık askerlik uygulaması) Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar.

-Dövizle askerlik uygulaması sürecek. Bedelli askerlik uygulamasını belirli bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz. Eğitim durumuna bakılmaksızın herkes bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten gelen kaynağın eğitim dönemleri dışında tamamı maaşlı hale gelen diğer görevlilerin maliyetlerini karşılayacak

ERDOĞAN NE ZAMAN ÇIKACAĞINI AÇIKLADI! SEÇİMDEN SONRA...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlikte yeni düzenleme ilgili, ''Bu konuyla ilgili olarak şu seçim öncesi bu işi kanunu çıkarmaktı. Tabii yoğunluklar sebebiyle çalışmalarda bazı pürüzler nedeniyle yetiştiremedik. Şu anda bitti, taslak adeta bir tasarı noktasına geldi diyebiliriz. '' dedi.

Bu konuyla ilgili olarak şu seçim öncesi bu işi kanunu çıkarmaktı. Tabii yoğunluklar sebebiyle çalışmalarda bazı pürüzler nedeniyle yetiştiremedik. Şu anda bitti, taslak adeta bir tasarı noktasına geldi diyebiliriz.

Bunun üzerinde seçim sonrası duracağız. Milletimizin askerlikle bağını zedelemeden bu sorunu ortadan gidereceğiz. Bedelli bedelsiz, hep bu sorulurdu. Bedelli daimi olarak var.

Ve bunun da euro, tl, yuriçi yurt dışı böyle bir şey de yok. İki taraf da aynı bedeli ödemek suretiyle yapma imkanı yakalayacak. 6 ay 12 ay meselesi var. Bu konuyla ilgili çalışmalar nihai noktaya geldi. Bir de savunma bakanımızın bu konuyla ilgili çalışmaları çok etraflıca, kendisi de bunu anlatacak. Seçim sonrası Meclis tekrar açıldığında ilk işlerimizden birisi olacaktır."

YORUMLAR 4
  • fhjvdgh 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben lisans mezunuyum iki aydan sonra devam etmek istemesem beni 10 ay daha askerlik yaptırırlarsa okuduğum okulun hiç bir fonksiyonun olmadığı bir sistemin geldiğini aç8kça görülüyor bu sistem lise ve altına yaradı bize mağduriyetgetirdi
    Cevapla
  • ferhat özyürek 5 yıl önce Şikayet Et
    silah altındakiler faydalanıcakmı bilgillendirirmisiniz ?
    Cevapla
  • Asker 5 yıl önce Şikayet Et
    Silah altındakiler faydalanabilicekmi
    Cevapla
  • Orgenaral 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!