15 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Süleyman Soylu detayları açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 15 bin polis alımı yapılacağını ve bu alımların çoğunluğunu İstanbul’a yapılacağını belirtti. Peki polis alımları ne zaman?

15 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Süleyman Soylu detayları açıkladı!
15 bin polis alımı ne zaman yapılacak? Süleyman Soylu detayları açıkladı!
GİRİŞ 27.02.2019 13:39 GÜNCELLEME 27.02.2019 13:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan'da yaptığı konuşmada "15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz." dedi. Asayiş ve güvenlik ile ilgili konuşan Soylu,  Türkiye önemli bir noktaya geldi. İstanbul'da 78'den 57'ye düşürüldü. Geçen asayiş müdürleri ile Ankara'da bir araya geldik. İstanbul'da 78'den 57'ye düştü, 40'a gelecek. Ankara 30'dan 10'a geldi, 6'ya düşecek. İzmir 18'den 9-8'e geldi 5'e düşecek. Hepsine hedefler verdik’’ ifadelerini kullandı. İşte 15 bin Polis alımı ile ilgili detaylar...

 

15 BİN POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Bakan Soylu, İstanbul'a bin 200 yeni bekçi alınacağını ve il genelindeki bekçi sayısının 5 bine çıkacağını ifade ederek, "15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul'a vereceğiz. İstanbul'u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz." dedi. Polis alımının ne zaman yapılacağına dair henüz bir açıklama yapılmazken, detayların ilerleyen haftalarda belirlenmesi bekleniyor. Söz konusu ilan yayımlandığında haber7.com üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Cumhur İttifakı'nın aleni bir ittifak olduğuna vurgu yapan Bakan Soylu, "Biz burada MHP'li kardeşlerimizle beraber aynı sofradayız. Temenni ederim ki Kılıçdaroğlu ile HDP'lilerle aynı masada otursun." ifadelerini kullandı.

Muhtarların maaşlarının kesileceği şeklindeki iddiaları yalanlayan Bakan Soylu, "Deli saçması bir şey, cevap vermek bile doğru değil. Yok böyle bir şey." diye konuştu.

Bakan Soylu konuşmasının ardından salondaki vatandaşları kırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Süleyman Soylu, kültür merkezindeki programından sonra AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kolları üyesi gençlerle çay içip sohbet etti, onların sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, isteğini kırmayarak üniversite öğrencisi Musa Gümüştekin'e tespihini hediye etti.

AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kolları Başkanı Cihat Biradlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla doğum gününü kutlamak istediklerini söylemesi üzerine ise Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız şu anda canlı yayında. Başka zaman inşallah." dedi.

Bakan Soylu, bir gencin kız isteme merasimine katılması ricası üzerine de "Seçimlerden sonra gidip isteyelim." diye konuştu.

"GÜVENLİK BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR BUNDAN VAZGEÇMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Bakan Soylu, "Bekçi sistemi Cumhurbaşkanımızın ürettiği bir sistem. 'Vatandaşımız rahat uyurken bekçi görev başında olacak dedi' ve hemen 10 bin bekçi alımı yaptık. İstanbul'a 2 bin 800-2 bin 900 bekçi verdik. Şimdi İstanbul'a bin 200 veya bin 250 bekçi daha veriyoruz. Toplamda 4 bin bekçi olacak. Dün akşam belirledik 8 bin bekçi çıkıyor Mart'ta, binini İstanbul'a veriyoruz. Böylelikle İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak.10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bine çıkardık. 15 bin polis alacağız. Bunun büyük bir bölümünü de İstanbul'a vereceğiz." İfadelerini kullandı.

“AMERİKA’NIN DÜNYACA ÜNLÜ İKİ ASKERİ ÜSSÜNDE BUGÜN FETÖ’NÜN OKULLARI CARİDİR”

Soylu, “Amerika’nın dünyaca ünlü iki üssünde bugün FETÖ’nün okulları caridir, askeri üssünde caridir. Birisi Nevada’da birisi Arizona’da. Bizi ahmak zannetmesinler. Avrupa Birliği,Avrupa Parlemantosu’na yapılan saldırıyı PKK yaptı. Yakın gelecekte Avrupa bize diyecekki ‘Bu PKK terör örgütünü gelin bizden kurtarın’ diyecek. O zaman biz de biraz ağırdan alırız. Ben FETÖ için Amerika’nın da aynısını diyeceğinin burada altını çiziyorum. Bir taraftan Nevada’da bir taraftan da Arizona’da askeri üssünü FETÖ’ye vereceksin ondan sonra da ben terörle mücadele ediyorum diye bütün dünyayı kandırmaya çalışacaksın” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı