Korkunç şüphe: Uçak düşürüldü mü
57 kişinin öldüğü kazada can verenler arasında bulunan 6 bilimadamının Türkiye'nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları ortaya çıktı. İşte soru işaretleri:

Düşen uçağın yolcuları arasında Isparta'da düzenlenen bilimsel bir toplantıya katılmak için İstanbul'dan gelen Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Engin Arık, Boğaziçi Üniversitesi Araştırma görevlisi Berkol Doğan, Lisansüstü öğrencisi Engin Abat, Doğuş Üniversitesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof.Dr. Şenel Boyda, Doç.Dr. İskender Hikmet ve Araştırma görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyordu.
Isparta'ya gelen bilim adamlarının, Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilecek 'Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarının Kurulması' başlıklı DPT projesinin IV. Çalışma toplantısına katılmak için yola çıktıkları öğrenildi.
Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin arasında bulunan 6 bilimadamının Türkiye'nin nükleer araştırmalarında çok önemli role sahip oldukları ortaya çıktı.
Kazanın Nükleer enerji konusunun hararetli bir şekilde tartışıldığı ve Türkiye'nin nükleer güç kullanımına ilk adımlarını attığı günlere denk gelmesi soru işaretlerini artırdı.
Vefat eden yolcular arasında Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Dr. Engin Arık, Araştırma Görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans Öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesinden Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan da bulunuyor.
Bu sabah Süleyman Demirel Üniversitesinin davetlisi olarak, konferans vermek üzere Isparta'ya giden bilim adamlarının mesai arkadaşlarından gelen açıklamalar da bu şüpheleri doğrular nitelikte. Bakın yakın arkadaşları esrarengiz kazada hayatını kaybeden arkadaşlarını nasıl anlatıyor?
[ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ'NDEN 3 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ]
ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORLARDI
Prof. Dr. Şener Fatma Boydağ ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan'ın, Doğuş Üniversitesi'nde görev yaptıkları öğrenildi.
Prof Dr., Mithat Uysal, '3 öğretim görevlimiz, proje için Isparta'ya gidiyorlardı. Uçağın düştüğünü öğrendik, çok üzüldük. Çok önemli işler yapan önemli bilim adamlarıydı.' diye konuştu.
Öte yandan, hayatını kaybeden Doğuş Üniversitesi öğretim görevlilerinin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile birlikte teknoloji projesini gerçekleştirmek üzere 10 ayrı üniversiteden öğretim görevlileriyle birlikte Isparta'ya gittikleri öğrenildi. Ayrıca, yine Doğuş Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serkan Ali Çetin'in de aynı bineceği, ancak daha sonra vazgeçtiği öğrenildi. Bu arada, üniversitede yas ilan edilerek üniversitenin bayrağı yarıya indirildi.
Doğuş Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Ceranoğlu, Atlasjet uçağının Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu hayatını kaybeden üniversitenin 3 öğretim üyesinin, Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı Projesi'nin önde gelenleri olduğunu bildirdi.
Üniversitede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Ceranoğlu, Ankara Gölbaşı'nda kurulacak Hızlandırıcı Teknoloji Merkezi için Türkiye'de 10 üniversitede çalışan akademisyenlerce "Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı" projesi çalışması başlatıldığını söyledi.
Projenin yüksek teknolojiye yön veren bir çalışma olduğunu kaydeden Ceranoğlu, "Arkadaşlarımız Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarımı ve Test Laboratuvarı Projesinin önde gelenleriydi" dedi.
Bu sabah başlayacak toplantının 6 ayda bir 10 üniversiteden birinde yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Ceranoğlu, çalışmaların değerlendirilmesiyle ilgili bu toplantının, Süleyman Demirel Üniversitesinin talebiyle Isparta'ya alındığını kaydetti.
Doç. Dr. Ahmet Ceranoğlu, "Kaderin cilvesi. Son 2-3 ay içinde toplantının yapılacağı üniversitenin değişikliği konusunda talep geldi. Süleyman Demirel Üniversitesi daha istekli ve hazırlıklı gibi görünüyordu. Bu değişiklik yapıldı. Çalışmalar arkadaşlarımızın ölümüyle yavaşlamış veya bitmiş değildir. Bu olay bu çalışmaları hızlandırıcı bir güç olacaktır" diye konuştu.
ENGİN ARIK 'CERN' ADLI MERKEZDE YÜRÜTÜLEN “ATLAS DENEYİ”NDE ÇALIŞIYORDU
Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında ölen yolcular arasında bulunan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık'ın, İsviçre'nin Cenevre kenti yakınlarında kurulu, “European Organization for Nuclear Research (CERN)”deki “Atlas Deneyi”nde çalıştığı öğrenildi.
Avrupa ülkelerinin ortak girişimleri ile kurulan bir nükleer araştırma merkezi olan CERN'de yürütülen “Atlas” deneyine Ankara ve Boğaziçi üniversiteleri “Gözlemci” statüde katılıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Grubunun başında ise Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde düzenlenen çalıştaya katılmak üzere Isparta'ya giderken uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden yolculardan Prof. Dr. Engin Arık bulunuyor. Arık başkanlığındaki grup, aynı zamanda “Karanlık madde” arayan “CAST deneyi”nde de çalışıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü yetkilileri, “Atlaj Deneyi”nin, yüksek enerji fiziği ile ilgili deneysel bir çalışma olduğunu, “Atlas”ın da bir “detektör” adı olduğunu bildirdi.
İşte Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Arık'ın katıldığı konferanslarda Nükleer Enerji Santralleri hakkında aktardığı kritik ve önemli bilgiler.
Toryum madeni ve gerçeği
Nükleer Enerji Santralleri'nde uranyum yerine kullanılabilecek olan toryumun 21. yüzyılın en stratejik maddesi olacağını ve Türkiye'nin dünya toryum rezervlerinde 2. sırada bulunduğunu belirten Prof. Dr. Arık, 'Japonya, elinde hiç toryum bulunmamasına rağmen, toryumla çalışacak nükleer enerji santrallerine yönelik çalışma yapan üç ülkeden biri. Türkiye'de ise bu alandaki bilimsel araştırmalar desteklenmiyor.'
1 ton toryum = 1 milyon varil petrol
'Eğer toryum kullanıma sokulabilirse Türkiye elektrik üretmek için petrol ya da doğalgaz satın almak zorunda kalmayacak. Isınma ihtiyacımız için yer altındaki yaklaşık 900 bin tonluk toryum ile ürettiğimiz elektriği kullanabiliriz.'
'Bugün dünyada savaşlara neden olan petrolün 1 milyon variliyle elde edilebilen enerji, sadece 1 ton toryum kullanılarak üretilebilecek.'
-AYNI UÇAKLA GİTMEYEN DOÇ. DR. ÇETİN KURTULDU-
Bu arada, toplantıya katılması gereken Doğuş Üniversitesinin 4 kişilik grubunun diğer üyesi Doç. Dr. Serkant Ali Çetin'in, Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve araştırma görevlisi Mustafa Fidan ile bugün Isparta'ya gitmeyerek kazadan kurtulduğu belirlendi.
Ceranoğlu, 3 gün sürecek aynı toplantıya katılması gereken Doç. Dr. Serkant Ali Çetin'in Pazar günkü bölüme katılmak üzere aynı gün uçakla Isparta'ya gideceğini ifade etti.
Öte yandan, üniversitenin bayrakları kaza nedeniyle yarıya indirildi. Bazı öğrencilerin hocalarının ölümü dolayısıyla gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
Kazada hayatını kaybeden Fen-Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, aynı bölümde öğretim üyesi olan Doç. Dr. İskender Hikmet ve araştırma görevlisi Mustafa Fidan'ın fotoğrafları da üniversitenin salonlarına asıldı.
-
mehmet ali 17 yıl önce Şikayet Etkomplo teorilerinden önce bakılması gerekenler. sen kalk dağın başına havalimanı yap.hatırgönül için olmadık yerlere bir pist, bir kule ve bir kulübeden ibaret havaalanları yaparsan bi de buralarda sanki her türlü aletli iniş cihazın varmış gibi gece uçuşlarına izin verirsen olacağı bu...yazık bu insanlara ve yetişmiş bilim adamlarına.derhal sivil havacılık uzmanları tarafından siyasi etkiden uzak olarak havaalanları denetlenmeli ve modern aletli iniş cihazları(İLS gibi)olamayan yerlere en azından gece uçuşları durdurulmalıdır.Beğen
-
Murat Öztürk 17 yıl önce Şikayet EtEDITÖR KARDESIM LÜTFEN COK ÖNEMLI !!! BU MESAJI YAYINLAMAYIP GEREKLI YERLERE ILETINIZ!. Editör kardesim lütfen bu bilgiyi yayinlamayip gereken yerlere iletiniz! alman istihbarat sitelerinden ögrendigimiz kadariyla - isparta havaalaninda radar sistemi olmadigi icin (dogrumu lütfen kontrol edilsin)- Pilot\'un görüyorum dedigi inis pistini görmedigi, onun yerine dagin üzerinde bir yere özel bir isiklandirma sistemi ile inis pisti havasi verildigi, pilotun hava alanina iniyorum diye dagin üzerine indigi ve kuyrugunu bir tümsege carparak parcalandigi söyleniyor. 6 Bilim adami bu sekilde katledilmiBeğen
-
Yahya çetin 17 yıl önce Şikayet Etne yapmalıyız...!!. Çıldıracak gibiyim, çok bilmiş bir kaç tane zerzavat felaket tellallığı yaptığımı düşünebilir, umrumda değil. Bilim dünyasına yönelik bu türden ölümler neden değerli araştırmacıları buluyorlar ki.? Silkelenip kendimize gelmenin zamanı geldi, zaten bilim akademilerini yöneten yök ; yakında elektrik devresi kurumaz bir hale geliyorken, bu türden değerli insanların ölümü çok acı...!!!Beğen
-
Fatih YILDIRAN 17 yıl önce Şikayet Et. \"Aselsan\'daki mühendislerin şüpheli ölümlerinin perde arkası, radyo dalgalarıyla beyin kontrolü, şuur bulandırma metotları, Türk insanına yapılan planlı asimilasyonlar, televizyonların, cep telefonlarının, bilgisayarların manyetik dalgalarıyla insanlar üzerinde yapılan denemeler ve insan hücresine tesiri\" bunlar ne anlama geliyor? uçağın düşüşünde bunlardan birinin etkisi var mıdır? ARAŞTIRILMALI, değerlendirlmeli.Gelişen Türkiye için EL ELE...Beğen
-
serdar kopan 17 yıl önce Şikayet Etanlamsız bir komplo . 1- tr gibi bir ülkede bilime değil otobüs tepesinde nutuk a değer veren siyasiler olduğu sürece bilim insanlarının bu tür hayati tehlikesi yoktur. 2- yapılan çalışmalar gizli ve dünyanın bilmediği yapmadığı çalışmalar değil. 3- asıl sorumluları örtbas edip insanları komploya yönlendirenlerin konuyu kapatması için iyi bir fırsat yaratmayın. bu kazada - kule ve deneyimi - havaalanı ve cihazları adam gibi masaya yatırılmalı. dersler alınıp bazı havaalanları ve gece uçuşları yeniden ele alınmalı...Beğen