Onlar asla yılmadılar!

Yıllardır Çin’in zulmü altında yaşayan Doğu Türkistanlı Rukiye Parhat, Esed zindanlarından kurtulmayı başaran Suriyeli Nur Al Hürrem, işgalci İsrail’e karşı korkusuzca mücadele eden Filistinli Fatine Suleyman ve Rabia Meyda'nında mücadele eden Mısırlı H.H., kan gölüne dönmüş coğrafyalardaki güçlü kadınlardan sadece dördü.

Onlar asla yılmadılar!
Onlar asla yılmadılar!
GİRİŞ 08.03.2019 09:56 GÜNCELLEME 08.03.2019 10:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kan gölüne dönmüş coğrafyalardaki kadınların mücadelesi hala devam ediyor. Başta Mısır, Doğu Türkistan, Suriye ve Filistin olmak üzere dünyanın dört bir yanında işkenceye, tecavüze ve her türlü hukuksuzluğa uğrayan kadınların sesini ise dünya duymuyor. 

 

 

NE İLK NE DE SON KURBANIM 

Rukiye Parhat

 

 

Yıllardır Çin’in zulmü altında çığlıklarını duyurmaya çalışan Doğu Türkistan’daki binlerce kadından birisi olan 30 yaşındaki Rukiye Parhat'ın, babası, annesi ve anneleri Çinli askerler tarafından şehit edilmiş. Parhat ''4 sene hapiste yattım. Dayak attılar, köpekleri saldırttılar, herkese tecavüz ettiler. Çinliler ‘Bu öldü ölecek zaten’ deyip kefaretimi kabul ettiler. Çıktığımda vücudum yaralar içerisindeydi. Sonra sahte pasaportla önce Dubai’ye sonra Türkiye’ye geldim. Burada bir vakıfta İngilizce dersi veriyorum. Zulmün ilk kurbanı değilim, son da olmayacağım'' dedi.

RUHUMDA ACI DAHA BÜYÜK

Nur Al Hürrem

Suriye savaşının ilk yıllarında Esed zindanlarına hapsedilen Nur Al Hürrem (33) hikayesini şöyle anlatıyor:

''Savaş başlamadan önce Halep’de Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde son sınıf öğrencisiydim. İç karışıklıkta erkek kardeşim muhaliflerin arasında yer aldığı için Esed’in arananlar listesindeydi. Ona ulaşmak için beni ve kız kardeşimi 2014 yılında tutukladılar. İçeride 100 ağır gün geçirdim. Bizi kefaretle çıkardılar. Hala yaralarımı sarmaya devam ediyorum ama en acısı ise kız kardeşim o günleri hatırından silmek için beni terk edip Almanya’ya gitti. İki yıl önce Türkiye’ye geldim. Diplomamı sonunda alabildim. Her şeyi unutup yeniden başlamak istiyorum; ancak bedenimde taşıdığım acılarım ruhumun içindekilerden hafif. Kadınların çığlıkları hala kulağımda.”

TESLİM OLMAM

Fatine Suleyman

İsrail’in işgal ettiği topraklarını geri almak yıllarca korkusuzca mücadele eden kahraman Filistinli kadınlardan birisi Fatine Suleyman, şunları anlattı:

''Yıllar önce eşim siyonistler tarafından tutuklanarak hapise atıldı. Ve beş yıl orada kaldı. Oğlum 77 günlükken eşim İsrail’in saldırısında şehit oldu. Yılmadım. Filistin bizimdi. Eğitimimi tamamlayıp üniversiteyi bitirdim. Doktora derecesi aldım. Oğlumu da bir Kudüs direnişcisi olarak yetiştirdim. Birçok arkadaşım ve ben tutuklandık. Hapiste çeşitli işkenceler gördük. Sonra çıktım. Beş yıl önce kanser kapımı çalınca Türkiye’ye geldim. Ama asla teslim olmadım olmayacağım'' 

MÜCADELEM DEVAM EDECEK

Mısır’da 6 yıl önce anti demokratik yöntemle gerçekleşen darbeye karşı kurulan İhvan kardeşlerin Özgürlük ve Adalet Partisi meclis üyesi H.H, Rabia Meydanı’nda mücadele veren kadınlardan. H.H. “Üç kızımı geride bıraktım. Tutuklandım. İşkence gördüm. Fakat Mısır’a gittiğim anda infaz edileceğim. Türkiye’de kadınlar için çaba vermeye devam ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus güç ve cesaret teknolojiden daha önemlidir. Müslümanlar hayata düşkün olmasa kafirleri hallaç pamuğu gibi atarlar. Çünkü günümüzde insanların canı çok tatlı. Yahudiler, coniler korkaktır. Peygamber kariyer, bilim, teknoloji yapmadığınız için değil cihadı terkedeceğiniz için zillete düşeceksiniz diyor.
    Cevapla
  • ben de haklıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte esas haklarının gündeme getirilmesi gereken kadınlar bunlar ve benzerleri. Ancak kimsenin umrunda olmayacaklar yine. Çünkü 8 Mart'ın ortaya atılma amacı çok farklı. Asla mağdur olan kadınların haklarını dile getirmeyecekler.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Barekallah. Kadınları kızları korumak erkeklere düşer. Ne oldu bize? Ölümü unutur dünyaya dalar olduk. Bu hastalıktan inşaAllah biran önce kurtuluruz. Helal olsun BACILARIMIZA. Biz erkeklere taş çıkartıyorsunuz. Allah cc Ümmeti Muhammede sav güç kuvvet versin inşaAllah. Zalimleri yerin dibine geçirme vakti geldi geçiyor.
    Cevapla
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek kadınlar anneler işte bu.yapay,ahlaksızlığıyla reklam olmuş kadınlar degil
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcınız olsun, zalimler için yaşasın cehennem , ya Rabbi mübarek Cuma gününün ve üç ayların başlangıcının hürmetine zalimleri ve kafirleri Kahhar ismi şerifin hürmetine kahru perişan eyle, biz Müslümanlara da İslam şuuru ile şuurlanmayı nasip eyle, Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki