Fotokapan tarafından görüntülendiler!

Burdur'da doğaya konulan 20 fotokapan, bölgedeki yaban hayatı çeşitliliğini gözler önüne sererken, kaçak avcıları da görüntüledi.

Fotokapan tarafından görüntülendiler!
Fotokapan tarafından görüntülendiler!
GİRİŞ 11.03.2019 16:20 GÜNCELLEME 11.03.2019 16:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur 6'ncı Bölge Müdürlüğü'nün doğada kurduğu fotokapanlardan elde edilen görüntüler, Burdur'un yaban hayatını gözler önüne serdi. İl genelinde çeşitli yerlere kurulan 20 fotokapanla hem kaçak avcılıkla mücadele hem de yaban hayvanlarının tespiti amaçlanıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rıza Kamil, "Burdur'un memeli faunasının tespiti, takip edilmesi, halka tanıtılması ve farkındalık oluşturulması anlamında büyük katkıları olan fotokapan cihazları, aynı zamanda kaçak avcılıkla mücadelede de önemli yer tutuyor. Görüntülerin incelenmesiyle herhangi bir yasa dışı avcılık unsuru tespit edildiği takdirde müdürlüğümüz tarafından gerekli yasal işlemler uygulanıyor" dedi.

 

 



Fotokapanlardan 1 Ocak'tan bu yana elde edilen gece ve gündüz görüntülerinde keklik, yaban domuzu, çakal, kurt, tilki, tavşan ve vaşak gibi yaban hayvanlarının görüntüleri kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu avlanma işini anlamıyorum 21.yüzyılda yaşayan açlıktan mı yoksa zevkine keyfi bir hobi niyetine yapıyor siz düşünün hayvana kurşun sıkan adam nasıl insana kurşun sıkmasın Allah ın gazabından korkmayan insanlar
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlara sorsanız şimdi bir numaralı doğa severdir kendileri. ama öyle acımasızlar ki, hele ki kendi köpeklerine, öyle kötü davranıyorlar, ama bunların derneği falan var tabi bir şey olmuyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bugün Trabzon'da bir vaşak öldürülmüş.
    Cevapla
  • ATILLA TURK 5 yıl önce Şikayet Et
    bence avlanmayi tamamen yasaklamali onlar doganin bir korunmasi icin önemli elit taslarindan birisidir
    Cevapla
  • katibb 5 yıl önce Şikayet Et
    yüzleri çıkmıştır inşallah yerler cezayı..
    Cevapla
  • temel candan 5 yıl önce Şikayet Et
    ceza bizde af edilmek içindirsen bilmiyormusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti