"Kudüs Haftası" ilan edilsin!

Dün Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyip imamlara ve görevlilere saldıran İsrail polisi akşam saatlerinde Mescid-i Aksa'nın bütün kapılarını kapattı. Çirkin saldırılar sonrası Mirasımız Derneği'nden çok sert tepki ve "Miraç, her yıl Kudüs Haftası olarak kutlansın" önerisi geldi.

"Kudüs Haftası" ilan edilsin!
"Kudüs Haftası" ilan edilsin!
GİRİŞ 13.03.2019 11:18 GÜNCELLEME 13.03.2019 11:18

Mirasımız Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

Müslümanların kutsal beldesi, peygamberler yurdu, miracın ilk basamağı Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran Kudüs zor günler geçiriyor.

İsrail, son aylarda Mescid-i Aksa’yı birçok kez kapatarak Müslümanların tepkisini ölçmüştür. Bu durum alışkanlık haline geldiğinde korkarız ki Mescid-i Aksa, tıpkı Hz İbrahim’in kabrinin bulunduğu El Halil Camii’nde olduğu gibi bir oldu bitti ile ikiye bölünecektir.

İsrail’in gerek Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin, gerekse Kudüs’ü İslamsızlaştırma yönünde attığı adımların zirve yaptığı bu günlerde ülkemizden Kudüs adına yükselecek kuvvetli bir ses İsrail’i durdurmaya yetecektir.

Kudüs’ün İslam’a ait olduğu gerçeğinin insanlığın idrakine sunulması adına yapılacak her türlü eylem Mescid-i Aksa’nın rahat nefes almasına ve Kudüs’ün özgürlüğüne doğru atılacak bir adımdır.

Bu adımlardan biri de miraç kandiline denk gelen haftaların “Kudüs Haftası” ilan edilmesidir.

Müslümanların Kudüs’e sahip çıkmaları ve Kudüs bilincinin en üst düzeyde tutulması için ülkemizde her yıl kutlanan miraç kandilinin denk geldiği haftanın “Kudüs Haftası” olarak kutlanmasının isabetli bir karar olacağı kanaatindeyiz.

Miraç gecelerinde camilerde yatsı namazından sonra kandil kutlamalarının yanı sıra haftaya yayılacak şekilde, miracın yurdu Kudüs’ü de konu edinen etkinliklerin camilerde, okullarda ve kurslarda işlenmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Bu manada ilgili makamların gerekli adımları atmalarını milletimiz ve Kudüs adına talep ediyoruz.

Mirasımız Derneği

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek