Mevlüt Uysal: Bu sınavı da en güzel şekilde vereceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal seçim çalışmalarını sürdürüyor. Güzelşehir Site sakinleri ile buluşan Başkan Uysal daha sonra ise Tepecik Kamyoncular Kooperatifi’nde kamyoncu esnafı ile bir araya geldi.

Mevlüt Uysal: Bu sınavı da en güzel şekilde vereceğiz
Mevlüt Uysal: Bu sınavı da en güzel şekilde vereceğiz
GİRİŞ 16.03.2019 16:09 GÜNCELLEME 16.03.2019 18:19

Dün Yeni Zelanda’da yaşanan hain terör saldırısına değinen Başkan Uysal, “Cuma Namazı sırasında Müslüman kardeşlerimiz terör saldırısına kurban gitti. Tüm dünya önünde gerçekleşen bu hain saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla öğleden sonra Çatalca’da yapılacak ''Kuzey Marmara Otoyolu Açılış Töreni''ne de katılacak olan Başkan Uysal, sabah gerçekleştirilen kahvaltı programında Güzelşehir Site sakinleri ile bir araya geldi. Kendisinin de oturduğu site sakinleriyle buluşan Uysal, ''Ben de artık buralıyım. Hem sizlerle tanışalım hem de Büyükçekmece projelerimizi anlatalım istedim'' dedi. 

 

 

Büyükçekmece için adının açıklandığı 29 Aralık’tan bu yana ilçeyi adım adım gezdiğini kaydeden Uysal, “Nereye gitsek hizmet eksiklikleriyle karşılaşıyoruz. İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesi bu halde olmamalıydı. İnşallah Büyükçekmece halkı görevi bize verdiğinde ilçemizi İstanbul’un en yaşanılabilir ilçesi yapacağız” diye konuştu.

''AK PARTİ HİZMET BELEDİYECİLİĞİ'Nİ GETİRECEĞİZ''

Belde belediyelerinin kapatılma süreci ve sonrasına da değinen Uysal şöyle devam etti: “Bütçe azlığı ve beraberinde hizmet yapamamalarından dolayı belde belediyeleri 2009’da kapatılmıştı. Ayrıca belde belediyelerinin birbirleri ile imar planı uyuşmaması sorunu vardı. Büyükçekmece’de de beş belde belediyesi kapatılarak ilçe belediyesine bağlanmıştı. Ancak o tarihten bu yana buralara tek bir çivi çakılmadı. Belde belediyesi döneminde mahallelerimiz ne hizmet aldıysa onunla kalmış. Gittiğimiz her mahallede vatandaşlarımızın ilk şikâyetlerinden biri imar sorunu. İnşallah 31 Mart’tan sonra imar sorununu çözeceğiz ve Büyükçekmece’ye 25 yıldır gelmeyen AK Parti Hizmet Belediyeciliği’ni getireceğiz.” 

Dün Yeni Zelanda’da yaşanan hain terör saldırısına değinen Başkan Uysal, “Cuma Namazı sırasında Müslüman kardeşlerimiz terör saldırısına kurban gitti. Tüm dünya önünde gerçekleşen bu hain saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

''15 TEMMUZ'DA ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI OLAYLAR BELLİ''

31 Mart’ın Türkiye açısından önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “15 Temmuz’da ülkemizin yaşadığı olaylar belli. Sokaklara tanklar çıktığı zaman, ülkenin büyük bir reaksiyon verdiği ortada. Vatandaşlarımızın milletine, devletine ve ülkesine sahip çıktığını gördük. Ancak tanklar sokağa çıkmadan da bu bilinçle hareket etmemiz lazım.  Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmadan, masum insanlar ölmeden, devlet binalarımız basılmadan önce bu işin farkına varmalıyız. Bu operasyonların farkına varmalıyız. 31 Mart da bu önemli dönüm noktalarından biri. İnşallah seçimlerimiz hayırlısıyla sonuçlanır ve Türkiye üzerinden hesap kitap yapanların oyunları boşa çıkar. Ülkemiz kritik süreçlerden geçiyor ve inşallah bu sınavı da en güzel şekilde geçeriz.”

Başkan Uysal Bahçelievler Mahallesi Güzelşehir Sitesi’ndeki programının ardından Tepecik Kamyoncular Kooperatifi’ne geçti. Kamyoncu esnafı ile bir araya gelen Uysal, “Biz oy istediğimiz herkesin derdine çare bulmalıyız. Evde çocukları tarafından bunaltılan anne,  çocuklarını yürüme mesafesindeki parka götürmeli ki o ilçede belediye hizmeti olduğunu anlayabilsin” dedi.

HERKESİN MUTLU OLACAĞI DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ

Bir esnafın kamyon park alanına asfalt dökülmesi yönündeki talebine Başkan Uysal, “Bundan doğal bir istek olamaz. Tabi ki yapacağız. Bunu gerçekleştirmek ilçe belediyelerinin görevi zaten. Ayrıca burada göl kenarını düzenleyip, vatandaşa açık yeşil alan haline getireceğiz. Sizlere de konforlu park alanları kurarak herkesin mutlu olacağı düzenlemeler yapacağız. Sistemi doğru kurup gerekli düzenlemeleri de yaparsanız herkes rahat eder, herkes mutlu olur. Ortada bir problem varsa bunun için çözüm alternatifleri sunulmalı. Bizim anlayışımız bu” diye karşılık verdi.

Başkan Uysal mahalle gezilerinde vatandaşların, ‘Başkanım Büyükçekmece’yi de Başakşehir gibi yapacak mısınız?’  sorusuyla karşılaştığını belirterek şöyle devam etti: “Herkes benim Başakşehir Belediye Başkanlığım dönemimde yaptıklarımı bildiği için bu soruyu soruyor. Ben de onlara, ‘Başakşehir kalfalık dönemimdi, Büyükçekmece ise ustalık dönemim olacak’ diyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor