Trafik polisleri yeni kıyafetlerini giydi

Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) tanıtılan yeni kıyafetleri trafik polisleri giymeye başladı.

GİRİŞ 18.03.2019 19:47 GÜNCELLEME 18.03.2019 19:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Ocak'ta Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı'nda yeni kıyafetleri tanıtmıştı.

 

 

Trafik polisleri 81 ilde yeni kıyafetleriyle göreve başladı. Görünürlüğü yüksek olan yeni kıyafetler teknolojik gelişmeler, iklim koşulları ve görev şartları dikkate alınarak, görevlilerin olaylara rahat, hareket kısıtlaması olmadan ve etkili şekilde müdahalesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı.

FOSFOR ORANI ARTTI, SU GEÇİRMEZ, -30 DERECEYE KADAR SOĞUKTAN KORUYABİLİYOR

 

 

Yazlık ve kışlık olarak tasarlanan kıyafetlerin açık renk olması ve fosfor oranının arttırılmış olması dikkat çekti. Bu sayede sürücü ve yayalar trafik polislerini daha rahat görebilecek. Su geçirmez özelliğe sahip olan kıyafetler, trafik polislerini eksi 30 dereceye kadar soğuktan koruyabilecek şekilde tasarlandı.

NEFES ALABİLEN VE SU İTİCİ KUMAŞ

Personele nefes alabilen kumaştan üretilmiş mont, su itici kumaştan üretilmiş parka ve deri su geçirmeyen, nefes alabilen botlar verildi.

Edirne'deki trafik polisleri yeni kıyafetleriyle görev başlarken, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ta kentte düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü törenlerine trafik polisi kıyafetiyle katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • İzmirliUzman. 5 yıl önce Şikayet Et
    2 Mehmedimiz soğuktan donarak Şehid oldu. Dünyada hava geçirip-su geçirmeyen goretex kumaştan üniformalar var. Montun bir yüzü yeşil, diğer yüzü kar kamuflajı renginde, istediğin zaman ortama göre ters yüz yapıp kullanabiliyorsun. Bizde, karlı zemindeki askere pamuklu - su emen yeşil üniforma, üzerine kamuflaj niyetine beyaz muşamba veriliyor. Bir de çıkıp TV'larda bu kıyafet tanıtılıyor. Sen karda, - 20 derecede, içindeki yün içliği, pamuklu pantolonu ve üzerindeki muşambayı çıkararak tuvalete çıktın mı bir kere? Derhal tek parça pantolon, üst ve mont şeklindeki gore tex, çift taraflı üniformaya geçilmeli. Bedeli neyse millet olarak öderiz.
    Cevapla
  • Sultan MURAT 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş sisli, puslu, yağmurlu ,gece, karlı günlerde fark edilmesini sağlayacak.Malzemede günümüze uygun.Adam trafikte çalışacak özel harekatçı değilki....
    Cevapla
  • yogi 5 yıl önce Şikayet Et
    devletin memuru çok kilolu , ilk 8 yıllık eğitim ve hastanelerdeki hastalar hariç , tüm kurumlarda yemek kalkmalı
    Cevapla
  • Taner 5 yıl önce Şikayet Et
    şehir içinde trafik cezalarını zabıtalar yazabilmeliler, polis asli işleri olan şuçluları yakalasın, yeni uniforma çok forforlu olmuş sürücülerin gözlerinin kamaştırabilir aman dikkat
    Cevapla
  • Fosforlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Giyecek polisin psikolojisi neden hiç düşünülmedi ? O fosforlu renkler insanın gözünü alır , rahatsız olurlar . Performanslarını ilerde görürüz , ne diyelim .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler