YSK KAHRAMANMARAŞ seçim sonuçları paylaşıldı! Kazanan parti belli oldu!

Maraş 31 Mart seçim sonuçları oy sayımlarının tamamlanmasıyla Yüksek Seçim Kurulu'nca paylaşılacak. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Hayrettin Güngör, CHP'den Ali Öztunç Maraş Büyükşehir Belediye başkanı olmak için birbiriyle kıyasıya yarışacak. Maraş'ta hangi parti önde? Oy kullanma görevinde bulunanlar için YSK Maraş ilçe ilçe seçim sonuçları açıklanacak.

YSK KAHRAMANMARAŞ seçim sonuçları paylaşıldı! Kazanan parti belli oldu!
YSK KAHRAMANMARAŞ seçim sonuçları paylaşıldı! Kazanan parti belli oldu!
GİRİŞ 01.04.2019 11:15 GÜNCELLEME 01.04.2019 11:16

31 Mart yerel seçimleri, oy sayım işleminin sona ermesiyle birlikte Maraş Büyükşehir Belediye başkanı adayı YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından vatandaşlara duyurulacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'den aday olarak ismi geçen Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den aday olarak ismi geçen Ali Öztunç ve diğer partilerden adayı olarak belirlenen isimler halkın tercihine sunuldu. Maraş seçim sonuçları neticesinde hangi parti önde? Sandığa giderek oy kullanma görevinde bulunan yüzlerce kişi 31 Mart tarihi itibariyle Maraş Belediye Başkanını belirleyecek. Peki, Maraş'ta Hayrettin Güngör mü Ali Öztunç mu önde? Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy sayım işleminin tamamlanması sonucunda canlı seçim sonuçları secim.haber7.com/2019/ adresinden duyurulacak...

 

 

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

Son yapılan seçimlerde Maraş'ta AK Parti yüzde 58,82 ile kazandı ve Fatih Mehmet Erkoç belediye başkanı seçildi.

 

 

Fatih Mehmet Erkoç AK Parti 58,82%

Tahir Akgemci MHP 30,46%

Ünal Ateş CHP 6,32%

Salih Baykal HDP 1,30%

Kadir Gündeş SP 1,25%

2014 Maraş Seçim Sonuçları

2018 SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Kahramanmaraş'ta AK PARTİ 58,46% MHP 16,33% CHP 9,76% İYİ PARTİ 9,63% HDP 3,85%

2018 maraş genel seçim sonuçları

Maraş'ın Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu ilçelerinin 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

31 MART SEÇİMLERİNDE KAHRAMANMARAŞ'TAN ADAY OLANLAR

CHP Ali Öztunç

1976 senesinde Kahramanmaraş'ta hayata gözlerini açan Ali Öztunç, ilkokul-ortaokul eğitimini ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bitirmiştir. Lisans eğitimi ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden tamamlayarak mezun olmuştur.

chp ali öztunç

AK Parti Hayrettin Güngör

1965 senesinde Kahramanmaraş ilinin Göksun ilçesinde hayata gözlerini açan Hayrettin Güngör, evli ve üç çocuk sahibidir. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayarak mezun olan Hayrettin Güngör, yüksek lisans eğitimini ise Kamu Yönetimi dalında bitirmiştir.

ak parti hayrettin güngör

Vatan Partisi Cafer Sincer

Hollanda dil bilgisi bulunan Cafer Sincer, evli ve iki çocuk sahibidir. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bitiren Cafer Sincer lise eğitimini ise Gaziantep ilinde bitirmiştir. Üniversite eğitimini ise Hollanda Rotterdam Yüksek Bilimler Fakültesi Türkçe / Edebiyat Bölümünü'nden tamamlayarak mezun olmuştur.

vatan partisi cafer sincer

BTP Hüsniye Dilek Erdoğan Yılmaz

Evli ve iki çocuk sahibi olan Hüsniye Dilek Erdoğan Yılmaz, Gerek ilkokul-ortaokul öğrenimini gerekse lise eğitimini Kahramanmaraş'ta bitirmiştir. Lisans eğitimini 1991 senesinde Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur.

btp hüsniye dilek erdoğan yılmaz

31 MART YEREL SEÇİM OY NASIL KULLANILIR?

Oy verme günü yanınıza TC. Kimilik Numaralı; TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.

Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.

Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.

Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

31 Mart Oy Pusulası

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ KULLANILACAK OYLAR

Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar

Büyükşehir Belediye Başkanı
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Köylerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi

OY KULLANMA SAATİ KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis Saat 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak

Bu illerimiz dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı