BALIKESİR seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!

Balıkesir 31 Mart seçim sonuçları yapılan oy sayımlarına göre Yüksek Seçim Kurulu tarafından canlı olarak açıklanıyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Yücel Yılmaz ve CHP'den Ahmet Akın Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı olmak için yarışıyor. Peki Balıkesir'de hangi parti önde? İşte sandık başına giden binlerce vatandaş için YSK Balıkesir anlık ilçe ilçe seçim sonuçları…

BALIKESİR seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
BALIKESİR seçim sonuçları! Tüm ilçelerin oy oranları belli oldu!
GİRİŞ 01.04.2019 08:51 GÜNCELLEME 01.04.2019 08:52

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından oy sayımları açıklandıktan sonra belli olacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'den aday olan Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den aday olan Ahmet Akın ve diğer partilerden aday olanlar vatandaşların tercihine bırakıldı. Balıkesir seçim sonuçlarına göre hangi parti önde? Sandık başına giden yüz binlerce vatandaş, Balıkesir Belediye Başkanını belirliyor. Peki 31 Mart Balıkesir seçimlerinde Yücel Yılmaz'mı yoksa Ahmet Akın'mı önde? Yüksek Seçim Kurulu oy sayım işlemini tamamlamasının ardından canlı seçim sonuçları secim.haber7.com/2019/ adresinden saniye saniye duyurulacaktır.

 

2014 BALIKESİR YEREL SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

Son yapılan seçimlerde Balıkesir'de“AK Parti yüzde % 39.75 ile belediye başkanlığını kazandı.

 

- Ahmet Edip Uğur AK Parti 39,75%

- İsmail Ok MHP 31,63%

- Sami Sözat CHP 25,31%

- Mehmet Filiz SP 1,05%

- Mustafa Hasırcı HDP 0,81%

Balıkesir 2014 seçim sonuçları

2018 SEÇİM SONUÇLARINDA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALMIŞTI?

24 Haziran seçim sonuçlarına göre Balıkesir'de AK PARTİ % 41.4 MHP % 7.56 CHP %30.37 İYİ PARTİ % 14.71 HDP % 4.25

Balıkesir 2018 seçim sonuçları

Balıkesir'in Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, Karesi, İvrindi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk, ilçeleri anbean 31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

31 MART SEÇİMLERİNDE BALIKESİR'DEN ADAY OLANLAR!

Yücel Yılmaz / Ak Parti

AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Yücel Yılmaz, 1975 yılında Almanya'da dünyaya geldi.İlkokulu Balıkesir Mehmet Şeref Eğinlioğlu İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Balıkesir Özel Altuğ Yurdakuloğlu Koleji’nde tamamlamasının ardından Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde lisans eğitimi aldı.

Üniversite yıllarında, üniversite öğrenci senatosu başkanlığını yapmasının yanı sıra, Düşünce Peteği topluluğunu kurarak lisans eğitimi sonuna kadar başkanlığını yürüttü.Bir dönem İstanbul merkezli özel tekstil firmasının ithalat-ihracat sorumlusu olarak da görev yapan Yücel Yılmaz, 9 yıl boyunca Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda İngilizce Öğretmenliği yaptı.

Yücel Yılmaz

Ahmet Akın / CHP

1973'te Balıkesir/Gönen'de dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimlerini Gönen'de tamamladıktan sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Cambridge Eurocenter'da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde Siyaset eğitimi gördü.

Ahmet Akın

İsmail Ok / İyi Parti

Uludağ Universitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Kimya Bölümünü bitirdi. Kimya öğretmeni ve Balıkesir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İsmail Ok

31 MART YEREL SEÇİM OY NASIL KULLANILIR?

Oy verme günü yanınıza TC. Kimilik Numaralı; TC. Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.

Birleşik oy pusulalarını zarf ve “EVET” mührünü alıp kapalı bölüme geçin.

Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz bölüme mührü basın, birleşik oy pusulalarını zarfa koyarak zarfı kapatın.

Sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.

31 Mart Oy Pusulası

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ KULLANILACAK OYLAR

Büyükşehir olan illerde kullanılacak oylar

Büyükşehir Belediye Başkanı
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Büyükşehir olmayan illerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Belediye Başkanı
Belediye Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti

Köylerde kullanılacak oylar

İl Genel Meclisi Üyeliği 
Muhtarlık ve İhtiyar Meclisi

OY KULLANMA SAATİ KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis Saat 07:00 - 16:00 arasında oy kullanılacak

Bu illerimiz dışında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere bütün illerde oy verme işlemi saat 08:00 - 17:00 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak