Muhtar adayı, oyunu atı 'Cemşit' ile kullanmaya geldi

Konya'da muhtar adayı İbrahim Ömür Belgin, 4 ay boyunca seçim çalışmalarında kendisine eşlik eden atı 'Cemşit' ile oy kullanmaya geldi. Mahallelinin 'Atlı muhtar' lakabı taktığı Belgin, atının kendisine uğur getirdiğini söyledi.

GİRİŞ 31.03.2019 10:41 GÜNCELLEME 31.03.2019 11:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Merkez Meram ilçesi Durunday Mahallesi muhtar adayı İbrahim Ömür Belgin (31), adaylık süreci boyunca rahvan atı 'Cemşit' ile kapı kapı dolaşarak seçmenlerle görüştü. Mahalle sakinlerince bu süreçte büyük ilgi gördüğünü söyleyen Belgin, sabah saatlerinde de atıyla beraber oyunu kullanacağı Mehmet-Kadir Özgüzar İlköğretim Okulu'na geldi. 

Oyunu kullandıktan sonra açıklamada bulunan Belgin, 4 ay boyunca atı Cemşit ile birlikte seçim çalışmasını yürüttüğünü söyledi. İbrahim Ömür Belgin, şunları söyledi:
"Atım Cemşit ile birlikte 4 ay boyunca seçim çalışması yaptık. Vatandaşlarımızdan çok büyük ilgi gördük. Bugün de atımla birlikte okula gelerek oyumuzu kullandık. İnşallah kazanıp genç muhtarlardan biri olacağım. Vatandaşlarımız da bana 'Atlı muhtar' olarak lakap takmış. Çok mutlu oldum. Cemşit aylardır kahrımızı çekti. Muhtar seçildiğim taktirde ona ödüllendireceğim."

 

OYUNU SEDYE ÜZERİNDE KULLANDI

Kırklareli'nde 81 yaşındaki Kıymet Barda, ambulansla evinden oy kullanacağı okula götürüldü.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, kentteki hastane ve evlerinden çıkamayacak durumdaki hasta ve yaşlıları, oylarını kullanabilmeleri için sandık başına götürdü.

Bir süredir evde sağlık hizmetlerinden faydalanan tansiyon hastası ve bacağından ameliyatlı olan Barda, ambulansla Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu'na götürüldü. 

Ekiplerin ve vatandaşların yardımı ile 1165 numaralı sandığa götürülen Barda, sedye üzerinde, oyunu kullandı.

Barda, oy kullanma işleminin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine oy kullanmak için yardım eden devlet yetkililerine teşekkür etti.

Barda, oyunu kullandığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

YORUMLAR 4
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Koca kış girdi çıktı bi adet kar yağmadı bize Konya'da kar yağıyor özendim Atlı muhtar adayı da karizma çizilmesin diye üşümeyi tercih ediyor Montunu giysene kardeşim
    Cevapla
  • Reis cCc 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendi havasında 50 yıl geriden geliyor tarihin sayfalarından fırlamış gibi :))
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 5 yıl önce Şikayet Et
    Islamda ugur varmidir? Acaba atin ugur getirdigine inanan bir insan sirke gunaha giriyormu? Rabbim butun Muslumanli Allah cc bizlere buyurduklarini butunuyle yerine getirmeyi nasibeylesin.
    Cevapla
  • Arslan46 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurdumun insanı saf ve doğal seviyoruz sizleri Allah hakkında hayırlı olanı versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü