Bu evlerde kapı yok hayalet seçmen var

Adana'da Çarkıpare Mahallesi Muhtarı Uzun, 600 yakınını inşaat halindeki evlerde ikamet ediyor gibi gösterdi. 670 oyla seçimi kazanan muhtarın ‘hayalet seçmen’ oyununu rakiplerinin dikkati ortaya çıkardı.

Bu evlerde kapı yok hayalet seçmen var
Bu evlerde kapı yok hayalet seçmen var
GİRİŞ 06.04.2019 08:35 GÜNCELLEME 06.04.2019 08:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adana Sarıçam’a bağlı Çarkıpare Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 31 Mart’taki yerel seçimlerde 6 isim, muhtarlığa aday oldu. Yeni kurulan ve kent merkezine uzak olduğu için de nüfusu az olan mahallede seçmen sayısının yüzde 30 artış göstermesi, diğer muhtar adaylarının dikkatini çekti. Seçim günü de otobüslerle mahalleye gelen seçmenlerin oy kullanması şüpheleri daha da artırdı. Adaylar arasında yer alan gayrimenkul danışmanı Emrah Acıman, söz konusu seçmenlerden birinin izini sürdüğünde bu kişinin, oy kullanılan okulun hemen arka tarafında yer alan, inşaat halindeki binada kayıtlı gözüktüğünü tespit etti. Acıman, diğer seçmenlerin de kapı ve penceresi dahi olmayan binalarda oturuyormuş gibi gösterilip, seçmen kâğıtları hazırlandığını belirledi. 

İDDİALARI YALANLADI 

Acıman önce Sarıçam İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu, daha sonra da Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen savcılık, Sarıçam Polis Merkezi Amirliği’ne talimat verip, iddiaların araştırılmasını istedi. Muhtar Yalçın Uzun ise “Bir evde 40 kişinin oturduğunu tespit ettim, gerekli itirazları yapıp bu hatayı düzelttim. Gerçekler, savcılık soruşturmasında ortaya çıkacak. Benim sadece kendi ailem 40 kişi. 600 seçmeni ben getirdim diyelim. Bana sadece 30 kişi mi oy verdi?” sözleriyle iddiaları yalanladı. 

'EVLERİNİN YERİNİ BİLMİYORLARDI'

Emrah Acıman, “Çarkıpare’de çok fazla insan yaşamamasına rağmen, seçmen sayısındaki artış dikkat çekiciydi. Adam evinin nerede olduğunu bile bilmiyordu. Bu haksızlığın önüne geçilip, sahte seçmenler silinerek seçimler tekrarlanmalı” diye konuştu.

Akşam

YORUMLAR 9
  • Tek Gerçek Allah 5 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun be hırsızlık ile kazanmak isteyenlere yazıklar olsun
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sorun butun turkiyenin sorunu butun sehirlerde mahalle polis i olmali o polis adres bildirimlerinde evleri gelip konrtrol etmeli gercekten oturan varmi ev ve oturan kisinin esyalari evdemi ev saglikli oturmaya musait mi evde kac kisi yasiyor butun bunlar mahalle polisi tarafindan kayit altina alinmali mahalle polisi ayni eve ikigun sonra adres bildiren olursa yine gidip kontrol etmeli belcikada mahalle polisinin tuttugu kayitlar gecerli aklina esen adres bildiremez polis gecmedikten sonra o adres gecerli sayilmaz.
    Cevapla
  • Isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet secimler tekrarlanmali ve bu insanlar hapse atilmali. Boyle birsey nasil olur, haydi oldu Ysk nasil hepsine goz yumar?
    Cevapla
  • Ruhİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar çok büyük suçlar. Ama...
    Cevapla
  • zeki birbilen 5 yıl önce Şikayet Et
    hile ile kazansa ne olur. bu millet hep dürüstlükten yana olmuştur. maide suresi 8. ayette allah teala ;bir kavme olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin.adil olun zira bu durum takvaya çok yakın olandır. . işte bu ölçüyü görmemiz gerekir her yerde ve her zamanda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yapay zeka nasıl düşünüyor?
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi