Uzun dönem askerliğin kısalması ve bedelli askerlik TBMM'ye ne zaman geliyor?

12 aylık uzun dönem askerlik ne zaman 6 aya düşüyor. Kalıcı bedelli askerlik yasasını merak eden binlerce vatandaş gözünü mecliste çıkacak yasaya çevirdi. Peki bedelli askerlik ve tek tik askerlik TBMM gündemine ne zaman gelecek? Seçimlerin ardından ilk çıkması beklenen yasa olan yeni askerlik sistemi ile ilgili tüm detaylar...

Uzun dönem askerliğin kısalması ve bedelli askerlik TBMM'ye ne zaman geliyor?
Uzun dönem askerliğin kısalması ve bedelli askerlik TBMM'ye ne zaman geliyor?
GİRİŞ 15.04.2019 17:32 GÜNCELLEME 15.04.2019 17:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yeni askerlik sistemi için geri sayım başladı. Peki askerlik ne zaman kısalacak? Kalıcı bedelli askerlik bu yıl çıkacak mı? Uzun dönem askerlik yapanların merak ettiği yasa TBMM'in açılması bekleniyor. 

 

 

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

AK Partili Naci Bostancı, yerel seçimler sonrası başta İstanbul olmak üzere pek çok seçim bölgesinde itirazların devam ettiğini belirtti.

 

 

Bostancı, bu gerekçelerle 9 Nisan'da açılması planlanan TBMM Genel Kurulu'nun, 16 Nisan'da açılacağını kaydetti. Bostancı, "Meclisimiz normalde 9 Nisan’da Salı günü açılacaktı. Bütün partilerin ortak mutabakatıyla bu hafta itirazlar oldu. Milletvekilleri de bu itirazları takip ettiği için, Meclis ayın 16'sında açılacak. Bir hafta daha ertelenmiş oldu" dedi. 

YENİA ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

TBMM, 31 Mart yerel seçimler sonrası 16 Nisan mesaisine başlayacak. Tek tip askerlik düzenlemesi öncelikli gündem maddesi olacak. Milli Savunma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı, 'tek tip askerlik' olarak da bilinen yeni sistem ile ilgili düzenlemenin de Meclis gündemine gelmesi planlanıyor. AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulması beklenen yasa teklifi ile bedelli askerliğin süreli hale gelmesi planlanıyor.

YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik formülü: (40 bin gösterge X memur maaşı X 6) olarak belirlendi.

Buna göre; bedelli askerlik ücreti bugün itibarıyla 31 bin 343 lira.  Bu rakam, 6 ayda bir zam alan memurların maaşıyla birlikte yükselecek.

Son çıkarılan bedelli askerlikte; ücret 15 bin lira olarak belirlenmişti.

YORUMLAR 4
  • Hayırlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu asgari ücretide memurmaasıyla eşitleyin bari
    Cevapla
  • Yallah Vallah 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler askerlik yapmiyor. Ancak yiyi içip plajlarda elalemin karilarini kizlarini dikizliyorlar. Askere gitmek istemeyenler suriyeliyiz derlerse ,askerlikten kurtulurlar. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • MUSTAFA ODUNCU 5 yıl önce Şikayet Et
    Derdi Olmayan dertlinin halinden anlamıyor. Çocukları hiç böyle sıkıntı beklenti içerisinde,sürekli gözleri,kulakları haberde, ümit içerisinde beklerken görmemiştim.çıkacaksa bir an önce çıksın bu çocukların beklentileri son bulsun....
    Cevapla
  • onur 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynn abi biran önce çıksada bizde aile mize kavusak bende askerim 2çocum var bebek lerda. Bende sıkıntı çekiyorum madi durumum yok babamda hasta çok zorgeciniyoz çürük tevermiyolarbana doktorla anaycanız çokzor askerlik dusede herkes ailesine kavuşsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!