Terörist başı Gülen'in yeğenine verilen ceza onandı

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Büşra Gülen'e, "FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Terörist başı Gülen'in yeğenine verilen ceza onandı
Terörist başı Gülen'in yeğenine verilen ceza onandı
GİRİŞ 06.04.2019 13:01 GÜNCELLEME 06.04.2019 13:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan ve ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen Büşra Gülen, 21 Ocak'ta "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Gülen'in tutukluluk halinin devamına da hükmetti.

 

 

Mahkemenin verdiği bu karar, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesince hukuka uygun bulundu. Daha sonra Gülen'in temyiz başvurusu üzerine, dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine geldi.

Yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı ve hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun şekilde elde edildiği sonucuna varan Daire, Büşra Gülen'e verilen hapis cezasını onadı.

 

 

ÖRGÜT EVLERİNİN İHTİYAÇLARINI GİDERDİ

Yapılan yargılamada, örgütle bağlantılı şirketlerde sigorta kaydı bulunduğu belirlenen Büşra Gülen'in, Bank Asya'da hesabının olduğu tespit edilmişti.

Örgütsel toplantıları organize ettiği saptanan Büşra Gülen'in, 12 Ekim 2015 ile 19 Şubat 2016 arasında örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock'u kullandığı belirlenmişti. Program üzerinden 702 mesaj gönderdiği ve bin 151 mesaj aldığı tespit edilen Gülen'in, bu yazışmalara göre, örgüt evlerinin ihtiyaçlarının giderilmesinde aktif faaliyet yürüttüğü kaydedilmişti.

ByLock üzerinden çeşitli görüşmeler yapan Gülen'in, bir mesajda, "Her an tutuklanabilirim malum, ilk bizi alacaklarmış haber geldi." ifadesine yer verdiği aktarılmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Şems 5 yıl önce Şikayet Et
    insanları din Allah kavramları ile kandırabilirsiniz beyinlerini yikayabilirsiniz,ancak 251 şehit ve binlerce yaralı gerçeği yok edemezsiniz . peygamber gelse dur dese bile artik yoldan dönüş yok diyen bir zihniyet peygamberi yok hükmünde sayıyorsa halen buna inanmak için ya ahmak olmak lazim ya da satılmış.
    Cevapla
  • leventk 5 yıl önce Şikayet Et
    masum görüntü ama ruhlarını şeytana satmışlar, adeta yönetici gibi çalışmış, gizli evleri yönetmiş, o evlerden yetişenlerde darbeye kalkıştılar, müslüman ülkenin evlatlarını öldürdüler., müslüman ülkeyi kafire peşkeş çekmek için yıllarca çalıştılar, ülkenin ileri gitmesini hep engellediler, her türlü din ve kanun dışı işi yaptılar , etme bulma olayı , hak etmiştir.
    Cevapla
  • Nurr 5 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan a lanette faide yoktur..Euzubesmele çekin hem sevap işlemiş hemde şeytanı kovmuş olursunuz.(teşbihte hata olmasin)..Allah istikametle birlikte ıslah etsin demek lazim.Ama bu güruh istikameti bulmayacaklarsa ceza haktır ve adalettir..Zira Vatan elden gidiyordu :(
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    bence bu kadina yazik oldu. büyüdügü cevre ve aile icersinde ne yapabilirdi ? erzurumu biliyorsunuz kadin ailesinin sözünden cikmaz potansiel suclu oldu .7 yil az degil
    Cevapla
  • Kenanhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu sacmalıgını gıt 251 sehidin ailesine anlat......İdam yakisirdi bu haine
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın olmak masumluğu mu getiriyor? Neticede suç işleyen kadında olsa, erkekte olsa SUÇLUDUR.
    Cevapla
  • ricardo quaresma 5 yıl önce Şikayet Et
    zalimler elbet hak ettiği cezayı görecek yaşasın zalimler için cehennem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!