ABD'nin 'Türkiye' hamlesindeki ilginç detay!

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio ve Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından Kongre'ye sunulan Türkiye'ye F-35 teslimatını durdurmayı öneren tasarıda Türkiye karşıtı birçok düzenleme maddesi yer alıyor. Tasarıda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarından rahatsızlık duyan İsrail, Yunanistan ve GKRY üçlüsünün Doğu Akdeniz'deki enerji ve güvenlik ortaklığına tam destek verilmesi öngörülüyor.

ABD'nin 'Türkiye' hamlesindeki ilginç detay!
ABD'nin 'Türkiye' hamlesindeki ilginç detay!
GİRİŞ 14.04.2019 06:31 GÜNCELLEME 14.04.2019 06:53
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasını kabullenemeyen ABD, Türkiye karşıtı tutumunu sürdürüyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun haddi aşan tehditlerinin ardından ABD merkezli New York Times gazetesine ortak yazı veren ABD'li 4 Senatör Türkiye'yi hedef almışlardı. Diğer taraftan ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosuna da sözde 'Ermeni soykırımı' tasarıları sunuldu. 

 

 

Daha sonra New Jersey Senatörü Demokrat Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio ise F-35'lerin Türkiye'ye teslimatını durdurmayı öngören bir tasarıyı ABD Kongresi'ne sundu. S-400 alımından vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulamayı talep eden tasarı, F-35'lerin teslimatından bağımsız olarak Türkiye karşıtı birçok düzenleme maddesi içeriyor.

DOĞU AKDENİZ'DE İSRAİL-YUNANİSTAN VE GKRY'YE DESTEK

 

 

Euronews'te yer alan habere göre tasarıda Doğu Akdeniz'de İsrail, Yunanistan ve GKRY arasında kurulan enerji ve güvenlik ortaklığına tam destek verilmesi öngörülüyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarından rahatsızlık duyan İsrail, Yunanistan ve GKRY üçlüsünün Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına destek verilmesini içeren kanun tasarısı aynı zamanda GKRY'ye yönelik silah satış yasağının da kaldırılmasını öngürüyor. 

"YUNANİSTAN'A SİLAH VERELİM"

"Amerika Birleşik Devletleri'nin Yunanistan, GKRY ve İsrail'le güçlü ve gelişen ilişkileri sayesinde Doğu Akdeniz'deki çıkarları önemli boyutlardadır. Bu ülkeler arasında son yıllarda enerji eksenli gelişen işbirlikleri daha geniş kapsamlı bölge güvenliği, ekonomi ve enerji ile ilgili işbirliklerine kapı aralamıştır." diyen Menendez "Amerika Birleşik Devletleri'nin bu işbirliğini derinleştirmek ve Doğu Akdeniz'i daha güvenli hale getirme adına bu işbirliğini kullanmak için devreye girme zamanı gelmiştir." ifadelerine yer verdi.

Tasarıda imzası bulunan bir diğer Senatör Rubio ise GKRY'ye silah verilmesi yasağının kaldırılması talebinin yanı sıra Yunanistan'a da askeri desteğin artırılmasını istedi. 

TASARIDA ÖNERİLEN DÜZENLEMELER

Rubio ve Menendez imzalı tasarıda öngörülen diğer düzenlemeler şöyle:

• ABD, İsrail, Yunanistan ve GKRY arasındaki enerji işbirliğini arttırmak için Birleşik Devletler-Doğu Akdeniz Enerji Merkezi'nin kuruluşuna onay verilmesi

• Yunanistan'a 3 milyon dolarlık askeri destek sağlanması

• Yunanistan ve GKRY'ye ikişer milyon dolarlık askeri eğitim desteği sağlanması

• Beyaz Saray'dan Kongre'ye Doğu Akdeniz'deki ülkelerle kapsamlı enerji ve güvenlik işbirliği stratejisi ve bölgedeki Rusya ve diğer ülkelerin zararlı aktiviteleri hakkında rapor sunmasının talep edilmesi

ABD'Lİ YAHUDİ VE YUNAN LOBİLERİ MEMNUN

Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ve Helenik Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) yaptıkları yazılı açıklamayla tasarıyı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

YORUMLAR 49
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP'ın damadı SELMAN'a muhalif isim listesi vermiş?? Hayret ne tesadüf..!! IŞID lideri Ebu Bekir El Bağdadi 'nin de en yakın dostu ABD'li senatör John McCain’di ? Veeee sık sık IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin bir araya geliyorlardı.IŞID'in hedefi "İsrail değil İRAN?" ve IŞID bölgedeki petrol yataklarını işgal etti??Müslümanı müslümana kırdırma projesi" "SUNNİ-Şİİ" savaşının temel oyuncularından biri aynı zamanda IŞID..Vee ABD uzun soluklu olacak dediği İŞİD temizliğinde "İsraille aynı ırktan açıklanan Kürtlerle" VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR hayalinde genişleme derdinde..!!?
    Cevapla
  • Momedo 5 yıl önce Şikayet Et
    Halkımızın aklı başına gelene kadar yapabileceğiniz her şeyi yapın belki uyuyanlarıda uyandırırsınız.sonrası öncesi hepsi ALLAHIN C.C Takdiri.
    Cevapla
  • Merhaba 5 yıl önce Şikayet Et
    vermezseniz Şeref sizsiniz yunanistanda gençlikmi var yaşlı insanlar savasirmi enayiler .
    Cevapla
  • ak partili 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 tehtidine boyun eymeyelim,abd yi şok edecek kararı biz alalım,tek taraflı çekilelim projeden ve alımdan.
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Simdi soyle bir analiz yapalim yunanistan 1922 1974 tokadini unutmamistir unuttuysa hatirlatiriz abd korede Turk askerinin nasil aavastigini unutmamistir unuttuysa hatirlatiriz israile gelince bizi araplarla karistirmasin biz silahsiz sivillere karsi savasmayiz birfiil tam donanimli yedi devlete karsi savasip maglup etmis bir irkiz ona gore sizin yaptiklarinizda tehditlerinizde araplara soker sizin karsinizda Turk var iki kere hataa yirmi kere dusununabd vietnami hatirlasin ona gore adim arsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi