ABD basınının S-400 hazımsızlığı tehdit diline uzandı

ABD basını, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili hazımsızlığını ileri seviyelere taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “çok ileri gittiği” belirtilerek, “Türkiye’nin bu son hamlesi yanıtsız kalmamalıdır. Cüretkâr bir biçimde Rus hava savunma sistemi alan Erdoğan çok ileri gitti.” sözleriyle tehdit etti.

ABD basınının S-400 hazımsızlığı tehdit diline uzandı
ABD basınının S-400 hazımsızlığı tehdit diline uzandı
GİRİŞ 17.04.2019 12:34 GÜNCELLEME 17.04.2019 12:34
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin hava savunma sistemi taleplerini sürüncemede bırakarak Türkiye’yi yıllarca oyalayan Batı dünyasının Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerine yönelik baskısı günbegün artmaya devam ediyor.
 
ABD merkezli Bloomberg haber sitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bitmiş anlaşma” olarak nitelendirdiği Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin satın alınmasının “yanıtsız kalmaması gerektiğini” söyleyerek NATO’yu göreve çağırdı.

BLOOMBERG'DEN TEHDİT DİLİ
 
Türkiye’nin sınırlarına 20 dakika mesafedeki tehditlerin çözümünü 20 yıldır sürüncemede bırakan “müttefik” ülkelerden birinin medyası olan Bloomberg, Rusya’nın S-400 anlaşması ile sunduğu “ortak üretim”, “zamanında teslim” ve “teknoloji transferi” gibi şartları sağlayamayan ve iş işten geçtikten sonra sunulan ABD’nin Patriot teklifini, “cömert” olarak tanımladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın S-400 hava savunma sistemlerini “güvenlik endişesiyle değil, keyfî olarak aldığını” ileri süren Bloomberg, Türkiye’nin bu tavrını “cüretkâr” olarak nitelendirerek “Erdoğan çok ileri gitti.” sözleriyle okuyucularına aktardı.

AKIL VERMEYE KALKTI
 
Yaptırım gücünü kullanarak müttefiklerinin iç ve dış politikada neler yapması gerektiğini dayatan “uluslararası otokrat” rejimlerin sözcülüğüne soyunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otokratlıkla itham eden Bloomberg, Batı’nın terör örgütleri FETÖ ve PKK/PYD-YPG’ye verdiği desteği bir kenara iterek, “NATO liderleri arasında eşsiz bir yeri bulunan Erdoğan, müttefiklerini kendi hükûmetini yıkmaya çalışmakla suçluyor.” diye yazdı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavrının sürmesi durumunda Türkiye’nin NATO’daki rolünün zayıflatılması gerektiğini yazan Bloomberg, “Gerekirse ABD İncirlik’ten çekilmeli ve alternatif olarak Ürdün’deki Muvaffak Salti Hava Üssü’nü kullanmalıdır.” dedi.
 

YORUMLAR 110
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    beka sorunumuz var almalıyız
    Cevapla
  • bjk56 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk füzeleri blomerge geçirmek lazım Türkiye deki kanalını hemen kapatalım
    Cevapla
  • Ydo58 4 yıl önce Şikayet Et
    dışarı daki düşman lar anladı icerdeki ler anlamadı
    Cevapla
  • Mustafa laz 4 yıl önce Şikayet Et
    gitseniz de acik savasiriz dost gorunmediniz mi bugune kadar zalimliginde dibi var
    Cevapla
  • Sed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bloomberg kimmis? Ayni tezgah Nobel Ödülü sisteminde var. Onceden belirlenmis, objektif gorus sifir, alakasi sifir, bir kac zengin ailenin elinde oyuncak. Bunlari ciddiye alanlarda suc.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması