15 gün önce buldular, şimdi ayrılamıyorlar!

Trabzon'un Çaykara ilçesinde duvar ustası Yahya Günlü (50), evinin yakınında bulduğu 2 aylık boz ayı yavrusuna sahip çıktı. 'Yogi' adını verdiği yavru ayıya biberonla süt içiren ve özenle bakan Günlü, Onu çok benimsedim, ayrılmak istemiyorum' dedi.

15 gün önce buldular, şimdi ayrılamıyorlar!
15 gün önce buldular, şimdi ayrılamıyorlar!
GİRİŞ 27.04.2019 17:19 GÜNCELLEME 27.04.2019 17:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Çaykara'nın Çamlıbel mahallesinde duvar ustası Yahya Günlü, 15 gün önce evinin yakınında bir boz ayı yavrusu olduğunu gördü. Yarı baygın haldeki yavru ayıya sahip çıkan Günlü, bir kaç gün çevrede annesinin gelmesini bekledi. Kış uykusundan uyanan ve yiyecek arayışına giren annesini kaybettiği düşünülen boz ayı yavrusunu evine götüren ve çizgi film karakteri 'Ayı Yogi'den esinlenerek yavru ayıya 'Yogi' adını veren Günlü, bakıma aldığı yavruya biberonla süt içirdi. Günde 1.5 litre süt içen yavru ayıda Günlü'nün peşinden bir an olsun ayrılmıyor. Komşularının da görmeye geldiği yavru boz ayı mahallenin maskotu oldu. Günlü yavru ayıyı teslim etmek için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. 



'YOGİ'DEN AYRILMAK İSTEMİYORUM'

Ayıyı sahiplenerek büyütmek istediğini söyleyen Yahya Günlü, Küçük ayı yavrusunu köpekler ve yaban hayvanlarından korumak için eve aldım. Yogi çocuk gibi ilgi bekliyor. Ona bakmaktan çok mutluyum. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü görevlileriyle görüştüm. İlgililerin belirleyeceği süreye kadar sevimli yavruya bakmak istiyorum. Yogi'yi benimsedim ve ayrılmak istemiyorum. Yavru ayıyı sahiplenmek istiyorum'' dedi. 



'ONDAN AYRILIRSAM ÇOK ÜZÜLÜRÜM'

Yogi'nin acıktığı zaman çocuk gibi ağladığını ve agresifleştiğini söyleyen Günlü, Yogi'ye bakarak ebeveynlik deneyimi yaşıyorum. Karnı doyduktan sonra odamda benimle beraber duruyor. Ben televizyon seyrederken ayaklarımla, terliklerimle uğraşıyor. Bildiğiniz çocuk. Bir tek eksiğimiz, konuşamıyoruz. Benim ondan ne istediğimi anlamıyor, onun benden ne istediğini anlayamıyorum. Tuvalet ihtiyacını karşılaması için yavru ayıyı zaman zaman evin dışına bırakarak kapıyı kapatmıyorum. Yogi'nin bir süre sonra döndüyor ve eve girene kadar kapıyı tırmalıyor. Eğer ondan ayrılırsam çok üzülürümö diye konuştu. 



'MASKOTUMUZ OLDU'

Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç da, Yogi'nin mahallenin maskotu olduğunu belirterek Köy olarak yavru ayıyı sahiplenmeyi düşünüyoruz. Resmi prosedürlerin uygun olup olmadığı konusunda görüşmeler yapacağız. Resmi prosedürlere uygunsa ayıyı köyümüzün maskotu olarak, nasıl bir yaşam ortamı gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkililerine yavru ayıyı vermemiz gerekirse de veririz. Hayvanın geleceği için, doğal yaşam ortamının olması gerekiyorsa onu da değerlendiririz. Bana göre en iyi yaşayabileceği ortam burası ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR 14
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Üzülse de hayvanın doğal hayata uyumu herkes için daha uygun. Uzmanlara teslimi gerekli.
    Cevapla
  • Adak 4 yıl önce Şikayet Et
    Herseyin kucuklugu tatli
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra doğada yaşayamaz avlanamaz bir yerde bakılmalı.
    Cevapla
  • Maşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    her şey küçükken bi başka güzel oluyor.. şimdi burda olsada sevsek biraz..
    Cevapla
  • Kazim peker 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bak yikilirsin
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Dertlerimle başbaşayım
    Cevapla
  • Gaffur 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılmadım ayaktayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası