Beyrut caddelerinde Türk Bayraklı konvoy!

Ermeni grupların 24 Nisan'da başkent Beyrut'ta düzenledikleri gösterilerde Türk bayrağı yakmalarına tepkiler gelmeye devam ediyor. En dikkat çekici protesto, Lübnan caddelerinde Türk Bayraklı araç konvoylarının tekbirler getirerek tur atması oldu.

GİRİŞ 28.04.2019 01:56 GÜNCELLEME 28.04.2019 01:58
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

24 Nisan'da Lübnan'da Ermeni grupların Türk Bayrağı yakmasına tepkiler sürüyor.

 

 

TÜRK BAYRAKLI KONVOY TEKBİRLERLE İLERLEDİ

Türk Bayrağı'nın yakılmasına, ülkede yine Türk Bayraklarıyla karşılık verildi. Başkent Beyrut caddelerinde, üzerinde Türk Bayrağı bulunan araçlar uzun konvoylar oluşturdu.

 

 

Zaman zaman araçlarından inen protestocular tekbirlerle tepkilerini dile getirdiler.

OSMANLI ESERİ HAMİDİYE SAAAT KULESİ'NİN YANINDA DA TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

Lübnan Türk Cemiyeti ve Trablus Türkmenler Cemiyetinin çağrısı üzerine Trablusşam kentindeki Osmanlı eseri Hamidiye Saat Kulesi yanında toplanan bir grup Lübnanlı, Türk bayrakları taşıyarak 24 Nisan'da Ermeni gruplar tarafından Beyrut'ta yapılan eylemi protesto etti.

"ERMENİ GRUPLARIN YAPTIĞI SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ"

Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Halid Tedmuri, Trablusşam belediye meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu göstericiler adına burada yaptığı konuşmada, Ermeni grupların Türk bayrağına yönelik saygısızlığını kınamak ve seslerini yetkililere duyurmak için toplandıklarını söyledi.

Türkiye ile Lübnan arasındaki tarihi ilişkilere ve iki ülkenin halkları arasındaki güçlü bağlara dikkati çeken Tedmuri, bu ruha uymayan hadiselerin yaşanmasına müsade edilmemesi gerektiğini belirtti.

"BURADA TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVEN BÜYÜK KESİMLER VAR"

Tedmuri, Türkiye'nin Lübnanlılara kapılarını sonuna kadar açtığını ve Lübnan'ı destekleme konusunda hiçbir zaman geri durmadığını ifade etti. Tedmuri, Lübnan'ın farklı bölgelerinde Türkmen ve Mardin asıllı on binlerce vatandaşın yanı sıra Türkiye'yi çok seven büyük kesimler bulunduğunu dile getirdi.

"LÜBNAN HÜKÜMETİ DE KINAMALI"

Lübnan hükümetinin de bu olayı resmi bir dille kınamasını istediklerini söyleyen Tedmuri, "Türk bayrağındaki kırmızı renk, şehit düşen tüm Müslümanların kanını ve üzerindeki ay yıldız da Müslümanların özgürlüklerini temsil ediyor. Dolayısıyla bu bayrağa yönelik her türlü saygısızlığı kınıyoruz." dedi.

ÜLKEDEKİ TÜRKMEN TOPLUMUNUN TEPKİSİ

Öte yandan Lübnan'ın Akkar ve Beka Vadisi'nde bulunan Türkmen toplumunu temsil eden dernek temsilcileri, dost ve kardeş ülkeler arasındaki hukuka aykırı bu davranışa karşı ortak yazılı açıklama yayınladı.

Lübnan ile Türkiye arasındaki tarihi ve güçlü ilişkilerin yanı sıra halklar arasında da güçlü bağların bulunduğuna dikkati çekilen açıklamada, Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda daima Lübnan'a destek verdiği vurgulandı.

Lübnan devleti ve halkına desteğini sürdüren ve bazı küçük gruplar tarafından diplomatik usullere aykırı şekilde gerçekleştirilen bu tür eylemlere sabır gösteren Türkiye'ye teşekkür edilen açıklamada, önceki gün Beyrut'ta düzenlenen gösteri sırasında yaşanan bu olayın sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılması çağrısında bulunuldu.

BİR TEPKİ DE TÜRKMEN KÖYÜ KAVAŞRA'DAN

Beyrut'ta önceki gün düzenlenen gösteride Türk bayrağına karşı yapılan saygısız davranışa bir tepki de Lübnan'ın kuzeyindeki Türkmen köyü Kavaşra'dan geldi.

Türk ve Lübnan bayraklarının taşındığı gösteride, Türk bayrağına sahip çıkılarak iki ülke arasındaki dost ve kardeşliği destekleyen bir duruş sergilendi.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir grup Ermeni 24 Nisan'da düzenledikleri gösteriler sırasında Türk bayrağı yakmıştı.

Bunun üzerine Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği ve ülkedeki Türkmen toplumu, Beyrut'taki Mardinlileri temsil eden dernekler ile bazı siyasi yetkililer peş peşe kınama açıklamaları yapmıştı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 42
  • üstat 4 yıl önce Şikayet Et
    birisi zulmeder(amerika israil vs) bayragi atese verilir dunyanin dort bir yaninda...birisi zulmu engeller(turkiye vb) gibi bayraklari atese verilir. yorum sizin.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki kaçak Ermenilerin bir an önce Ülkelerine yurtdışı edilmeleri lazım.
    Cevapla
  • Urfali 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen turkiyedeki gizli ermenileri sinir dişi etmeli
    Cevapla
  • Zeytindalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizleri canı gönülden selamlılıyoruz değerli Lübnanlı kardeşlerimiz.Allah birlik ve beraberliğimiz baki kılsın insanlah.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ülkemizi seven insanlara.Bayrağımızı yakan o domuzlara da hadleri bildirilmelidir.
    Cevapla
  • Oy Hırsızları 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın kürt türk Arap Acem Müslüman kardeşliğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor