Akşener'den YSK'nın İstanbul kararı öncesi skandal çıkış! Son hamle...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, yerel seçim sonuçlarına değinerek, İstanbul seçimleri ile ilgili alınacak olası bir iptal kararına yönelik tehditvari açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 30.04.2019 12:46 GÜNCELLEME 30.04.2019 13:34
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Haber 7

Akşener grup toplantısında yaptığı konuşmada, YSK'nın partilerin itirazlarını dikkate alarak rutin hukuki süreci işletmesine sert çıkarak bu sürece müdahale olarak algılanacak ifadeler kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul seçimleri ile ilgili nihai kararın çıkmasına az bir süre kala YSK'nın kararını etkilemeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

RUTİN SÜRECE 'KUMPAS' DEDİ

Akşener, İstanbul seçimleri ile ilgili devam eden sürecin "milli iradeye bir kumpas" denemesi olduğunu olası bir iptal kararını milletin asla kabul etmeyeceğini ifade etti.

 

 

YSK'nın kararını etkilemeye dönük söylemleri dikkat çeken Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadeler de kullandı. Meral Akşener açıklamaları özetle şöyleydi;

"Tekrar tekrar sayımlarla ve iptal çabaları ile devam eden bu süreç açıkça söylüyorum milli iradeye bir kumpas denemesidir. Ülkemize ve milletimize bu kötülüğü yapmayın. İstanbul seçimlerine demokrasi ve hukuk dışı bir müdahale yalnızca Millet İttifakına oy vermiş vatandaşlarımızı değil Cumhur İttifakına oy vermiş vatandaşlarımızı da rencide eder. İradesini beyan etmiş milletimizin tamamını rencide eder. 

 

 

Bu tür bir oyun size verilen oyları da gayrimeşru kılar. Tekraren söylüyorum ülkemize ve milletimize bu kötülüğü yapmayın. O kulağınıza fısıldayanların sesine kulaklarınızı kapatın."

'MİLLETİMİZ BUNU ASLA KABUL ETMEZ'

"İktidarın başı bilmelidir ki atadığı hakimlerin aldıracağı bir iptal kararını milletimiz asla kabul etmez bununla da kalmaz ilk seçimde kendisini sandığa gömer. Bu süreç Türkiye'ye fazlası ile zarar vermiştir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir." 

YORUMLAR 217
  • Atabey Doğu 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK yi baskı altına alma çabaları beyhude..buraya yazıyorum seçim çok büyük ihtimalle yenilenecek..6-7 Mayısi bekleyin..
    Cevapla
  • hasan elçin 4 yıl önce Şikayet Et
    chp nin uydusu oldun meral abla.seçim senin için tam bir hezimet.sonunda dükkan iflas edecek kapıya kilidi vuracan.yani bu işleri bırak kendi derdine yan sen.
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    Aauuuuu Aauuuuu, ben 15 temmuzdan sonra başbakan olacağım diyen bu kadının İP leri başkasının elinde,kalkmış demokrasiden bahsediyor.
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü ler siyasette de barınmamalı
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    İP ler başkasının elinde kukla pinokyo gibi o da ne konuştuğunu biliyomu Ülküçülerin yüz karası türkücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde