Antalya'daki istismarla ilgili Bakan'dan açıklama

Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi hakkında verilen beraat kararına, savcı itiraz etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili sosyal medya adresinde açıklamalarda bulundu.

Antalya'daki istismarla ilgili Bakan'dan açıklama
Antalya'daki istismarla ilgili Bakan'dan açıklama
GİRİŞ 04.05.2019 17:33 GÜNCELLEME 04.05.2019 18:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan apartman görevlisi hakkında verilen beraat kararına sosyal medya üzerinden büyük tepki gelirken, karar ile ilgili savcı itiraz etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, söz konusu olay ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 

 

"Bakanlık olarak en başından beri yakından takip ettiğimiz ve müdahil olduğumuz Antalya’daki yavrumuza yönelik istismar davasına dair verilen karar hakkında bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yoluna başvuracağız. 

Ayrıca hepimizi derinden sarsan istismar ve şiddet olaylarından sonra mağdur ve ailelerine ait görüntülerin sosyal medyada paylaşımı hususunda sorumlu bir yaklaşım izlenmediğine üzülerek şahit oluyoruz.

 

 

Adli yargı süreci devam eden her olayda, tüm duyarlı vatandaşlarımızdan mağdurun rehabilite sürecini sekteye uğratmamak, ikincil örselenmesini engellemek ve kişilik haklarını korumak adına daha fazla hassasiyet göstermesini bekliyoruz."   

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muratpaşa ilçesinde bir sitenin apartman görevlisi A.Ö'nün (45), evlerine ders çalışmaya gelen 10 yaşındaki kız çocuğuna 2017'nin Mayıs ayında istismarda bulunduğu öne sürülmüştü.

Tutuklu olarak hakim önüne çıkan sanığın, daha sonraki duruşmalarda tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yargılamayı yürüten mahkemenin eski başkanı daha önce davadan çekilmişti.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti tutuksuz sanık A.Ö'nün delil yetersizliğinden beraatine hükmetmiş,  mağdurun annesi F.Y. sinir krizi geçirmiş, adliye önünde toplanan kadın ve çocuk istismarıyla mücadele derneklerinin üyeleri, mahkeme kararını protesto etmişti.  

YORUMLAR 15
  • Elif 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadıncagız haber yapılmasa idi,ne adam geri tutuklanır ne karara itiraz edilirdi,ülkemiz ümit bağladığımız adaletin mağdurlarıyla dolu,yeterli yaptırım yok,yeterli ceza yok,mağdurdan çok suçluyu koruyan rezalet bi adalet sistemi
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakimler kendi evlatlarının başına gelse ne yapardı acaba
    Cevapla
  • Azrail 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam şart, idam gelmezse milletin huzuru bozulmaya devam edecektir.
    Cevapla
  • islamc 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tur olaylarda idam ugulanmalıdır gerceklıgı araştırılıp ardındanda 15 temmuzdaki vatann haınlerini buna dahil edilerek cezaları uygulnamlıdır
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Apartman görevlisi çetin biri mi cıkmış, Yoksa bir yere mi üye? Hakîm bile davadan çekiliyorsa.. Ben anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı