Damada 200 bin lira, geline 1 kilo altın

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 3 gün, 3 gece süren aşiret düğününde damada 200 bin lira, geline ise 1 kilo altın takıldı.

Damada 200 bin lira, geline 1 kilo altın
Damada 200 bin lira, geline 1 kilo altın
GİRİŞ 05.05.2019 10:34 GÜNCELLEME 05.05.2019 10:34
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyü Çiçekli Mahallesi’nde Jirki aşiretine mensup Nurettin Aldemir’in oğlu Mustafa Aldemir’in düğünü 3 gün 3 gece sürdü. Jirki, Gevdan, Mamhuran, Goyan aşiretlerinin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen davetliler, gelin ve damadı takı yağmuruna tuttu. Köy meydanında asılan dev Türk bayrağı altında Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde 3 gün 3 gece halaylar çekilen düğünde 22 koyun kesildi, 1 ton pirinç tüketildi. 

 

 

Damadın babası Nurettin Aldemir, oğlunun düğününe gelenlere teşekkür ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Aldemir, "Oğlumun düğününe katılan tüm aşiret liderlerimize ve akrabalarımıza çok teşekkür ederim. Türkiye’nin her yerinden buraya geldiler, 3 gün düğünümüz sürdü. Çok mutluyuz. Herkesten Allah razı olsun" dedi. 
Damat Mustafa Aldemir ise, "Yıllardır birbirimizi seviyorduk ve bunu taçlandırmak istedik. Çok şükür şimdi evlendik. Düğünümüze gelen gelmeyen herkese çok teşekkür ederim. Ay yıldızlı Türk bayrağımız altında bu güzel anı yaşadığımız için çok mutluyuz" diye konuştu. 

 

 

Jirki aşiretine mensup Aldemir ailesinin düğününde gelin ve damada takılan para ve altınlar ise dudak uçuklattı. Damada 200 bin lira, geline ise 1 kilo altının takıldığı düğünde Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 47
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    zenginin parası zürdün çenesini yorarmış xD
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    hani dogu bölgesi fakirdi
    Cevapla
  • aleyna tilki 4 yıl önce Şikayet Et
    Altına gelin takmışlar.
    Cevapla
  • ferdoaz 4 yıl önce Şikayet Et
    200 00 ne ki, size soruyorum, avrupa her degunde en az 15 000 euro var bugunku parayla nerdeyse 100 000, ise bu bir zengin dugunu 200 az bile olmus, sagolsun dolar/euro sayensinde artik bu paralar normal
    Cevapla
  • ali.k 4 yıl önce Şikayet Et
    sen galiba yalakalik yapiyorsun almanci
    Cevapla
  • Avrupali 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadaki Salon kira bedelide söylesen. Madem üsendin Ben söylim baslangic fiyati. Güne göre degisiyor. En az 10000€ dan 25000€ ya kadar
    Cevapla
  • Hanifi 4 yıl önce Şikayet Et
    Nereden mi geliyor doğuda o kadar verimli topraklar var ki adamlar koyun besleyip satıyor 1000 tane koyunun olsa bazıları ikiz doğursa her sene 1500 tane kuzu olur 8 ay sonra kuzuları en düşük 700 tl den versen 1 trilyon para yapar o kadar çok yeşillik varki yem derdin de yok zenginlik budur köyünü bırakıp asgari ücretler istanbulda ankara da çalışarak karnını doyuramazsın anca twitter facebook ta intagramda günaha girersin
    Cevapla
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    kaçakçılık kimse yemez kardeş haram para kaçakçılık
    Cevapla
  • Gaziantep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor