Bakan Selçuk duyurdu! İşte okullarda yeni tatil düzeni

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıkladı.

GİRİŞ 15.05.2019 11:11 GÜNCELLEME 15.05.2019 12:25
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında ara tatillerden yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu belirtti. Bakan Selçuk, 13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandığını açıklarken "18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek." dedi.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Nisan ve Kasım'da birer haftalık ara tatil olacak. Bizim yaz tatilini kısaltmamız söz konusu değil. 11 haftaya düşürülmesi, yüzde 10'luk indirimden söz ediyoruz.

 

 

Ara tatillerde öğretmenler, okullar kurumsal işleyişe yönelik bir takım öz değerlendirmeler yaparak çeşitli iyileştirmelere gidecekler. Yapılandırılmış ara tatillerde; çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Öğretmenlerimiz çok yoruluyorlar. Ara tatillerde yeni bir yapılanma söz konusu. Birer haftalık tatillerin, sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların eğitimsel faaliyetlere katılması da hedefleniyor.

Her tatilin bir teması söz konusu olacak. Bilim, kültür, sanat, spor gibi... Bazı geziler, fuarlar da bu ara tatillerin konusu olabilecek.

Huzurevleri ziyaret, yardımlaşma faaliyetleri, aile faaliyetlerine imkan sağlayacak. Ve sonuç olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Temel olarak şu söylenebilir. Son tahlilde, eğitim sisteminin daha verimli çalışabilmesi, çocuklarımızın bıkmadan eğitim-öğretim süreçlerini yaşayabilmeleri için bir fırsat sağlamaya çalışıyoruz. Bunu sadece takvimin değişmesi gibi ele almamakta fayda var. Öğretmenlerimizin, velilerimizin eğitim-öğretimin içinde çok daha aktif biçimde bulunmakla ilgili, bu tatillerin daha etkili kullanılmasıyla ilgili...

Özet olarak şunu söyleyebiliriz. Bu çalışma takviminin detaylarını çeşitli yönetmelikler ve yönergelerle planlama imkanımız olacak.

İŞTE YENİ TATİL DÜZENİNİN AYRINTILARI

Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başlayacak.
* 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek.
* Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)
* İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
* 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

YORUMLAR 169
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    yine sistem arayışı. tutmayacak.. 5-6 sene sonra sil baştan. çok tatille nereye kadar eğitim verebilirsiniz. buna en çok öğretmenler ve turizmciler sevinir. neyi amaçlıyorsunuz. aslında aradığınız sistem belli. geçin eski sisteme. bütünleme sınavı olsun. kalma olsun.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    nesi güzel bence siz okula gitmiyosunuz
    Cevapla
  • SADIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce zorunlu eğitimi kaldırın. Kalite kendiliğinden artar. Zorunlu eğitimin bize ne kaybettirdiğini anlamak için üniversite puan ortalamasına bakın yeter. Sıfır çekenlerin haddi hesabı yok. Balıklar uçmayı, kuşlar yüzmeyi eğitimle öğrenemez. İçinde olmayana zorla birşey öğretilmez. Öğrenmek için istek gerek. Öğretmek için yetki gerek. Yaramazlık yapıp sınıfın huzurunu kaçıran bir öğrenciye bir fiske tokat atamayan öğretmen ne yapsın? Zorla okula gönderilen öğrencilerin terbiyesizliği, saygısızlığı ve arkadaşlarına yaşattığı huzursuzluk yüzünden nice elmaslar kömüre döndü. Geleceği karardı. Bu vebal eğitimi zorunlu tutanlarındır.
    Cevapla
  • TOPRAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlarla kuzuları aynı sınıfta zorla bir araya getirerek eğitimde kalite arttıramazsınız. Serseri ve tembel öğrenciler, efendi ve çalışkan öğrencileri okuldan soğutuyor. Sonuç hüsran. Önce eğitimde zorunluluğu kaldırın. Çırak olacak kapasitedeki çocuğu zorla öğrenci olmaya zorlamayın. İleride bozulan araçları kim tamir edecek? Kim tarım ve hayvancılıkla uğraşacak? Bir nesli istemeden veya belki isteyerek heba ediyorsunuz?
    Cevapla
  • mağdurum 4 yıl önce Şikayet Et
    Üzmeyin öğretmenimi çok çalışıyor çok yoruluyor, tatil hakkıdır, 3600 ek göstergede ek ders zammıda eğitim öğretim parasıda maşallah...
    Cevapla
  • hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan eğitime gelelim eğitime...... Bu gençlik nereye gidiyor......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!