Gürüz'den YÖK Başkanına tehdit!

'Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak' diyen YÖK Başkanı Özcan'a sert tepkiler. En sert tepkiyi 'Üniversitelerde tek bir yasak yok' diyen Kemal Gürüz verdi. Gürüz tehditler savurdu!

Gürüz'den YÖK Başkanına tehdit!
Gürüz'den YÖK Başkanına tehdit!
GİRİŞ 12.12.2007 10:20 GÜNCELLEME 29.05.2020 18:08
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanlığı’na getirilen Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın 'Üniversitelerde bütün yasaklar kalkacak' açıklamasına rektörlerden farklı tepkiler geldi. Ancak en sert tepkiyi YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz verdi: Haddini bilsin, Malezya’ya gitsin.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz: Üniversitelerde tek bir yasak yok. Yasak var diyebiliyorsa erkekçe, mertçe çıksın söylesin. Ama yasaktan anladıkları ‘türban’ ise onu değiştirmeye bunların, Cumhurbaşkanı’nın da gücü yetmez. O haddini bilsin. Anayasa Mahkemesi kararları uygulanıyor bu ülkede. Kimse kafasına göre iş yapamaz. O çalışmaları yaptığı ülkeye, Malezya’ya gidip bunları söylesin.

19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay: İdareciler yasaların üstünde değillerdir. Anayasa Mahkemesi’nin kararları gayet açıktır.

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu: Cumhurbaşkanı Gül, kendisine benzeyen birisini göreve atadı. Hangi mevki ve makamda olursa olsun bireysel düşüncelerle ülke idare edilemez.

Hukukçular endişeli: Açıklamalar tehlikeli

Hukuk çevreleri de “yasaklar kalkacak” açıklamasını endişeyle karşıladı. YÖK Başkanı Özcan’ın sözleri tehlikeli olarak nitelendirildi.

Prof. Dr. Hikmet Sami Türk (Adalet eski Bakanı): Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), üniversitelerdeki türban yasağına ilişkin kararları herkes tarafından biliniyor. Yargı kararlarının dışına çıkılarak üniversitelerde türbana izin verilmesine kalkışılırsa, sorumlular hakkında savcıların harekete geçmesi gerekir.

Prof. Dr. Ülkü Azrak (Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi): AKP’nin paralelinde bir kişi olan yeni YÖK Başkanı, hukuk bilmiyor. Hukuktan anlayan bir bilim adamı, türban konusunda yargı kararları varken yasağı kaldıramaz. Böyle bir davranış hem suç oluşturur hem de anayasaya meydan okuma anlamına gelir.

 

 

 

 

 

 

 
 
  • Tehdit eden Gürüz'e 'Sağlam tepki'
    'Üniversitelerde tüm yasakları kaldıracam' diyen YÖK Başkanı Y. Ziya Özcan için, 'Haddini bilsin Malezya'ya gitsin' diyen eski YÖK Başkanı Gürüz'e, Mehmet Sağlam'dan tepki:.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 323
  • buket akalın 16 yıl önce Şikayet Et
    ....Çekmek. Bu millet ne çekiyorsa Atatürkü,islamı milliyetçiliği vs.kendine kalkan yaparak,Milletin sırtından geçinen asalaklar yüzünden çekmektedir.Atatürkün ve peygamberin ve sahabelerin vede son osmanlı padişahalrının hayatlarını iyi okusun ve iyi tahlil etsinler.Her şey millet için her şey allah rızasını kazanmak için.Ağzı açlıktan kokanlar bir de bakıyorsun ya sendika başkanı oluyor,ya müdür ya rektör vs.İstisna kaideyi bozmaz tenzih ederek söylüyorum.Bakıyorsun altında enlüks araba en lüks villalarda oturmaya ba
    Cevapla
  • buket akalın 16 yıl önce Şikayet Et
    Haddini bilmek. Haddini bilmek.Güzel elbette.Bu ülkede üç beş kişinin zevki uğruna millete rağmen derseniz ve anayasa dahi millete rağmen milletin ilerlemesi hususunda elleri kelepçeleniyorsa herhalde buna birilerinin çıkıp dur demesi gerekir.O da millettir.Üniversiteler bilim yuvası olmalı.İnsanların beyinlerine kelepçe vurulmamalıdır.İnsanca yaşamak evet insanca yaşamak herkesin hakkı eyyy gürüz efendiler....
    Cevapla
  • zafer güner 16 yıl önce Şikayet Et
    Tuncay Ayaz. Üniversitede okuyan millete hakaret etme,yok fuhuş yuvasıymış yokuyuturucuymuş yok vb.Sen nereni açarsan aç biraz edepli ol
    Cevapla
  • abdullah inan 16 yıl önce Şikayet Et
    gürüz gürüz haddini bil. sen artık demode oldun gürüz efendi içindeki nefreti git helaya kus.öyle orta yerlere kusarak milletin midesini bulandırma.otur oturdun yerde haddini bil kendini hala yök başkanımı sanıyosun.bu milletin dini islamdır sen kendin milletin dinini beğenmiyosan asıl sen git kimi kimin evinden kovuyosun.bu başörtülü çcuğu bu asker olamaz demiyosunuz şehit olunca saygı git öp elini ama diğer zamanda burası kamusal alan giremezsin sen örtülüsün vergi veremezsin deme ama kamusal alan giremezsin.HADİ ORDAN DENSİZ..
    Cevapla
  • yusuf karabacak 16 yıl önce Şikayet Et
    çobanlar... ya anlayamıyorum..bunlar ve bunun gibiler nasıl bilim adamı olur.olsa olsa bunlardan ancak çoban olur. gerçi çobanlıkta yapamaz bu örümcek kafalılar.önüne iki koyun versen güdemez kaybederler.çabanlığında şanı var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Yıldızların altında tarihi yolculuk