Komünist Başkan'a çok sert tepki: Buna son ver!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Tunceli İl Başkanı Taylan Aydoğdu, Türkiye Komünist Partili (TKP) Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun kendisinden önce işe giren bazı belediye çalışanlarına çeşitli nedenlerle mobbing uyguladığını savunarak, buna son verilmesi çağrısında bulundu.

Komünist Başkan'a çok sert tepki: Buna son ver!
Komünist Başkan'a çok sert tepki: Buna son ver!
GİRİŞ 28.05.2019 16:14 GÜNCELLEME 28.05.2019 16:20
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Tunceli Belediyesi önünde bir araya gelen bir grup adına basın açıklaması yapan Aydoğdu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçilen TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu'nun siyasi rant peşinde koştuğunu iddia etti.

ÇALIŞANLARA MOBBİNG

Maçoğlu'nun 31 Mart öncesi "Söz, yetki, karar halka" diyerek yürüdüğünü, bütün yaklaşımlarının "halka karşı şeffaf olma üzerine olduğunu" dile getirdiğini fakat bu söylemini unuttuğunu belirten Aydoğdu, "Belediyede, tek sermayesi emeği ve tek derdi ekmek olan bazı belediye çalışanlarına 'kayyumun adamları', 'kayyum döneminde işe alınmış', 'AK Partili' damgası vurularak, 'belediye temizleniyor' söylemi adı altında tam bir ötekileştirme politikası izlenerek psikolojik baskılar başlamış, görev değişikliği adı altında belediye çalışanlarına mobbing yapılmaya başlanmıştır." dedi.

SEÇİMDEN ÖNCE BAŞKA, SEÇİMDEN SONRA BAŞKA

Taylan Aydoğdu, Tunceli Belediyesinde hak arayışının ideolojik hedeflere kurban edildiğini ve çalışma hayatının huzurunun kaçırıldığını anlatarak, şunları aktardı:

"Daha da ürkütücü olan ise her fırsatta kadın haklarına vurgu yaparak cümle kuran Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun imzası bulunan ve görülen lüzum üzerine gibi komik bir sebep ile seçimden 14 gün sonra 6 kadın personelin su endeks okuma işçisi olarak yapılan görev değişikliği ile başlamış, bu görev değişiklikleri diğer personel ile devam etmiştir. Maçoğlu, kadın çalışanların endeks okumada yaşayacakları sorunlar göz ardı edilerek kendilerine 'her endeksci kendi mahallesinde oluşabilecek tüm olumsuzluktan sorumludur' maddesi bulunan bir yazı imzalatılarak oluşacak tüm olaylardan bu personeli sorumlu tutmayı amaçlamıştır. Daha vahimi ise yapılan baskı ve ötekileştirme yetmemiş olacak ki seçimden sonra görev değişikliği adı altında uygulanan bezdirme politikası bir ay geçmeden yapılan ikinci görev değişiklikleri ile had safhaya ulaşmıştır. Bu ötekileştirme çalışmalarının, 'biz kimsenin ekmeği ile uğraşmayız, ben değil biz' diyerek seçilen Maçoğlu ve yanındaki akıl hocalığını yapan, tarafımızca kim oldukları bilinen malum şahıslarca yapılması da gariptir."

Maçoğlu'na bazı belediye çalışanlarına yaptığı ayrımcılığa son vermesi çağrısında bulunan Aydoğdu, "31 Mart seçimlerinde halkımızın gösterdiği teveccühü belediye çalışanlarına baskı aracı olarak kullanmaktan vazgeçin, aksi takdirde adalet önünde hesap sormaktan geri durmayacağız." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadanatatürkresmiönündeyüzsüz
    Cevapla
  • Kamyoncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Huzur İslamda ...kominizm marksizm v.s alayı toplumlarda kabul görmeyen baskı yönetimlerin kurduğu düzenler her ne kadar fox tv bu elemanları şirin göstermeye çalışsa da bunlar karl maks ,lenin ve stalin gibi dinsiz ,ateist, katil, topluma baskı ve eziyet eden kişilerin getirdiği düzenler ..En güzel ve yaşanılacak düzen İSLAM düzeni en güzel örnek şahsiyet de MUHAMMED s.a.v
    Cevapla
  • Berat 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam bıyık ölçüsünü bile belirlemiştir. Baktığın zaman bugün bile kimin neyi temsil ettiği anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Rotterdam 4 yıl önce Şikayet Et
    biyik degil sanki yiginak, iki tarla ekerim kameralara gulerim, dolmus bedava bu kadar. terorist ararken bunun biyiklarinin arasinada bi bakin. komunistler pkk yi sever, onlarin bir cizgisi yoktur.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam bankamatikçilere savaş açmış. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • anadolu ligi 4 yıl önce Şikayet Et
    tunceli belediyesinde toplam kaç kişi çalışıyorda bankamatik memur olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı