Avrupa'nın en büyük şebekesi çökertildi! İstanbul'da dev operasyon

Avrupa'nın en büyük göçmen kaçakçılığı şebekesinin lideri olduğu belirtilen Iraklı Akbar Omar Tawfeeq'in de aralarında bulunduğu 25 kişi düzenlenen operasyonda yakalandı.

Avrupa'nın en büyük şebekesi çökertildi! İstanbul'da dev operasyon
Avrupa'nın en büyük şebekesi çökertildi! İstanbul'da dev operasyon
GİRİŞ 29.05.2019 11:44 GÜNCELLEME 29.05.2019 13:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin katıldığı operasyonda Avrupa'nın en büyük göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen Iraklı Akbar Omar Tawfeeq liderliğindeki suç örgütüne yönelik 4 ilde baskınlar yapıldı. İstanbul, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda Tawfeeq'in de aralarında bulunduğu 6'sı yabancı uyruklu toplam 25 kişi gözaltına alındı. 

Operasyon sırasında yurtdışına kaçmaya çalışan bir tekne seyir halindeyken durduruldu. Yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar, bir miktar uyuşturucu madde, suçtan elde edildiği değerlendirilen yüksek miktarda Euro ve Amerikan dolarına el konuldu.

Öte yandan Muğla Marmaris'te soruşturma kapsamında "el koyma kararı" verilen 8 tekneden 7'si yakalanarak el konulurken, denizde olduğu değerlendirilen ve yeri belirlenemeyen bir teknenin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

 

 



PKK-YPG İLE KOORDİNELİ HAREKET EDİYORLAR


Göçmen kaçakçılığı yapan şebekenin, Irak ve Suriye'de PKK/YPG ile koordineli hareket ettikleri, düzensiz göçmenleri Yunanistan üzerinden İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine götürdükleri tespit edildi. 

BİR YILDA 2 MİLYON EURO

Şüphelilerin son bir yılda yasadışı yollardan kaçırmaya çalıştığı 569 göçmen yakalandığı öğrenildi. 6 araç ve 6 tekne ile çok sayıda can yeleğine el konulurken şüphelilerin bir göçmenin illegal yollarla yurtdışına sevkiyatı karşılığında minimum 5 bin Euro adıkları, yıllık ortalama 2 milyon Euro elde ettikleri belirtiliyor.

 
YORUMLAR 17
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın avrupaya gitsinler.
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar sinek kaydı beleş yakalasan ne yazar Caydırıcı Cezalar yok Ceza yok ki Polislerin emeklerine yazık... Üç gün sonra çıkarlar kaldıkları yerden devam böyle olunca Devlete Güven Yok...
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke yol geçen hanına döndü cezalar caydırıcı olması lazımdır. vay ülkemizin haline ne kanun kaldı ne ceza ne nizam
    Cevapla
  • Akif cam 4 yıl önce Şikayet Et
    izmirde cirit atıyorlar bunlar suriyelileri yunanistana taşıyorlar basmanede dolu
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    ya size ne birakin avrupayi gocmenle doldursunlar biz avrupanin namus bekcisimiyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı