Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Ramazan Bayramı öncesi hava durumu ile ilgili açıklama yaptı. Bayramda tatil planları yapan milyonlarca kişi bayramda hava nasıl olacak? Ramazan Bayramı hava durumu sorularının cevaplarını arıyor. İşte Ramazan Bayramı'nda hava durumu...

Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Ramazan Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
GİRİŞ 03.06.2019 11:22 GÜNCELLEME 03.06.2019 11:22

Bayramda hava nasıl olacak sorusu ile birlikte herhangi bir sürprize yer vermek istemeyen vatandaşlar, konuyla ilgili detayları araştırıyor. Dini vecibelerin yerine getirileceği anda sıkıntı yaşamamak adına bayramda hava durumu bilgisini edinecek olan birçok kişi, öğrenecekleri bilgilere göre planlarını yeniden şekillendirecek. Peki başta Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Muğla ve Kocaeli olmak üzere bayramda hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram günleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. İşte 2019 bayram hava durumu...

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdumuz üzerinde etkili olan sıcak hava dalgasının bayram tatili süresince özellikle yurdumuzun iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceğini, hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de mevsim normalleri civarında diğer bölgelerimizde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğini açıkladı.

Bayram tatili süresince ülkemizde havanın genellikle parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenirken, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, İç Ege ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinde öğleden sonraları kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülebileceği tahmin ediliyor. Bayram tatili süresince nüfus yoğunluğunun artması beklenen Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde yağış beklenmiyor. Bu bölgelerimizde havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Arefe Günü hava durumu

Ramazan Bayramı 1. günü
Ramazan Bayramı 2.günü

Ramazan Bayramı 3.günü

Ramazan Bayramı süresince Ankara'da havanın genellikle az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Kentte kısa süreli gök gürültülü sağanak geçişleri tahmin ediliyor. Başkentte en yüksek hava sıcaklıkları 28-31 derece civarında olacak.

İstanbul'da yağış beklenmezken, hava genellikle az bulutlu olacak. Öğleden sonraları parçalı bulutlu hava tahmin edilirken, en yüksek hava sıcaklıklarının 26-28 derece civarını bulması öngörülüyor.

İzmir'de de yağış beklenmiyor. Havanın az bulutlu ve açık geçeceği, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-32 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Antalya'da Ramazan Bayramı süresince yağış beklenmezken, havanın az bulutlu ve açık geçmesi, en yüksek hava sıcaklıklarının 27-29 derece civarında olması öngörülüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!