CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu valiye küfür etti

Havalimanında hakkı olmadığı halde VIP’i kullanmak isteyen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, kendisine kuralları hatırlatan polislere, Ordu Valisi Seddar Yavuz’u kastederek “Bu vali tam bir it!” diyerek küfretti. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun da, polislere, “Haysiyetsizler, şerefsizler” diyerek hakaretler savurdu.

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu valiye küfür etti
CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu valiye küfür etti
GİRİŞ 07.06.2019 06:18 GÜNCELLEME 07.06.2019 06:18
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Trabzon’a giden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, daha sonra Giresun ve Ordu’ya geçti. Ordu’da miting yapan İmamoğlu, şehirden ayrılırken büyük bir skandala imza attı. İstanbul gibi milyonlarca kişinin yaşadığı metropolü yönetmeye talip olan CHP’nin adayı, öyle bir hakkı olmamasına rağmen havalimanına VIP’den girmek isteyince polislerle tartıştı. Ordu Valisi Seddar Yavuz ile havaalanında görevli personel ve polislere hakaret eden İmamoğlu daha sonra kentten ayrıldı.

TORUN LİSTEDE VAR UÇAKTA YOK

Özel uçakla İstanbul’a geçmek için Ordu-Giresun Havalimanına gelen CHP konvoyu, 5 Haziran’da saat 22.20 sıralarında havalimanının VIP otoparkına girdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve kafiledekiler VIP’den terminal binasına girmek istedi. Bunun üzerine Havalimanı Mülki İdare Amirliği’ne verilen 14 kişilik Uçak Yolcu Manifestosu’nda, bildirilenin aksine Seyit Torun’un olmadığı tespit edildi. Diğer kişilerin de VIP salonunu kullanma hakkına sahip olmadığı belirtilince, CHP’li grup polis ve görevlilerle tartıştı.

İMAMOĞLU: BU VALİ TAM BİR İT

Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programında yer alan “VIP Salonlarından sadece Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce bildirilen listede belirtilen makam sahipleri yararlanır” hükmü hatırlatılan CHP’li heyet, kendilerine yöneltilen tüm izahat ve ikazlara aldırış etmeyip polise mukavemette bulundu. Görevli polisleri iterek VIP salonunu işgal eden CHP’liler aprona çıkmalarına izin verilmeyince tekrar otoparka yöneldi. Bu esnada CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, kendisine refakat eden polislere hitaben “Bu vali tam bir it” dedi.

YİNE YALANA SARILDI

Otoparka yürürken beraberindeki FOX muhabirine konuşan İmamoğlu, kendisini savundu. Torun’un Ordu’da kalacağını gizleyen İmamoğlu, “Milletvekilimizle beraber uçağa binecektik. Milletvekilimizle de olsa uçağa binemeyeceğimize dair Vali bey VIP’e talimat vermiş” diyen CHP’nin İstanbul adayı yine mağdur rolüne soyundu. Ordu Valisi Seddar Yavuz’u hedef göstermekle kalmayan İmamoğlu, “Biz gider öbür kapıdan da gireriz, önemli değil. Vali bey devlet adamı değilmiş” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

BİZİ KİMSE ARAYAMAZ

VIP’ten geçişlerine izin verilmeyince havalimanının iç hatlar gidiş terminaline yönelen CHP’li grup, burada da ikinci vukuata imza attı. Sivil havacılık prosedürü gereği dokunulmazlığı bulunan milletvekili hariç diğer şahısların kapı dedektörlerinden aranmak suretiyle geçmeleri gerektiği hatırlatılan CHP’liler, bu defa da aranmadan geçmek istedi. İkazlara aldırış etmeyen CHP’liler görevlilere ağıza alınmayacak hakaretler etti. CHP’li Seyit Torun, polislere “Tayyip’in uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler” diye hakaretler yağdırdı.

BİR VATANDAŞI DA DÖVDÜRTMÜŞTÜ

Müteahhidi olduğu bir sitenin yönetim toplantısında, yolsuzlukları gündeme getiren bir vatandaşı tekme tokat dövdüren CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde polis merkezini basıp görevi başındaki polis memurlarına hakaret ve tehditler yağdırmıştı. 31 Mart’tan sonra henüz mazbatasını almadan Anıtkabir’e çıkan İmamoğlu, korsan imza skandalıyla gündeme gelmişti. KKTC ziyaretinde de “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” sıfatını kullanan İmamoğlu, son olarak Ordu’da büyükşehir belediye başkanlarının kullanabildiği havalimanı VIP girişinden korsan geçmeye çalıştı.

Ordu Valiliği: Yasal işlem başlatılacak

Ordu Valiliği, geçtiğimiz akşam yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ve kafiledeki kişilerin Ordu-Giresun Havalimanındaki tavrına ilişkin kamera kayıtlarının mevcut olduğu belirtilen açıklamada, başta vali olmak üzere polis memuru ve havalimanı görevlilerine edilen hakaretle ilgili yasal işlemin başlatılacağı vurgulandı.

Yeni Şafak

YORUMLAR 162
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükür bunlara hiç bir zaman oy vermedim , Allah chp ye oy vermeyi nasip etmesin .
    Cevapla
  • Arkın 4 yıl önce Şikayet Et
    Makaryosun kankası sen git önce adını ekremisos yaptır
    Cevapla
  • nami 4 yıl önce Şikayet Et
    Hemde it oğlu it.
    Cevapla
  • Namiq 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahlâk yohsunu bir rezil!!!!
    Cevapla
  • Kepekcioğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki siz kimin uşakları ve itisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...