CHP'den skandal 'S-400' teklifi!

Türkiye'nin S-400 alım kararına yönelik ABD’nin rahatsızlığı anamuhalefet partisi CHP'yi de rahatsız etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasının felaket olacağını savunarak "alırsak da hangara koyalım kullanmayalım" önerisinde bulundu.

CHP'den skandal 'S-400' teklifi!
CHP'den skandal 'S-400' teklifi!
GİRİŞ 13.06.2019 09:49 GÜNCELLEME 13.06.2019 09:49
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

İP Genel Başkanı Meral Akşener'in S-400'lerle ilgili Ak Parti'ye yönelik "koyacaksın depoya çürüyecek" eleştirisini CHP bu kez hükümete öneri olarak getirdi. ABD’nin Türkiye’nin S-400 alımına yönelik tehditlerine karşı Türkiye'nin kararlı tavrını sürdürmesi karşısında, ABD tezlerini savunmak CHP'ye düştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasının felaket olacağını savunarak "S-400'leri alalım fakat hangara koyalım kullanmayalım" önerisinde bulundu.

NATO kafa

Türkiye'nin Batı'dan gelecek hava saldırılarına karşı kullanmak için Rus yapımı S-400 füze hava savunma sistemi almak için yaptığı görüşmeleri "alamazsınız, aldırmazlar" diyerek hafife alan muhalefet partileri, hükümetin alım konusundaki kararlılığı karşısında bu kez ABD ve NATO ağzıyla eleştiriler yapmaya başladı.

CHP Amerikan solcusu

CHP'nin S-400'lerle ilgili "hangara koyalım kullanmayalım" önerisini değerlendiren Prof. Dr. Mustafa Erdoğan Sürat, "CHP tarihinde hiçbir zaman solcu olmamıştır. CHP'yi dizayn edenler, Türkiye'ye özgü bir Amerikan tipi solculuk geliştirdiler. ABD'nin ve İngilizlerin oluşturduğu bu Amerikan tipi solculuk, 'Şeriat gelecekse onu da biz getiririz' diyen zihniyeti ortaya çıkardı. Türkiye'ye ne gelecekse CHP getirecek. Yani dolaylı olarak ABD getirmiş olacak. CHP solcu değil Amerikan solcusudur. Bu gerçeği iyi görmek lazım." dedi.

YORUMLAR 64
  • Mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir deyin sakasi bile alcakliktir
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri terbiyesiz herifler. Satılmış herifler.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp avrupa ve abd partisidir bunu herkesin bilmesi gerek insallah bir gün ogrenirler Turk halkı
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Manda ve himaye kabul etmeyiz.....
    Cevapla
  • Hilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Batılı ülkelerin rahatsızlığını anlarım da bunlara ne oluyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...