Ekrem İmamoğlu'nun skandal talimatının görüntüleri ortaya çıktı!

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında şaibeli bir şekilde mazbata alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla İBB Meclisi 1. Başkanvekili ve 2. Başkanvekili'nin odalarının kapı kilitlerinin sökülmesine ilişkin görüntülere ulaşıldı. Ayrıca yeni takılan kilitlerin anahtarlarına da CHP adayının ekibi tarafından el konulduğu bildirildi.

GİRİŞ 14.06.2019 14:17 GÜNCELLEME 14.06.2019 14:18
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Görüntülerde; kamuoyunda ''sevgi pıtırcığı'' olarak tanıtılan CHP adayının, şaibeli şekilde mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda önceki dönemde AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi birinci başkan vekili Ahmet Selamet ve ikinci başkan vekili Göksel Gümüşdağ'ın odalarında özel eşyalar olmasına rağmen kapılarının kilitleri zorla söküldü.

 

 

Ayrıca yeni takılan kilitlerin anahtarlarına da CHP adayının ekibi tarafından el konuldu.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

 

 

İBB yetkililerinden alınan bilgilere göre 22 Nisan'da saat 08.15'de İmamoğlu'nun ekibinde görevli kişi, İBB Başkanvekilliği makamına gelerek makam odalarının kilitlerinin değiştirilerek kapatılacağı ve sadece sekreterya bölümünün açık kalacağı talimatını verdi. Söz konusu kişi, İBB görevlilerinin itirazı üzerine, "Bizzat Ekrem Bey'in talimatı. Uygulamak zorundayım" dedi. Görevliler, odalarda Ahmet Selamet ve Göksel Gümüşdağ'ın şahsi eşyaları ve imzalanması gereken önemli dosyaların olduğunu hatırlatarak İmamoğlu'na yeniden bilgi verilmesini talep etti.

CHP adayının ekibindeki kişi, durumu öğrenmek için tekrar İmamoğlu'nun yanına gitti. Ancak bir süre sonra gelerek "Ekrem Bey'in kesinlikle anahtarların değiştirilmesi konusunda talimatı var" ifadelerini yineledi. CHP adayının beraberinde getirdiği personele, kilitleri değiştirip yedek anahtarları da almak suretiyle İBB Başkanvekillerinin makamlarının kapatılacağını söylediği bildirildi. Ekipteki kişi, başkanvekillerinin görev sürelerinin dolduğunu, o nedenle odalarının kapatıldığını savundu. İBB görevlilerinin, makamlarda devir teslim yapıldığını kapıların kilitlenmeyeceğini bir kez daha hatırlattı. Tüm itirazlara rağmen iki başkanvekilinin odaları açıldı, kapı kilitleri sökülerek yeni kilit takıldı. 

Aynı gün içerisinde saat 14.00'te CHP adayının başkanlığında İBB birinci ve ikinci başkan vekili, divan katipleriyle encümen üyelerinin seçimi yapıldı. Oylama sonucu, 180 oy alan Göksel Gümüşdağ Birinci Başkanvekili oldu. Daha sonra ise ikinci başkanvekilliği için seçime geçildi. AK Parti adayı Ömer Faruk Kalaycı 180 oy alarak İBB Meclisi'nin ikinci başkan vekili oldu. İBB yetkilileri, kilidi değiştirilen odaların anahtarlarını talep etti ancak ret cevabı verildi. Bunun üzerine aynı yöntemle kapılar açıldı ve AK Partili meclis üyeleri, grup başkanvekili ile bir önceki meclisin birinci başkanvekili Ahmet Selamet ile Göksel Gümüşdağ'ın odalarında görev teslim törenleri yapıldı.

TABELALAR DA SÖKÜLDÜ

CHP adayının ekibi, kapı girişinde yer alan "Meclis 1. Başkan Vekili" ve "Meclis 2. Başkan Vekili" yazılarını da söktü. Tabelalar, İBB Meclisi'nin ilk toplantısının ardından yeniden takıldı.

"HANİ HOŞGÖRÜ? HANİ BİRLİKTE YÖNETECEKTİK?"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Özellikle Ekrem İmamoğlu'nun çok vurguladığı sevgi, saygı, hoşgörü, birlikte yönetim felsefesi... Çok güzel laflar bunlar ama biz bu sabah hiç bunları görmedik. TBMM'den sonra Türkiye'nin en itibarlı meclislerinden ve en büyük meclislerinden bir tanesi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin birinci ve ikinci başkan vekillerinin odası içerisindeki özel eşyalar olmasına rağmen kapılarının kilit göbekleri değiştirilerek kilitlenmiştir ve içeri alınmıştır. Hani hoşgörü? Hani birlikte yönetecektik?" diye sormuştu. 

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 68
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta chp zihniyeti hoşgörü insanlık dürüstlük ne arar onlarda.onlarda yalan dolanla kanla zulümle amaca ulaşmak vardır.İslam düşmanlığı onların 1.kurallarıdır.
    Cevapla
  • papazbuster 4 yıl önce Şikayet Et
    Papazoğlu ndan beklenen hareket. Ne bekliyorsunuz? cehepe zihniyeti. Hiç değişmedi. Değişmeyecek. Kurulduğu günden beri aynı.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    chp nin adayı fetönün projesidir bunu görmeyen ahmaktır İstanbulu bunlardan Rabbim muhafaza etsin
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba neden? resmi belgeleri , kurum içi belgeleri servis edenler yüzünden olmasın ??? Bazılarının yatacak yeri yok. Allah akıl versin. Allah zalimi helak etsin.
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu chpdeki kin ve öc alma zihniyeti hiç bitmeyecek. İnönü zamanındaki gibiler. ecevit zamanınsda bu kadar değillerdi. ecevit ılımlı siyaset diye diye bunları biraz dizginlemişti ancak inönü zamanındaki öc alma kin duyguları yeniden depreşti. çok tehlikeliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!