Şule Çet davasında yeni gelişme

Ankara'da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti, olayın meydana geldiği plazada keşif yaptı.

Şule Çet davasında yeni gelişme
Şule Çet davasında yeni gelişme
GİRİŞ 17.06.2019 15:09 GÜNCELLEME 17.06.2019 15:09

Davanın görüldüğü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinin başkan ve üyeleri, Çet'in hayatını kaybettiği Mevlana Bulvarı'ndaki plazaya geldi.

Plazanın 20. katında olayın meydana geldiği ofise geçen heyete  tarafların avukatları eşlik etti. Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, güvenlik  gerekçesiyle keşfe getirilmedi.

Mahkeme başkanı ve üyeler, adli tıp kurumundan bir uzman ve bir inşaat  mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle olay yerinde inceleme yaptı. Mahkeme  başkanı, bilirkişilere olaya ilişkin sorular yöneltti.

Mahkeme heyeti, Çet'in ölümünden sonra olay yerine ilk gelen ekipte  bulunan 10 Nisan Polis Karakolunda görevli polis memurunun da bilgisine başvurdu.

Şule Çet'in düştüğü yerde de inceleme yapan heyet, daha sonra olay  yerinden ayrıldı.

"MAALESEF İKİ SANIK DA ŞEŞİFTE HAZIR EDİLMEDİ"

Keşfin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Çet ailesinin  avukatlarından Onur Tatar, bir önceki celse mahkeme heyetinden sanıkların keşif  esnasında hazır edilmelerini istediklerini belirterek, "Maalesef iki sanık da  güvenlik gerekçesiyle keşifte hazır edilmedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti  Ankara'nın orta yerinde, her türlü güvenlik tedbirinin alınmasının imkan  dahilinde olduğu bir yerde iki sanığın güvenlik gerekçesiyle keşif mahalline  getirilmemesi kabul edilebilir değil. Sanıkların güvenliği kadar bu ülkenin  sokaklarında yürüyen her kadının güvenliği de hepimiz için önemlidir." diye  konuştu.

Şule Çet'in üzerindeki iç çamaşırı ve kadın pedinin hala  bulunamadığını ifade eden Tatar, tecavüz bulgusunu ispatlayabilecek en önemli  delillerin kaybolmasında ihmali olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Mahkeme heyetinin, adli tıp uzmanları Prof. Dr. Çağlar Özdemir ve  Prof. Dr. Hakan Kar'ın keşif esnasında işlemlerde bulunmalarına müsaade  etmediğini kaydeden Tatar, söz konusu uzmanların keşfin ardından olay yerinde  inceleme yaptıklarını ve hazırlanan raporu dosyaya sunacaklarını bildirdi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018'de Ankara'daki  plazanın 20'nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve  Berk Akand tutuklanmıştı.

İddianamede, sanıklar hakkında "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı"  ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar  hapis cezası istenmişti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat