KUYİAD ve İTÜ Kumru'nun altını üstüne getirecek!

Kumrulu İş Adamları Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi işbirliği ile Kumru'da jeolojik araştırma yapılacak.

KUYİAD ve İTÜ Kumru'nun altını üstüne getirecek!
KUYİAD ve İTÜ Kumru'nun altını üstüne getirecek!
GİRİŞ 19.06.2019 18:07 GÜNCELLEME 19.06.2019 18:07

Kumrulu Yönetici ve İş Adamları Derneği (KUYİAD) Kumru için Akademik ve bilimsel bir çalışma için harekete geçti. 

Geçtiğimiz salı akşamı Kumru Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti akşam yemeğinde Kumrulularla buluşturan Kuyiad Yönetim Kurulu Başkanı Özay Dervişoğlu aynı toplantıda Kumru ile ilgili belkide ilk defa gerçekleştirilecek bir projenin müjdesini verdi.

Kuyiad Yönetim Kurulunda bulunan Kumrulu Akademisyen;İstanbul Teknik Ünv. Maden fakültesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kumral Projenin sunumunu yaptı.

Kumral'ın açıklamaları şu şekilde; 

Öncelikle bu akşam bu mekanda bizleri buluşturan KUYİAD Başkanımız sayın Özay Dervişoğlu'na içten teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinin Kumru ve Kumrulu hemşerilerimiz ile ilgili çabalarını her zaman takdirle karşılıyorum. Geniş bir vizyona sahip olması ve her kesimden Kumrunun değerlerini bir araya getirmesi mükemmel bir enerji oluşturuyor ve bu da ilçemizin gelişmesine yönelik çalışmalara ışık tutuyor.

KUMRU TARİHİNDE YAPILAN İLK AKADEMİK ÇALIŞMA OLACAK

bu akşam sizlere bunlardan biri olan ve gerek Kumrumuz gerekse ülkemiz için büyük önem arz eden bir projemizi açıklamak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Mensubu olduğum İstanbul Teknik Üniversitesi ve Öğretim Üyesi olarak görev yaptığım Jeoloji Mühendisliği bölümü ülkemizin birçok yerinde bilimsel ve akademik çalışmalar yapmaktadır. Ülkemiz bilindiği üzere maden yatakları açısından zengin bir ülkedir ve önemli bir kısmına ise Doğu Karadeniz bölgesi ev sahipliği yapmaktadır. Gerek Metalik madenler gerekse endüstriyel hammaddeler açısından zenginlik bölgemizde yapmış olduğumuz ön araştırma neticesinde Kumru ve çevresinin yeterince jeolojik ve maden araştırmasının yapılmadığını gördük. Bu bağlamda, KUYİAD Yönetim kurulumuzun geçtiğimiz aylarda yine bu mekanda yapılan toplantısında bu düşüncemi dile getirmiştim ve bu süreç içerisinde çalışmalarına başladık ve fikrimizin olgunlaşmasını sağladık. 

KUMRU'DA YERALTI MADENLERİNİN ARAŞTIRILMASI YAPILACAK EKONOMİK DEĞER ÜRETECEK

Bu yaz dönemi ve önümüzdeki yıl içerisinde Üniversitemizden bir ekibin Kumru'nun Jeolojik incelemesini ve Kumru ve civarında olması muhtemel kıymetli yer altı ve yerüstü zenginliklerinin araştırmasını yapmak üzere Çalışmalara başlayacaktır. Ekipte Doçent, 2 doktoralı Yüksek Mühendis, 2 yüksek mühendis olmak üzere altı kişi görev alacak ve bölgenin detaylı araştırmasını yapacaktır. Bu önemli araştırma tamamlandığında elde edilen sonuçlar özellikle bölgeye katkı sunabilecek iş adamlarımız ve yerel halkla paylaşılacaktır.

Önümüzdeki günlerde projenin kapsamlı içeriğinin Kumru kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler