Gezi'nin beyni hesap veriyor!

Gezi eylemlerinin finansörü olmakla suçlanan Osman Kavala dahil 16 şüphelinin yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Kavala, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. İddiaların haysiyet kırıcı olduğunu savunan Kavala, Gezi Parkı eylemleri öncesi ve sonrasında gizli bir plana ilişkin hiçbir yazışma ve konuşmada bulunmadığını söyledi.

Gezi'nin beyni hesap veriyor!
Gezi'nin beyni hesap veriyor!
GİRİŞ 25.06.2019 07:21 GÜNCELLEME 25.06.2019 07:21
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve Memet Ali Alabora’nın da bulunduğu 16 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Osman Kavala, Yiğit Aksakoğlu ile tutuksuz sanıklar katıldı. Dosyada firari konumda olan sanıklar Ayşe Pınar Alabora, Mehmet Ali Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz ve Hanzade Germiyanoğlu ise duruşmaya katılmadı. 

CHP VE HDP ÇIKARMA YAPTI

Gezi Parkı kalkışması davasının ilk duruşmasına CHP ve HDP’li milletvekilleri adeta çıkarma yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bozgeyik, milletvekilleri; İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, Özgür Özel katılırken, CHP’nin yerel seçimlerde ittifaka gittiği HDP’li milletvekilleri Ahmet Şık, Garo Paylan, Barış Atay gibi isimlerde izleyiciler arasında yer aldı.

AVRUPA VE ABD DESTEĞE GELDİ

Duruşmaya Avrupalı ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri de Avrupa Parlamentosu üyeleri büyük ilgi gösterdi. Bu isimler arasında İsveç ve Norveç Büyükelçiliği temsilcileri, ABD Başkonsolosluğu İnsan Hakları İzleme Komitesi üyeleri, Gezi Parkı eylemlerine de katılan Alman Yeşiller Partisi’nden Claudia Roth, üyesi Rebecca Harms, Alman Başkonsolos Michael Raffeustuel, yabancı baro temsilcileri de yer aldı.

SOROS'LA BAĞIM YOK!

Duruşma Osman Kavala’nın yaptığı savunmayla başladı. Kavala, iş adamı olduğunu ve aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu dile getirdi. Kavala Gezi Parkı eylemlerini finanse etmesiyle ilgili suçlamaların doğru olmadığını ileri sürdü. George Soros’la olan bağını da reddeden Kavala, Gezi Parkı eylemleri öncesi ve sonrasında gizli bir plana ilişkin hiçbir yazışma ve konuşmada bulunmadığını söyledi. Kavala, davanın firari sanığı Memet Ali Alabora ile de Gezi Parkı eylemleri öncesinde irtibatının bulunmadığını dile getirdi. 

GEZİ'DE ASKERİ DARBE SLOGANI ATILMADI

Gezi eylemleri sırasında kurulması planlanan medya kuruluşu ile ilgili İngiltere’de yayın yapan Guardian’la görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak bunun faaliyete geçirilemediğini söyleyen Kavala, Gezi Parkı kalkışmasında hükümete karşı askeri darbeyi isteyecek herhangi bir slogan ve açıklamada bulunmadığını kaos ve kargaşaya neden olmadığını söyledi.

SOROS'UN SÖZCÜSÜ!

Kavala savunmasında ülkeler içerisindeki kitlesel eylemlerin ve rejim değişikliklerinin yurt dışı kaynaklardan beslenmediğini de ileri sürdü. Kavala bu doğrultuda Mısır’da Muhammed Mursi’ye yönelik darbede kitle hareketlerinin etkisi olduğunu George Soros’un herhangi bir dahli olmadığını söyledi. Kavala, Mısır’daki kitle hareketlerinin temel sebebinin özgür seçimlere yönelik bir istek olduğunu ifade ederken, “Gezi Parkı’nı finanse ettiği iddia edilen George Soros neden bu dosyada şüpheli değil. İfadesi neden alınmadı” şeklinde savunma yaptı.

'FITRATIMDA ŞAKA VAR' YALANI

Tutuksuz sanıklardan olan Mücella Yapıcı’nın savunmasına başvuruldu. Yapıcı, hükümete yönelik darbe girişiminde bulunma suçlamasına dayanak olan iddianamede yer alan çoğu tapelerin içeriğinde yer alan ifadelere ilişkin, ‘Fıtratım’da şaka var. Yaptığım şakalar iddianamede yer alıyor’ dedi. Taksim’de ki meydan projesine de eleştiriler getiren Yapıcı, ‘Halen tehdit devam etmektedir. Meydan perişan edilmiştir’ ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 19
  • Mantık 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP oraya gelmiş AB temsilcileri gelmiş CHP bin her olayın içinde olan elamanları orada=?
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudi taktiği uyguluyorlar.yap ve inkar et.Normalde bu domuzların idam edilmesi lazımdı.
    Cevapla
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Hapiste gebemesi dileğiyle onu destekleyende onun gibi köpektir
    Cevapla
  • Sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Be satılmış uşağın mal varlığına el konulsun gezi kayıplarının bir kısmını karşılar belki ona abd avrupa gene verir
    Cevapla
  • Olguncan 4 yıl önce Şikayet Et
    Davayı dallanıp bukaklanmadan fazla uzatmadan tüm dünyaya ders verircesine biran evvel sonuçlandırmak gerek,uzadıkça cılkı cıkacak hak yetini bulmayacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar