Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: S-400 için...

Moskova ve Ankara’nın, S-400 füze sistemi satışı için bütün maddeleri yerine getirdiğini söyleyen Rus Bakan Denis Manturov ''Teslimat yakında'' dedi.

Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: S-400 için...
Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: S-400 için...
GİRİŞ 26.06.2019 08:53 GÜNCELLEME 26.06.2019 08:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov, Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşen S-400 füze savunma sistemi alınmasına ilişkin sözleşmenin tamamlandığını söyledi. 

Sözleşme bedelinin 2,5 milyar dolar olduğunu ifade eden Manturov ''S-400 füze sistemlerinin Türkiye’ye satışı ile ilgili gerekli bütün maddeler tamamlandı. Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor. En kısa sürede teslimat tamamlanarak bu anlaşmanın bütün aşamaları sonlanacak'' dedi.

ABD YİNE TEHDİT ETTİ

Bu arada ABD’den Ankara'ya ''S-400'leri almayın'' baskısı gelmeye devam ediyor. ABD’nin Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, S-400 savunma sisteminin Türkiye’ye teslim edilmesi durumunda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılacağını belirterek, F-35 savaş uçaklarını kullanmasına ya da parçalarını üretmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Hutchison ''F-35 sistemiyle bir kopukluk olacak. Rus sistemi sebebiyle F-35 savaş uçaklarının sistemini etkileyemeyiz'' dedi.

PATRIOT’TAN DAHA ÜSTÜN

Öte yandan Hint ve Pakistanlı uzmanlar, Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin Amerikan Patriotlarından daha iyi bir seçim olduğunu düşünüyor. Hindistan Hava Kuvvetlerinin eski Kurmay Başkanı Yardımcısı Kapil Kak ve Pakistan Askeri İstihbarat Servisi eski Direktörü General Ehsanül Hak, ABD’nin egemen ülkelere kendi çıkarlarını benimsetme girişiminin ters tepeceği, ABD’nin bu tutumunun ülkelerin stratejik bağımsızlığına bir nevi saldırı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

S-400’ün özellikleri bakımından bugün dünyada radar takibi ve tarama, irtifa parametreleri, kapsama alanı bakımından en iyi savunma sistemi olduğunu belirten Kapil Kak “Benim değerlendirmeme göre, S-400 herhangi bir diğer sistemden, Amerikan Patriotlarından da üstün bir sistem. S-400’ün ne anlama geldiğini tam olarak biliyoruz fakat Amerikalılar bize Patriotlardan bahsettiklerinde emin olamıyoruz. Körfez Savaşı’nda kullanıldı ve peşi sıra geliştirildi ancak görüldüğü kadarıyla S-400’den üstün olmadığını biliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • Battal 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato ülkelerinden istiyoruz, oyalayıp vermiyorsunuz. Başka ülkelerden temin edince, almayın, alırsanız yaptırım uygularım diyorsunuz. T. C sizin eyaletiniz mi? Yoksa sömürgeniz mi? Ey amerika Türkiye bağımsız ve kimsenin boyunduruğuna girecek kadar da küçük bir ülke değildir. Elinizden geleni ardınıza koymayın. F 35 leride müsait bir yerinizde sergileyin.
    Cevapla
  • SERASKER 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve diğer batılı ülkelerden alınan füze sistemlerini Saddam Körfez savaşında kullanamadı.Çükü bu devletler şifreli ve kendi uçaklarını dost gören füzelerini ırak a satmıştı.Bu şimdide geçerli.Amerikan Patriotlar NATO üyesi ülkelere karşı ateşlenemiyor.Yani batılı ülkelerin füze sistemlerini olası bir savaşta kullanamayız.MESELE BUDUR.YANİ BATILI DEVLETLER BİZE SALDIRIRSA PATRİOTU KULLANAMAYIZ.
    Cevapla
  • Baban 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz'de at koşturan Türkiye cumhuriyeti devleti olacak . Ne demişti,Avucunuzu yalarsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!