Şule Çet davasında 'saat' detayı

Ankara'da plazanın 20'nci katından şüpheli bir şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) avukatı, tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) güvenlik kamerası saatine göre olayın ardından 18 dakika ofiste kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ileri sürdü. Mahkeme heyetinin talebi üzerine plaza yönetimi, güvenlik kamerası saatinin 10-11 dakika ileride olduğunu bildirdi.

Şule Çet davasında 'saat' detayı
Şule Çet davasında 'saat' detayı
GİRİŞ 26.06.2019 10:37 GÜNCELLEME 26.06.2019 10:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in geçen yıl 28 Mayıs'ta saat 03.50'de plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından Ankara 31’nici Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandıkları davada yeni gelişme yaşandı.

 

 

OLAYDAN SONRA 18 DAKİKA İÇERİDE KALDILAR MI?

Dava aşamasında Şule Çet’in avukatları, güvenlik görevlilerinin ifadeleri doğrultusunda olay saatinin 03.50 olduğunu, kamera saatine göre 04.08'de ofisten çıktıkları görünen sanıkların 18 dakika içeride kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ileri sürdü.

 

 

Sanıklardan Çağatay Aksu'nun avukatı Levent Erkmen ise mahkemeye verdiği dilekçede, müvekkilinin içeride 18 dakika kalmadığını, olayın hemen ardından ofisten çıktığını beyan ettiğini, sanıkların olayın ardından telefon görüşmelerini belirleyen HTS kayıtlarındaki saatlerle güvenlik kamerası saati arasında çelişki bulunduğunu belirterek, güvenlik kamerası saatlerinin doğru olup olmadığının tespitini talep etti. Bunun üzerine mahkeme, sanık avukatı Levent Erkmen'in talebi üzerine sanıklar Aksu ve Akand'ı plazaya girerken olayın ardından ofisten çıkarken görüntüleyen güvenlik kamera saatlerinin doğru olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

'KAMERA SAATİ 10-11 DAKİKA İLERİDE'

Mahkemenin talebi üzerine yönetim, plazadaki güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu bilgisini verdi. Plaza yönetiminin mahkemeye gönderdiği cevap yazısında şu ifadeler yer aldı:
"Yönetimimize sorduğunuz kamera saatlerinin olay anında 10-11 dakika ileri olduğunu, kamera sistemlerinin takılmasından sonra herhangi bir saat ayarı yapılmadığını ve mevcut durumda 10-11 dakikalık kamera saatinin ileri olduğu durumunun devam ettiğini arz ederiz."

Avukat Levent Erkmen'in iddiasına göre, mahkemeye gelen bilgi ışığında sanıkların olaydan sonra ofiste kaldıkları sürenin 5-6 dakika olduğu ileri sürüldü.

YORUMLAR 4
  • taşeron 4 yıl önce Şikayet Et
    tabı mantık oolarak oyle 10-11 dakıka ılerıyse , avukatların beyan ettıgı 15-60 dakıkalık fark gerıye 5-6 dakıka fark bırakır o da ayrı bakıs acısı
    Cevapla
  • gezginmisafir 4 yıl önce Şikayet Et
    saatin ileri olması,sonucu etkilemez,önemli olan ileri veya geri kalan saate göre giriş ve çıkıştır.Normal saate göre ÇIKIŞ ı hesaplarsanız elbette kalış süresi kısalmış gibi anlaşılır,önemli olan girişinde çıkışında aynı saat'e göre hesaplanmasıdır,mahkeme bu alicengiz oyununu YEMEZ!,
    Cevapla
  • müsteşar 4 yıl önce Şikayet Et
    başkan yarın mit e gel işe başla
    Cevapla
  • Aksarayli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir miras davasının 14 yıl sürdüğü adalet sisteminden ne beklenir ki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!