TOKİ Başakşehir kura sonuçları: 648 konutun isim listesi (Ayazma Hoşdere)

TOKİ kura sonuçları 02 Temmuz salı günü itibariyle canlı olarak açıklanıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezinde çekilen TOKİ Başakşehir Ayazma ve Hoşdere projeleriyle birlikte 648 konutun isim listesi yayımlanacak. Sosyal medya hesaplarından canlı olarak aktarılacak TOKİ kura sonuçları ile birlikte hak sahipleri büyük bir sevinç yaşayacak.

TOKİ Başakşehir kura sonuçları: 648 konutun isim listesi (Ayazma Hoşdere)
TOKİ Başakşehir kura sonuçları: 648 konutun isim listesi (Ayazma Hoşdere)
GİRİŞ 02.07.2019 12:40 GÜNCELLEME 02.07.2019 12:40

TOKİ Başakşehir kura sonuçlarını merak edenler için kritik gün geldi. TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) tarafından hayata geçirilen orta ve dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak üzere hazırlanan İstanbul Başakşehir Ayazma ve Hoşdere Sosyal Konut projesi ile 2+1 ve 3+1’lik dairelere yapılan başvuruların kura sonuçları bugün çekildi. 02 Temmuz 2019 tarihinde Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde TOKİ canlı kura çekim ile birlikte hak sahiplerinin isim listesi belli olacak. TOKİ'den çekilen kura sonrası hak sahibi olmanızın ardından gerekli belgeler ile işlemlerinize devam edeceksiniz. Yapılan sözleşmenin ardından, gerekli işlemleri yapabilmeniz için o konutlar için ilan tarihi yayınlanacaktır. Bu tarihler arasında size kura ile çıkan konuta ait, aracı bankaya giderek, konut tahsis belgesi ilgili bankadan alacaktır. Peki TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 02 Temmuz İstanbul Başakşehir TOKİ kura sonuç listesi...

TOKİ KURA SONUCU CANLI TAKİP

 

 

TOKİ KURA SONUÇ EKRANI (İSİM LİSTESİ) İÇİN TIKLAYINIZ!

TOKİ KURASI ÇIKMAYANLAR NE YAPACAK?

 

 

Kura da, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir. 

SÖZLEŞME İMZALANMA SÜRECİ

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar idarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş'nin İdaremizce bildirilecek Şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır. 

Sözleşme imzalama aşamasında;

1. İli ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) 

Gerekli görüldügün de istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır. 

CAYMA; Konut alıcısı, konut satış sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren on dört gün içerinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Yine, peşinat yatırarak satış sözleşmesi imzalayan hak sahipleri konutun fiili teslimden önce herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkına sahiptir. 

KDV ÖDEMESI; Konutlann teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir. 

OTURMA KOŞULU ve DEVİR İŞLEMLERİ

2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutların borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir. 

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutla ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir. 

3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir. 

Gayrimenkul Satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir. 

DİĞER İLLERDE KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ

Bursa Nilüfer: 9 Ağustos

Kocaeli Gebze: 8 Ağustos

Erzurum Aziziye: 30 Temmuz

Afyon Merkez: 3 Temmuz

Eskişehir Tepebaşı, Odunpazarı: 4 Temmuz

Isparta Merkez: 8 Temmuz

Antalya Manavgat: 10 Temmuz

İzmir Selçuk, Ödemiş: 12 Temmuz

İzmir Aliağa: 18 Temmuz

Manisa Yunus Emre: 19 Temmuz

Bartın Merkez: 5 Ağustos

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı