Aladağ'daki yurt yangını davasında karar

Aladağ'daki yurt yangını davasında 18 sanıktan 8'ine 8 yıl 10 ay 20 gün ile 12 yıl 2 ay 20 gün arasında değişen hapis cezaları verildi.

GİRİŞ 04.07.2019 15:40 GÜNCELLEME 04.07.2019 15:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar’a ait cemaat yurdunda çıkan ve 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili davada karar duruşması görüldü. Tüm yurt yöneticilerine ceza verildi.

 

 

Yurt Müdürü Sanık Cuma Ali Genç 11 yıl 1 ay 10 gün,

Dernek başkanı Sanık İsmail Uğur 12 yıl 2 ay 20 gün,

 

 

Yurt müdür yardımcısı Sanık Mahmut Deniz 10 yıl,

Dernek yöneticisi sanıkların 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Kamu görevlisi sanıklar hakkında ölüme sebebiyet olma suçundan beraat kararı verildi, görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmasına karar verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    11 can için 11 yil çok değil mi! 11 ay verseydiniz!
    Cevapla
  • Vatandaş kazim 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık,bu ülkede darbe yapmaya çalısan ,yuzlerce ölüme yardimcı olanlara bu kadar ceza verilmezken,Neticesi bir kaza olan ,sonuçta ağır sonucu olan ama nihaetinde Allahi ,Kurani ,dini ögretmek derdinde olan bir müessede çikan kaza yangıninda olmuş bir hadisede Bu kadar süre ceza yazıktır,Hoş bu cezayı burdaki insanlar kabul etsede Rabbim katında mesuliyet herkes için önemli,HakiindanAllah için feragat eden karlidir..ölen yavrularimiza rahmet Ailelerine sabr lar dilerim.
    Cevapla
  • Kendin için oku 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ı, Kur'an'ı, dini öğretmek derdindeymişte... verilen ceza çokmuşta... Sende müslümanın diye ortada dolaşıyorsun... Sadece yazıklar olsun sizin gibilere... Madem ki Kur'an öğretiyorlar, birazda kendileri anlamak için okusalardı, Allah'ın yaptığınız her işi hakkıyla, doğru yapın dediğini bilirlerdi ve kendi cahillikleri ve ucuz işçilikle yangında yanacak malzemeden kilitli yurt kapısı yapmazlardı ve masum yavruların canlarına kıymazlardı. Bu cezalarda adalet yok, en acısı da ülkemde adaletsizliğin devam ediyor olması.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez ama evet.
    Cevapla
  • Sakarya li 4 yıl önce Şikayet Et
    Az vermişler .indirim yapilmazsa iyi.
    Cevapla
  • Turgay 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu cemaatler artık devletin kontrolü altına geçmeli, FETÖcüler gitti yerine SÜLOcular geldi hem de çığ gibi büyüdüler. Devletimiz yurtları ve onların yaptırdıkları trilyonluk okullara el koymalı
    Cevapla
  • behlul 4 yıl önce Şikayet Et
    ağzı olan konuşuyor...
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi devletin kontrolünde merak etme! Taassubtan kaçınması gerekenler oralara intisablı olanlardır. Kuran ve sünnet dışına çıkılıyorsa havada uçsan bile itibar etmeyeceksin.
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne biliyonda boş konuşuyon
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar