Cüneyt Özdemir’den 26 yıl sonra gelen itiraf: Korkmuştuk

Sivas olaylarının yaşandığı dönemde bölgeye giderek bir dosya hazırladıklarını belirten gazeteci Cüneyt Özdemir, olayların yaşandığı güne ait görüntülerle ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

GİRİŞ 09.07.2019 13:48 GÜNCELLEME 09.07.2019 14:00
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

2 Temmuz 1993 yılında Sivas'ta yaşanan olaylara ilişkin çarpıcı itiraflarda bulunan Gazeteci Cüneyt Özdemir, olayların yaşandığı dönemde Sivas'a gittiklerini ve bir dosya hazırladıklarını söyledi. Özdemir, hazırladıkları dosyayı korktukları için yayınlayamadıklarını belirtti.

 

 

"BİRAND, 'YAYINLAMAYALIM' DEDİ"

İlkha’da yer alan habere göre, Özdemir, "Sivas olaylarının olduğu gün biz 32. Gün programındaydık ve oraya gidip bir dosya hazırladık. Hâlâ cevabını bulamadığım bir soru var. Dosyayı Can Dündar hazırlamıştı, ofiste çok tartışma çıkmıştı yayınlayalım mı, yayınlamayalım mı diye? Birand, 'yayınlamayalım.' dedi." ifadelerini kullandı.

 

"Yayınlamadığımız görüntü şuydu" diyen Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"26 YILDIR BU SORUYU MERAK EDİYORUM"

"Sivas'taki (görüntülere) baktığımızda orda büyük bir halk geliyor, insanlar 'yakın laa yakın' diyor. Orada insanlar sıkışıyor ve asker geliyor. 20 kişilik elinde silah olan bir grup asker. Ve sonra o asker çekiliyor. Hep merak ettiğim şu: Asker neden çekildi, kim çekti askeri. Ellerinde silah var havaya ateş açsa bile herkes dağılır. Bir emir geliyor asker aradan çekiliyor. Aradan 26 yıl geçmiş, 26 yıldır bu soruyu merak ediyorum, kimse de sormaz bu soruyu bir-iki defa 5N1K'da buna değindim. Asker neden çekildi, kim çekti, çekilin emrini kim verdi?"

“KORKMUŞTUK"

Görüntüleri korkuttukları için yayınlamadıklarını itiraf eden Özdemir, "Niye yayınlamamıştık korkmuştuk. Çünkü o dönem askerin yüzde yüz otoritesinin olduğu bir dönemdi. Öyle bir şey yayınladığımız an olay çok sıcaktı, bir de o dönem 'halkı askerlikten soğutma' diye bir yasa vardı. Onunla başımız beladaydı, askeri eleştiriyorsun hemen dava açılıyordu. Yani ya çekindik ya da korktuk bilmiyorum ama o görüntüleri yayınlayamadık. O da benim için bir gazetecilik ukdesidir." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 76
  • Filiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerin gelip müdahale etmeden geri çekildiği zaten biliniyor. Yeni bir şey mi söyledi şimdi bu? Korktuk da yayınlamadık kısmı tamamen yalan. 26 yıl sonra bile gerçekleri gizlemeye devam ediyorlar. Danıştık, yayınlamayın emri aldık diyemiyorlar.
    Cevapla
  • ultra 4 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt Özdemir vicdanlı ve vatansever bir gazetecidir. Bilip bilmeden yorum yapmayın.
    Cevapla
  • vay be 4 yıl önce Şikayet Et
    başbağlarda yakılan insanlardan niye bahsetmiyorsun cüneyt yoksa korkuyormusun.gazeteciymiş.
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Basın özgürlüğü o zaman vardı şimdi yok değil mi? Artık hükümet kuran düşüren gücünüz yok sıkıntınız burada.
    Cevapla
  • cihan 4 yıl önce Şikayet Et
    arif sag hayatta sorulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...