PKK taktik mi değiştirdi? Erbil saldırganın geçmişi kafa karıştırdı

Erbil'deki konsoloslukta görevli olan Osman Köse'nin şehit edilmesiyle ilgili terör örgütü PKK'dan açıklama yapılmasa da, saldırıyı PKK ile irtibatlı olan 1992 doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mazlum Dağ'ın bölücü örgüt adına düzenlediği kesinleşti. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olan teröristin daha önce hiçbir eyleme katılmadığı, Erbil'de iş kurup Kandil'de terör eğitimi aldığı ortaya çıktı.

PKK taktik mi değiştirdi? Erbil saldırganın geçmişi kafa karıştırdı
PKK taktik mi değiştirdi? Erbil saldırganın geçmişi kafa karıştırdı
GİRİŞ 20.07.2019 08:16 GÜNCELLEME 20.07.2019 08:59
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Irak'ın Erbil kentinden, geçtiğimiz Çarşamba günü, Türk konsolosluk görevlisi Osman Köse'yi şehit eden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu Mazlum Dağ'ın terör örgütü PKK ile ilişkisi kesinleşti. Saldırıyı üstlenmeyen terör örgütü PKK'nın bundan böyle bölgede işi çok daha çok zor olacak.

 

 

DAHA ÖNCE HİÇBİR EYLEME KATILMADI

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ'ın ağabeyi olan ve suikastı gerçekleştirdiği belirtilen Mazlum Dağ, geçmişte de PKK'nın faaliyetlerine katılmış. Ailesinin de bölücü örgütle irtibatı tespit edilen Mazlum Dağ, daha önce herhangi bir terör eylemine katılmamış. Güvenlik birimlerince yapılan değerlendirmelerde, bu suikastla birlikte PKK'nın daha önce herhangi bir terör eylemine katılmamış kişileri seçerek bu tarz eylemlere yönlendirebileceği üzerinde duruluyor.

Erbil saldırısını gerçekleştiren terörist Mazlum Dağ ile kardeşi HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ...

"SALDIRI MAHMUR'DA PLANLANDI"

Yeni Şafak gazetesi ise, suikastin Irak'taki en büyük kamplarından Mahmur'da planlandığını yazdı.

BÖLGEDE PKK SIKIŞTIRILACAK

Sivil bir diplomata yönelik saldırıyla birlikte Erbil'de ve IKBY yönetiminde olan bölgelerde terör örgütü PKK'nın daha da sıkıştırılacağı belirtiliyor. Çok sayıda uluslar arası şirketin temsilciliklerinin ve diplomatik misyonların bulunduğu Erbil'de gerçekleştirilen bu terör saldırısının, terör örgütü PKK'ya bugüne kadar destek veren batının bakış açısında da kırılma yaracağı, özellikle Suriye'deki örgütlenmesi olan YPG'nin kolu SDG'yi terörist olarak görmeyen ülkelerin yeni sorgulamalarda bulunacakları vurgulanıyor.

ERBİL'DE İŞ, KANDİL'DE EĞİTİM

Sivil bir diplomata yönelik bu terör eylemi, hükümetler nezdinde olmasa bile ilgili ülkelerin kamuoyu nezdinde kırılma yaratacak.

Türk diplomatı şehit eden Mazlum Dağ'ın Erbil'de çalıştığı, kendisine normal bir hayat kurduğu, bir vesileyle Kandil'e giderek silahlı eğitim aldığı değerlendiriliyor. Mazlum Dağ'ın Irak ve Türkiye'deki irtibatları derinlemesine araştırılıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK / BÜLENT AYDEMİR
YORUMLAR 32
  • EFE 4 yıl önce Şikayet Et
    diplomatlara yapılan saldırılar sonucunda askeri müdahaleye hiçbir dünya devleti karşı çıkamaz o yüzden bu tarz saldırılar türkiyenin kararlılığını ve operasyon alanını artırır
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    bu teröristi en sert şekilde cezalandırmak lazım
    Cevapla
  • Thy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu leşler tek idamla temizlenir. Ve HDP yi kapatmamız lazim.
    Cevapla
  • saga 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu eylem tipi Ermenilerin kurduğu ASALA nın eylem tipine benziyor.
    Cevapla
  • onrat38 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ermeni partisi tabiki eyleride onlara benzeyecek
    Cevapla
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    ailesinde terör suçlusu bulunanlar polis asker hatta çoğu zaman memur bile olamıyorken bunun kardeşi milletvekili olmuş.. sılhoo denen katilin de abisi dağda.. ahhh benim güzel ülkem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi