Alparslan Türkeş'in evi müzeye çevirildi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu ve merhum genel başkanı Alparslan Türkeş’in, doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı Lefkoşa’daki evi müze haline getirildi. Müzeye çevrilen evin açılışını, KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Alparslan Türkeş’in oğlu AK Partili Milletvekili Tuğrul Türkeş ve Kütahya MHP milletvekili Ahmet Erbaş birlikte yaptı.

Alparslan Türkeş'in evi müzeye çevirildi
Alparslan Türkeş'in evi müzeye çevirildi
GİRİŞ 21.07.2019 10:15 GÜNCELLEME 22.07.2019 18:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

1917 Kıbrıs doğumlu MHP’nin merhum kurucusu ve lideri Alparslan Türkeş’in Lefkoşa’daki doğduğu ev müze oldu. Uzun yıllar bakımsız kalan Alparslan Türkeş’in evi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla restore edildi. 

 

 

Türkeş için Ankara'da da özel olarak bir heykel yapıldı. Ziyaretçiler, müzede Türkeş'in kendi sesinden, kurultaylarda yaptığı konuşmaları dinleme fırsatı da buluyor. Müzenin kapısına 9 ışık ve 9 kurdu temsil edilen bir figür çizildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açılışta “Biz artık bir ve beraberiz, dün de, bugün de, yarın da ve ebediyen bir ve beraber olacağız. Bu müze birlikteliğimizin de ifadesi. Müze iki ülke arasındaki güçlü bağları temsil edecek. Bu bir başlangıç. Birlik ve beraberliğimiz sonuna kadar devam edecek. Bundan sonra da sosyal kültürel ekonomik anlamda bir ve beraberliğimiz daim olacak” diye konuştu.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Tuğrul Türkeş de bugünün Türkeş Ailesi için önemli bir gün olduğunu belirterek, 102 yıl önce 25 Kasım 1917’de rahmetli Türkeş’in Ali Arslan ismiyle bu evde doğduğunu ifade etti ve buradaki bütün hatıraları canlandırmak için Lefkoşa’da olduklarını kaydetti. Tuğrul Türkeş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ailece müteşekkiriz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sayın Oktay’a da açılışa teşrif ettiği için müteşekkiriz, mahallemize hoş geldiniz” dedi.

TATAR: TÜRKEŞ KIBRISLI

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, açılışta bulunmaktan şeref ve mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye’de devlet yönetiminde yer alan merhum Alparslan Türkeş ve oğlu Tuğrul Türkeş’in Kıbrıs Türk halkının bir değeri olduğunu ifade ederek, “Kıbrıs Türkü değerdir, kahramandır” diye konuştu.

Müzede Türkeş’in KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la fotoğrafı da var.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilen ev, Lefkoşa’nın en eski mahallesi surlar içinde yer alıyor. Müzede Alparslan Türkeş’in eşyaları ve fotoğrafları bulunuyor. Alparslan Türkeş, 1917 yılında Lefkoşa´da Haydarpaşa Mahallesi Kirlizade Sokağı 13 numaralı evde dünyaya gelmiş, ailesiyle birlikte 1933’te İstanbul’a taşınmıştı.

 

 

 

YORUMLAR 4
  • vefa 4 yıl önce Şikayet Et
    budur işte ,teşekkürler.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Menderesi kim astı
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    sen, iyi araştır öyle yaftala..
    Cevapla
  • Aslanoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet eylesin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!