İstanbul Valiliği Suriyeliler için süre verdi

İstanbul Valiliği, İstanbul'da kaydı olmayan Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verildiğini açıkladı.

GİRİŞ 22.07.2019 14:39 GÜNCELLEME 22.07.2019 16:17
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, kaçak göçmenlerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İlimizde ikamet izinli 522 bin 381 yabancı uyruklu, geçici koruma kapsamında 547 bin 479 Suriyeli misafir olmak üzere toplam 1 milyon 69 bin 860 kayıtlı yabancı bulunmaktadır" denildi.



"20 AĞUSTOS 2019 TARİHİNE KADAR SÜRE VERİLMİŞTİR"

"Düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında ülkemize yasadışı yollardan giren düzensiz göçmenlerin yakalanarak sınır dışı edilmelerine devam edilmektedir" denilen açıklamada, "Geçici koruma kapsamında olmayan (kayıtsız ve/veya kimliği bulunmayan) Suriye uyruklu yabancılar, İçişleri Bakanlığımızın talimatı ile belirlenen illere sevk edilmektedir. İstanbul, geçici koruma kaydına kapalıdır.

Geçici koruma kapsamında olmakla birlikte, İstanbul'da kaydı olmayan (diğer illere kayıtlı) Suriye uyruklu yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos 2019 tarihine kadar süre verilmiştir. Belirtilen süre sonunda geri dönmediği tespit edilenler, İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kayıtlı oldukları illere sevk edileceklerdir" ifadeleri yer aldı.

"YOL İZİN BELGESİ" KONTROLLERİ SÜREKLİ OLARAK YAPILACAK"

Açıklamadada, "İlimizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların; yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi amacıyla Pasaport Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği hükümleri gereğince kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrol ve denetimlerde göstermek üzere pasaport ve/veya Geçici Koruma Kimlik Belgelerini yanlarında bulundurmalarını önemle rica ediyoruz. İlimiz otogar, gar, havalimanları ve tüm ulaşım vasıtalarında, "Yol İzin Belgesi" kontrolleri sürekli olarak yapılacak, geçerli belgesi olmayan geçici koruma kapsamındaki

Suriyeli misafirler, kayıtlı olduğu illere geri gönderilecektir. Valiliğimiz koordinasyonunda düzensiz göçle mücadele çalışmaları, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda kesintisiz devam edecektir" denildi.

 

 

YORUMLAR 164
  • pirana61 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu devleti Allah mazlumları zor durumda olanları ümmeti koruyalım diye bize kurdurdu yoksa tarih sayfasından türkleri silerdi Allaha sonsuz kereler şükürler olsunki bize mazlumları koruma kollama yetkisini verdiği yine verdiği için bu ülkede kim mazlumları istemiyorsa siz nerden geldiniz geldiğiniz yerleri ne çabuk unuttunuz bu devlet ebediyete kadar mazlumları koruyacaktır
    Cevapla
  • pirana61 4 yıl önce Şikayet Et
    Halit nerden geldiysen oraya git siz yardım etmeyin mazlumları sevmeyin gerek sevmiyorsunuzda zaten
    Cevapla
  • halit 4 yıl önce Şikayet Et
    çok boş konuşmalar. Tüm vatandaşlar adına konuşma hakkını kendinizde nereden buluyorsunuz. O halde referandum yapılsın.
    Cevapla
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya iyilik yapıyorsundur, yada yapmıyorsundur. Biz şu anda öyle bir durumdayız ki, iyilik yaptım kıymetimi bil, bana kul köle ol, ne diyorsam onu yap, gözüme görünme beni rahatsız ediyorsun tuhaf bir durumdayız. İyilikmi yaptık kötülükmü belli değil.
    Cevapla
  • Tarık’a 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni neleri rahatsız etti merak ettim?
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    seni suriyeliler etkilemiyor olabilir. Ya da öyle olduğunu zannediyorsun. Fakat aslı astarı olmayan boş nedensiz rahatsızlıklar değil milletin şikayetleri. Milleti dinlememek, millete rağmen iş yapmak yanlış. Suriyelilerin ülkesi var, oraya gitmeliler. Savaşıp ülkelerini kurtarabilirler. OSÖ ye katılabilirler. Savaşamayanlar ise güvenli bölgeler oluşturuldu. Oralara yerleşirler.
    Cevapla
  • hakan develi 4 yıl önce Şikayet Et
    uzunlafın kısası hepsini gönderin
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ya gönderin biraz insanlik ögrenirler
    Cevapla
  • bakü 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzbinden fazla kaçak ermeni var, onlar gitse işsizlik azalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek